Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Чай от Глог - билката на сърцетоЧай от Глог - билката на сърцето
25 Март
Чаят от сушени плодове на глог е най-добрият лечител сред билките за сърцето!...
Кафе ала ГрейКафе ала Грей
31 Окт.
Загрейте 120 мл мляко, като малка част от него направете на пяна. Напълнете чашата с останалите 25 мл студено мляко, внимателно добавете горещото мляко и пяната. Сега съвсем внимателно изсипвайте еспресото в чашата, като...
Кафе ала ГрейКафе ала Грей
31 Окт.
Загрейте 120 мл мляко, като малка част от него направете на пяна. Напълнете чашата с останалите 25 мл студено мляко, внимателно добавете горещото мляко и пяната. Сега съвсем внимателно изсипвайте еспресото в чашата, като...
Ястие Сърцето ми вземиЯстие Сърцето ми вземи
15 Февр.
Сърцата се измиват и изчистват, поръсват се с пилешкия бульон и се прибавят към лука. Добавя се соевият сос и виното. Ястието се оставя в микровълновата фурна за 17 мин на пълна мощност....
Торта Сърцето на левскаряТорта Сърцето на левскаря
06 Ноем.
1
Торта Сърцето на левскаря е готова....
Защитете кожата си и на сянкаЗащитете кожата си и на сянка
08 Август
В горещите летни дни тя трябва да бъде добре защитена, за да се предпази от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи. Малко хора знаят, че кожата не е в безопасност дори и под дебела сянка....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
21 Септ.
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат. През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
10 Февр.
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Билкова запарка при прескачане на сърцетоБилкова запарка при прескачане на сърцето
20 Юли
Смесете всички изброени билки. Вземете 2 супени лъжици от тях и ги залейте с 500 мл вряща вода. Оставете да киснат 2 часа, след което прецедете. Пийте три пъти на ден, като еднократната доза е 1 кафена чашка....
За укрепване на сърцето - червен кантарионЗа укрепване на сърцето - червен кантарион
22 Януари
Рецептата за запарка с червен кантарион за здраво сърце е от книгата на Людмила Бабенко - "Энциклопедия народной медицины", 2011...
Домашна смес за засилване на сърцетоДомашна смес за засилване на сърцето
03 Април
Рецептата за укрепване на сърцето е от книгата на Поля Димитрова - "Лекуване без лекарства", 2012)...
Защо си усещам ударите на сърцето?Защо си усещам ударите на сърцето?
03 Март
Сърцебиене е усещане за бързо биещо, трептящо или удрящо сърце. Стрес, упражнения, лекарства или рядко медицинско състояние могат да го предизвикат....
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
03 Март
1
Маята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Бутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката. Прегъва се по диагонал...
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
08 Февр.
1
Интересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
11 Юни
1
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
18 Април
8
В купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес. Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Защитете тялото си с чисто хранене! Ето какЗащитете тялото си с чисто хранене! Ето как
11 Окт.
1
Вместо да киснете във фитнеса, вижте как лесно може да преобразите тялото си с чисто хранене. То оказва благоприятно влияние на човек на физическо и ментално ниво. С него човек лесно се справя със сезонните болести и дава...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
Пълнена патица по моя си рецептаПълнена патица по моя си рецепта
01 Април
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките. Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
Украински борш по мой си начинУкраински борш по мой си начин
14 Юни
1. Телешкото, свинското или пилешкото месо (аз най-обичам с телешко) надребняваме и варим заедно с една глава лук, няколко зърна черен пипер, дафинови листа и сол в 1.5-2 л вода. 2. Половината цвекло, половината морков...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...