Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Чай от Глог - билката на сърцетоЧаят от сушени плодове на глог е най-добрият лечител сред билките за сърцето!...
25 Март
Кафе ала ГрейЗагрейте 120 мл мляко, като малка част от него направете на пяна. Напълнете чашата с останалите 25 мл студено мляко, внимателно добавете горещото мляко и пяната.
Сега съвсем внимателно изсипвайте еспресото в чашата, като...
31 Окт.
Кафе ала ГрейЗагрейте 120 мл мляко, като малка част от него направете на пяна. Напълнете чашата с останалите 25 мл студено мляко, внимателно добавете горещото мляко и пяната.
Сега съвсем внимателно изсипвайте еспресото в чашата, като...
31 Окт.
Ястие Сърцето ми вземиСърцата се измиват и изчистват, поръсват се с пилешкия бульон и се прибавят към лука.
Добавя се соевият сос и виното.
Ястието се оставя в микровълновата фурна за 17 мин на пълна мощност....
15 Февр.
Защитете кожата си и на сянкаВ горещите летни дни тя трябва да бъде добре защитена, за да се предпази от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи.
Малко хора знаят, че кожата не е в безопасност дори и под дебела сянка....
08 Август
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат.
През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
21 Септ.
1
Пържоли Изяж си пръститеПържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
10 Февр.
Билкова запарка при прескачане на сърцетоСмесете всички изброени билки. Вземете 2 супени лъжици от тях и ги залейте с 500 мл вряща вода.
Оставете да киснат 2 часа, след което прецедете.
Пийте три пъти на ден, като еднократната доза е 1 кафена чашка....
20 Юли
За укрепване на сърцето - червен кантарионРецептата за запарка с червен кантарион за здраво сърце е от книгата на Людмила Бабенко - "Энциклопедия народной медицины", 2011...
22 Януари
Домашна смес за засилване на сърцетоРецептата за укрепване на сърцето е от книгата на Поля Димитрова - "Лекуване без лекарства", 2012)...
03 Април
Защо си усещам ударите на сърцето?Сърцебиене е усещане за бързо биещо, трептящо или удрящо сърце. Стрес, упражнения, лекарства или рядко медицинско състояние могат да го предизвикат....
03 Март
Милинки Стой си в къщиМаята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
03 Март
1
Тригуни Да си оближеш пръститеБутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал...
26 Септ.
1
Солена сьомга Направи си самИнтересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
08 Февр.
1
Пелмени по мой си начинНаправете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
11 Юни
1
Реване по моя си рецептаВ купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес.
Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
18 Април
8
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Защитете тялото си с чисто хранене! Ето какВместо да киснете във фитнеса, вижте как лесно може да преобразите тялото си с чисто хранене. То оказва благоприятно влияние на човек на физическо и ментално ниво. С него човек лесно се справя със сезонните болести и дава...
11 Окт.
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
14 Септ.
1
Пълнена патица по моя си рецептаИзмиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките.
Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
01 Април
Украински борш по мой си начин1. Телешкото, свинското или пилешкото месо (аз най-обичам с телешко) надребняваме и варим заедно с една глава лук, няколко зърна черен пипер, дафинови листа и сол в 1.5-2 л вода.
2. Половината цвекло, половината морков...
14 Юни