Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо косата побелява?Защо косата побелява?
21 Март
1
Белите коси, които са признак на преживени години и жизнени изпитания, рано или късно се появяват върху главата на всеки човек. Учените години наред умуват над въпроса защо косата губи естествения си цвят. Всеки косъм...
Защо косата ни побелява?Защо косата ни побелява?
19 Август
5
Съществуват и случаи на т.нар "преждевременно побеляване", което се наблюдава при съвсем млади хора на по 20 години....
Защо побеляваме?Защо побеляваме?
28 Дек.
Какво може да забави процеса на побеляване на косата?...
Туршия с гулияТуршия с гулия
25 Ноем.
Отгоре се поставят още клонки целина и заливаме туршията с марината. Затваря се с капачка и оставяме на хладно да втаса....
Туршия с бамяТуршия с бамя
05 Окт.
1
Изплакнете бамята, почистете опашките, като внимавате да не засегнете семенниците и каналите. Лукът се почиства и нарязва на полумесеци. Поставете по един ред лук на дъното на приготвените буркани. Отгоре подредете бамята...
Туршия с броколиТуршия с броколи
05 Окт.
Оставете туршията на хладно място. В продължение на 2 седмици източвайте и отново наливайте течността през 2-3 дни, след което туршията с броколи е готова....
Защо побелява шоколадът?Защо побелява шоколадът?
23 Окт.
Защо побелява шоколадът Всъщност това странно явление се нарича "цъфтеж" и се получава поради неправилно съхранение....
Мешана туршия с карфиолМешана туршия с карфиол
13 Януари
След 10 дни туршията е готова за консумация. Мешаната туршия с карфиол e страхотна!...
Зелева туршия в кофаЗелева туршия в кофа
28 Ноем.
Накрая на една седмица имаме зелева туршия от нарязано зеле за салатка....
Туршия с пържени чушкиТуршия с пържени чушки
24 Ноем.
Съхраняваме туршията с пържени чушки на хладно за зимата....
Гръцка туршия с патладжаниГръцка туршия с патладжани
24 Август
Напълнете бурканите с туршията, притиснете сместа, за да изкарате въздушните мехурчета, и налейте малко олио. Затворете плътно и варете гръцка туршия с патладжани около 15 минути....
Туршия с мариновани дюлиТуршия с мариновани дюли
12 Юни
Туршията с мариновани дюли е готова....
Пържена туршия с яйцаПържена туршия с яйца
13 Юни
Туршията се отцежда и се нарязва. В тиган с олиото се запържва нарязания на ситно кромид лук. Прибавя се и туршията. След като се запържи хубаво се прибавят и яйцата....
Бърза туршия с карфиолБърза туршия с карфиол
24 Окт.
1
На следващия ден домашната туршия се обръща с капачката нагоре. Така се процедира в продължение на десет дни, след което туршията с карфиол е готова за консумация....
Бърза туршия в бидонБърза туршия в бидон
02 Окт.
3
Може да се консумира още на следващия ден бързата туршия в бидон. На хладно място издържа повече от месец....
Селска туршия с камбиСелска туршия с камби
14 Януари
Туршията се съхранява на сухо и хладно място. Селската туршия с камби е готова....
Гръцка туршия с лукГръцка туршия с лук
13 Август
Затворете и съхранявайте туршията на хладно място. Маринатата, която се прави от 1 и ½ ч.ч вода, 1 и ½ ч.ч оцет, олио, захар, сол, се кипва и се оставя да изстине. Гръцката туршия с лук е готова....
Гъбена туршия с виноГъбена туршия с вино
13 Април
Готовата гъбена туршия може да се съхранява на тъмно и хладно място за дълго време. Страхотна и много вкусна гъбена туршия с вино....
Бабина туршия с карфиолБабина туршия с карфиол
12 Ноем.
Туршията с карфиол става приятно сладко-кисела на вкус. Да ви е сладко и наздраве с бабината туршия с карфиол!...
Есенна туршия в тенджераЕсенна туршия в тенджера
14 Окт.
1
Консумираме есенната туршия след 2 дни, като така съхранявана, е годна за консумация за около 10-12 дни. С всеки изминал ден туршията става все по-вкусна. Опитайте тази вкусна есенна туршия в тенджера....
Туршия в трилитрови бурканиТуршия в трилитрови буркани
09 Ноем.
4
Туршията в трилитрови буркани е готова....
Студена туршия в бидончеСтудена туршия в бидонче
03 Ноем.
Става уникална студена туршия в бидонче....
Солена туршия в бидонСолена туршия в бидон
08 Ноем.
5
След около 3-4 дена туршията започва да се претаква с маркуч. Първите няколко дена се претаква по веднъж на ден, а след 1 седмица - солената туршия в бидон се претаква на няколко дни....
Шарена туршия в бурканиШарена туршия в буркани
07 Юни
Шарената туршия в буркани е готова....
Цветна туршия с гулияЦветна туршия с гулия
20 Окт.
1
Накисвате гулията за няколко часа преди да я остържете с нож, така се получава по лесно отстраняването на горния слой. Ако е по-едра, я режете на парчета. Карфиолът разделяте на розички, камбите режете на по-едри парчета,...