Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Баклавата на бабаЛеко трябва да се охлади да не е горещ и заливаме изстиналата баклава. Оставяме да престои 5 часа, а най-добре една нощ....
08 Януари
Баклавата на мамаОставяме да изстине и заливаме баклавата.
Оставяме поне едно денонощие баклавата, за да се напои хубаво....
01 Февр.
2
Защо се захаросва медът?Сравнете с меда, купен от някоя селска къща - жълт, гъст и захаросан!...
15 Януари
Баклава на рулцаСлагате на котлона, докато захарта се разтопи.
Оставяте да изстине. Вадите и рулцата, когато са готови, и оставяте и тях да изстинат.
Когато и двете неща са студени, заливате рулцата със сиропа....
10 Януари
Баклава на рулцаОставете да се охлади.
Горещата баклава се залива с охладения сироп и десертът се прибира за 1 нощ в хладилник....
14 Януари
Баклава на хапкиЗапочваме да навиваме на руло, като се стараем да притискаме краищата.
Намазваме всяко едно руло с разтопеното масло, както и тавата предварително и подреждаме вкусната баклава....
21 Дек.
Класическа баклава за КоледаСтудената коледна баклава се залива равномерно с горещия сироп и се оставя за една нощ хубаво да попие, като след изстиване се прибира в хладилник....
28 Ноем.
1
Коледна баклава на мидичкиАко ви е омръзнала класическата баклава, тази Коледа опитайте коледна баклава на мидички....
22 Дек.
2
Новогодишна баклава на розичкиСлед това се залива баклавата със сиропа. Готовата баклава се остава за няколко часа да поеме сиропа....
20 Дек.
Турска баклава на пуричкиТечността би трябвало да се е изпарила мъничко и сироът да се е сгъстил леко.
Залейте баклавата и не се притеснявайте, че ще остане поне 1 пръст на дъното, тя ще си го поеме....
23 Януари
Кексовата баклава на бабаБаклавата се разрязва на парчета и се залива с горещото олио и масло.
Печете кексовата баклава на баба в предварително загрята фурна на 180°C за около 35 минути....
08 Януари
Вита баклава за ценителиЗалейте охладената баклава с топлия сироп и я оставете да престои 4-5 часа, за да се напои добре с течността.
Витата баклава за ценители е чудна....
07 Април
Традиционна баклава за КоледаЗалейте студената баклава и нека да престои 1 ден.
Традиционната баклава за Коледа е готова....
07 Дек.
Новогодишна баклава на ромбоидиЗалива се с останалита мазнина и печем баклавата на 170 градуса до златисто около 30-35 минути.
Изважда се и заливаме с охладен сироп. Оставете за една нощ да попие сиропа, става сочна и вкусна....
28 Дек.
Баклава по нашенскиЗапочваме приготвянето на баклавата.
Слагат се два листа от корите, поръсват се с малко от царевичното брашно и с орехи, в по-тясната страна на листа се поставя точилката, с която навиваме стегнато руло....
16 Дек.
2
Баклава с шоколадНавийте баклавата, подредете я върху хартия за печене и поръсете с накълцани орехи. Оставете шоколада да стегне добре .
Сервирайте и се насладете на баклава с шоколад....
14 Юни
Баклава с еритритолЗаливате вече изстиналата баклава със сиропа и я оставяте да попие.
Най-сочна и вкусна ще е баклавата с еритритол, ако преседи една нощ. Да ви е сладко!...
16 Януари
Баклава с млякоСлед като баклавата е готова, я сиропирайте с млякото, настържете битер шоколад и поръсете с какао и фъстък.
Поставете баклавата с мляко с хладилник за 2 часа.
Бон Апети!...
30 Дек.
Баклава с плънкаС остър нож нарежете накрая баклавата на ромбове или квадрати. Полейте отгоре разтопеното масло.
Сложете да се пече в загрята на около 180-190 градуса фурна до готовност....
20 Ноем.
3