Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Катми на сачКатми на сач
21 Май
Разбъркайте добре до получаване на тесто с консистенция на гъста боза. Оставя се да втаса, докато увеличи обема си 2-3 пъти и стане на шупли. Разбърква се. Загрейте пръстен сач и разбийте жълтъка....
Хляб на сачХляб на сач
08 Февр.
След като сме си ги оформели, оставяме на страна да почиват. Слагаме решетката на дъното на фурната, нагласяме на 250 °C и поставяме сача....
Марудници на сачМарудници на сач
01 Януари
Марудниците на сач са готови....
Пататник на сачПататник на сач
01 Януари
Пататникът на сач е готов....
Паламуд на сачПаламуд на сач
07 Април
През това време нагрейте глинен сач или на дървени въглища, или ако сте в домашни условия - на обикновен котлон....
Кашкавал на сачКашкавал на сач
02 Януари
Доматът се измива и нарязва на 3 дебели шайби. Слагаме ги на разстояние в сача да се запекат и от двете страни. Кашкавалът се нарязва на плочки с дебелина около 2 см....
Запеканка на сачЗапеканка на сач
11 Февр.
Месото се дроби на малки парчета и се слага в сача. Лукът се нарязва на ситно, доматите се режат на кубчета, а червените чушки се режат на кръгчета. Добавят се към месото....
Пица на сачПица на сач
12 Май
4
Разделя се на две части. Разточва се тънко, около 2-3 мм, с големината на сача или тиган с дебело дъно. Сача слагам на котлона, поръсвам с олио, слагам разточеното тесто....
Макарони на сачМакарони на сач
10 Май
4
В нагрятия сач се слагат осолените на вкус макарони и се нагряват, прибавя се настърганият кашкавал и се изчаква хубаво да се разтопи. Сервират се топли....
Зеленчуци на сачЗеленчуци на сач
31 Януари
Нарязвате всичко в различна форма, примерно лука на кръгчета, морковите и чушките по дължина, картофите на неправилни късове, гъбите на колелца, доматите на филийки....
Кюфтета на сачКюфтета на сач
10 Ноем.
След това от нея се оформят кюфтета, които се нареждат на разстояние едно от друго в намасления и загрят сач. Пекат се от двете страни и се поднасят със зеленчукова гарнитура....
Банички на сачБанички на сач
04 Март
Разделете тестото на топки. Разточете ги на кори с дебелина 1/2 см. Поръсете всяка кора с натрошено сирене и ги сгъвайте на пликове....
Свинско на сачСвинско на сач
29 Ноем.
3
Намажете го неколкократно с олио, докато олиото се задържи на повърхността. Добавете маринованото месо и печете на умерен огън до готовност....
Картофи на сачКартофи на сач
30 Март
Картофите обелете и ги нарежете на филийки, но не много тънки. Сложете ги да се бланшират във вряща вода за 5 минути и ги отцедете....
Мекици на сачМекици на сач
29 Март
Печем на сача и оставяме да бухне тестото и тогава обръщаме да се пече от другата страна. Готовите мекици на сач по желание може да намажем с масло, за да бъдат по ароматни и меки....
Скумрия на сачСкумрия на сач
12 Септ.
Нарежете всяка скумрия на 4 - първо на две през гръбнака и след това напречно на две. Овкусете рибата със сол и пипер, напръскайте с лимонов сок и оставете да престои така 15-тина минути....
Питки на сачПитки на сач
08 Ноем.
Разделете тестото на четен брой топки и разточете всяка една на тънка кора. Намажете корите с разтопената свинска мас, поръсете със сирене и ги навийте на рула....
Пъстърви на сачПъстърви на сач
21 Окт.
Загрейте намасления сач и печете рибите докато кожата им покафенее, като от време на време ги обръщате. Сервирайте, като във всеки нарез сложете лимонче....
Катми на сачКатми на сач
21 Май
Разбъркайте добре до получаване на тесто с консистенция на гъста боза. Оставя се да втаса, докато увеличи обема си 2-3 пъти и стане на шупли. Разбърква се. Загрейте пръстен сач и разбийте жълтъка....
Мини рибни специалитети от мерлузаМини рибни специалитети от мерлуза
30 Ноем.
Добър апетит с моите мини рибни специалитети от мерлуза!...
Свинско на сач - ШаренияСвинско на сач - Шарения
27 Дек.
Слага се да се пържи и лукът, нарязан на шайби и след малко при него се пускат и 2-3 скилидки чесън на шайби. Като се извади лука, идва ред на гъбите, нарязани на резени....
Банички Карталачки на сачБанички Карталачки на сач
13 Окт.
Навийте кората на руло, а рулото на охлюв (като вита баница) и разточете охлюва отново на кора. Така процедирате със всичките 8 топчета. Нагрейте сача на силен огън....
Запечен Рататуй на сачЗапечен Рататуй на сач
23 Дек.
Поставяме във фурната и печем до почти пълното изчезване на течността. След като извадим сача, поставяме нарязаното сирене на кубчета отгоре. Рататуят на сач се серива топъл. Запеченият Рататуй на сач е готов....
Гюзлеми охлювчета на сачГюзлеми охлювчета на сач
07 Дек.
С помощта на още малко брашно охлювчетата се разточват на питка около 5-6 мм и се подреждат върху кърпа....
Соден хляб на сачСоден хляб на сач
08 Февр.
За да поставим соденият хляб на сача, първо поставяме самият сач на дъното на фурната, пускаме я на горен и долен реотан на 250 °C. След като се е загрял сачът, поставяме малката питка и печем до готовност....