Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Зелена салата в арабски стилЗелена салата в арабски стил
01 Май
Измиваме добре всички съставки. Подсушаваме листата от салатата. Накъсваме ги и ги поставяме на дъното в салатиера. Нарязваме чери доматите на половинки или на четвъртинки, ако са по-едри. Краставицата режем на тънки...
Салата с арабски кускус и риба тонСалата с арабски кускус и риба тон
22 Януари
Рибната салата се разбърква хубаво и се оставя да престои на хладно поне за два часа, след което е готова за сервиране. Използвах арабски кускус, защото не е нужно да се вари и е лесен за приготвяне....
Видове салати или правите ли разлика от салата до салатаВидове салати или правите ли разлика от салата до салата
17 Април
1
Трябва да знаете обаче, че салатите се делят на няколко вида, които е добре да различавате: Салати предястия/първо блюдо Те са направени, за да впечатлят клиента....
Салата с телешки салам и ябълкиСалата с телешки салам и ябълки
21 Юни
Нарязваме салама и обелените ябълки. Разбъркваме ги със ситно нарязаните лук и магданоз. Подправяме майонезата с горчица и лимонов сок на вкус. Поливаме с нея салама и ябълките. Разбъркваме....
Салата с ябълки, салам и майонезаСалата с ябълки, салам и майонеза
11 Дек.
Нарязваме на тънки ивички салама, ябълките и краставицата. Лукът се нарязва на филийки....
Популярните арабски подправкиПопулярните арабски подправки
03 Дек.
Шейба Шейба е подправка, известна също като "брадата на стареца", която представлява лишей от дърво. Тя се използва на Арабския полуостров....
Древният арабски хороскопДревният арабски хороскоп
31 Март
Арабските племена са използвали звездите за навигация в пустинята....
Арабски кюфтетаАрабски кюфтета
11 Май
Сервирайте тези арабски агнешки кюфтета с хариса и като предястие и се насладете!...
Арабски хлебчетаАрабски хлебчета
21 Ноем.
Разтваряме маята и захарта в леко затоплената вода. Слагаме малко брашно, за да се получи рядка кашичка и оставяме на топло за 8-10 минути. Дирекно в същата купа с втасалата вече мая пресяваме брашното, като заделяме...
Арабски кексАрабски кекс
02 Ноем.
24
Яйцето и захарта се разбиват докато побелеят. Добават се олиото, брашното, киселото мляко с добавената в него сода. Разбива се до получаване на хомогенна смес. Конфитюрът и орехите прибавяме на края. Получената смес изсипваме...
Арабски сандвичАрабски сандвич
28 Май
5
Лукът и чушката се почистват и измиват, нарязват се на тънки ивици и се запържват за няколко минути с две лъжици зехтин със сол и пипер на вкус. Измийте марулята и домата, марулята също се реже на тънки ленти и към нея...
Арабски хлябАрабски хляб
12 Дек.
3
По време на печенето не ги дупчете с вилица, а готовите арабски питки може да съхранявате в съд или купа с капак. Арабският хляб е готов....
Арабски кебапАрабски кебап
11 Дек.
Нарежете месото на парчета по 2.5 см и го смесете с всички съставки без ментата. Разбъркайте, покрийте съда с фолио и оставете да се маринова за през нощта. След това нанижете месото на шишове и ги изпечете на загрят...
Арабски пилафАрабски пилаф
19 Февр.
2
Нарязваме лука на ситно и задушаваме в олиото. Добавяме ориза и доливаме с вода. След като заври водата, добавяме подправките и стафидите. Варим до готовност. Сервираме в чиния и поръсваме с орехи. Поднасяме...
Арабски топчетаАрабски топчета
13 Февр.
Първо се намачква жълтъкът. След това се добавят маслото, пудрата захар и ванилията, и се разбъркват с миксер. Брашното се добавя постепенно, за да се получи меко тесто. От тестото се правят малки топчета, с големината...
Арабски щруделАрабски щрудел
13 Февр.
2
Ябълките се измиват, обелват и настъргват. Смесват се в купа с 200 грама от захарта и канелата. Разбъркват се добре и след това се отварят корите. По дължината на късата страна се слага 1-2 с.л. от сместа и се хващат две...
Арабски питкиАрабски питки
01 Януари
Маята се разтваря в топлата вода и се прибавя захарта. Оставя се да шупне маята около 5 - 10 минути. Брашното се пресява на етапи и се омесва еластично тесто, като накрая се добавя солта и олиото. Тестото се меси най...
Арабски сладоледАрабски сладолед
01 Март
Ядките се запичат в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 10 минути или докато станат златисти. Изваждат се и се оставят да изстинат. Малка правоъгълна форма за кекс се намазнява и застила с готварска хартия...
Арабски дюнерАрабски дюнер
19 Ноем.
5
Завийте арабския дюнер и го сложете в хартиена салфетка....
Арабски кексАрабски кекс
02 Ноем.
24
Яйцето и захарта се разбиват докато побелеят. Добават се олиото, брашното, киселото мляко с добавената в него сода. Разбива се до получаване на хомогенна смес. Конфитюрът и орехите прибавяме на края. Получената смес изсипваме...
Арабски питкиАрабски питки
01 Януари
Маята се разтваря в топлата вода и се прибавя захарта. Оставя се да шупне маята около 5 - 10 минути. Брашното се пресява на етапи и се омесва еластично тесто, като накрая се добавя солта и олиото. Тестото се меси най...
Арабски дюнерАрабски дюнер
19 Ноем.
5
Завийте арабския дюнер и го сложете в хартиена салфетка....
Арабски специалитети с рибаАрабски специалитети с риба
28 Май
В Ирак, където в сравнение с останалите арабски държави повече се консумира риба, най-известен е рибния специалитет Масгуф, който се приготвя от опушена риба....
Перфектният арабски шиш кебапПерфектният арабски шиш кебап
22 Окт.
Неслучайно арабската кухня е известна като Кухнята на ароматите, защото те се използват под всякаква форма- на листа, семена, корени, плодове и цветя....
Най-важните арабски учениНай-важните арабски учени
03 Ноем.
1
Голямо значение за развитието на психологията имат трудовете на прочутия арабски мислител Ибн Сина, известен като Авицена....