Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Интересни масленкиИнтересни масленки
06 Януари
От яйцата, киселото мляко и останалите продукти се прави по-твърдо тесто и се шприцова върху хартия за печене, разгъната в тава. Пекат се в умерена фурна до готовност. След това се поръсват с пудра захар....
Интересни маслени бисквитиИнтересни маслени бисквити
03 Февр.
6
Брашното се слага в дълбока купа и към него се прибавят натрошеното на парчета твърдо масло и ванилията. Продуктите се размесват, докато маслото се усвои. Слага се пудрата захар и от всичко се прави тесто, което се разточва...
Интересни мъфини с овесени ядкиИнтересни мъфини с овесени ядки
21 Юни
Отново разбъркваме добре и оставяме да постои така за 15-на мин....
Интересни съвети за солта и нейното използванеИнтересни съвети за солта и нейното използване
20 Окт.
Използвайте според вида на соса и опитвайте непрекъснато, докато прибавяте дадената съставка до коригиране на соса....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Какво ни показва маркировката на пластмасите, използвани в ежедневиетоКакво ни показва маркировката на пластмасите, използвани в ежедневието
05 Юли
Пластмасовите изделия са изключително силно застъпени в ежедневието....
ОвесОвес
15 Август
1
; • Овесено брашно: използва се за печене и често се комбинира с пшеница или други съдържащи глутен брашна....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
21 Септ.
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
10 Февр.
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Интересни спагети с гъбен сос и наденицаИнтересни спагети с гъбен сос и наденица
05 Дек.
Интересните спагети с гъбен сос и наденица са готови....
Пилешки бутчета с интересни картофи в пликПилешки бутчета с интересни картофи в плик
11 Януари
1
За да бъдат картофите с по-интересна форма, се режат със специално ренде. Всички продукти се овкусяват с подправки и пликът се затваря. Поставя се в тава, на чието дъно се налива малко вода....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
03 Март
1
Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно меко тесто и го оставяме да втаса на топло....
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
08 Февр.
1
Интересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....