Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гъши Дроб на ТиганГъши Дроб на Тиган
07 Май
После го нарежете на парченца с дебелина 2 см., тъй като при печенето ще се стопи доста....
Гъши дроб на скараГъши дроб на скара
28 Април
Парченцата гъши дроб се натъркват със малко сол, захарта и черния пипер и се пекат за кратко от всяка страна до желан от вас загар....
Гъши дробГъши дроб
23 Ноем.
Дробът и зеленчуците се нарязват на филии, ябълката – на шайби. Дробът и ябълката се запичат заедно на сух тиган, зеленчуците се запичат на скара. Сосът се приготвя, като виното се загрява в тенджера....
Гъши дробГъши дроб
18 Юли
5
Именно оттам през 1778 година започва съвременната история на ястието....
Пържен Гъши ДробПържен Гъши Дроб
18 Март
Зависи и от предпочитанията на всеки един, затова ако желаете, може да препържите и малко повечко. Идеалният гъши дроб е добре запечатан отвън и нежен и крехък отвътре....
Разядка с гъши дробРазядка с гъши дроб
17 Май
Разядката с гъши дроб е готова да впечатли небцето на вашите гости! Източник: Виолина Минкова - Кулинарна Мрежа...
Шишчета от гъши дробШишчета от гъши дроб
24 Юни
1
Измитият и почистен дроб се нарязва на парчета. Сланината се нарязва на тънки, почти прозрачни резени. Лукът се нарязва на колелца. На шишчетата се нанизват, като се редуват, дроб, лук, сланина....
Пастет от гъши дробПастет от гъши дроб
19 Януари
Лукът се нарязва на ситно и се запържва с малко олио до златисто кафяво. Морковите се настъргват на ренде и след това се добавят към лука....
Празнични хапки с гъши дробПразнични хапки с гъши дроб
17 Дек.
Празничните хапки с гъши дроб са чудни....
Телешки медальон с гъши дробТелешки медальон с гъши дроб
30 Май
Нарежете на медальони телешкото филе и гъшия дроб, изпържете ги в 6 с.л. олио, сипете виното и ги задушете. Разбийте на водна баня жълтъците и маслото, докато сместа побелее....
Филе Миньон с гъши дробФиле Миньон с гъши дроб
04 Окт.
6
Дебелината на стековете трябва да бъде от 4.5-5 см. Те трябва да са на стайна температура, защото студеното месо би останало жилаво!...
Домашен пастет от гъши дробДомашен пастет от гъши дроб
23 Януари
В дълбок съд си разтапяме маслото, добавяме нарязания на ситно лук и готвим около минута, като бъркаме непрекъснато. Добавяме сухите подправки и почистения гъши дроб. Готвим около 4-5 минути....
Фин крем от гъши дробФин крем от гъши дроб
05 Януари
Истинска наслада за сетивата е този фин крем от гъши дроб!...
Гъши дроб с боровинков сосГъши дроб с боровинков сос
01 Февр.
1
Почистете пащърнака и го нарежете на тънки филийки. Сложете го да се свари в подсолена вода, след това го отцедете и го пюрирайте. Добавете млякото и го варете на котлона, докато се получи хомогенено пюре....
Гъши дроб с карамелизирани плодовеГъши дроб с карамелизирани плодове
08 Май
2
След това го подсушете и го нарежете на шайби с дебелина около 1 пръст или малко по-малко. Поръсвайте с малко сол и пипер. Изпечете гъшия дроб от двете страни до златисто. Нарежете плодовете на средни кубчета....
Класически пастет от гъши дробКласически пастет от гъши дроб
16 Дек.
2
Намачкваме дроба с уред за мачкане на картофи. Пастетът се минава през цедка, за да бъде по-фин. Овкусяваме готовия класически пастет от гъши дроб с прясно смлян черен пипер....
Гъши дроб с препечени филииГъши дроб с препечени филии
19 Дек.
Филийките ръжен хляб се слагат за няколко минути на скара и се оставят на топло. Парчетата гъши дроб се запържват по 1 минута от всяка страна и се отцеждат върху кухненска ролка....
Панакота от гъши дроб с ябълкиПанакота от гъши дроб с ябълки
23 Септ.
Почистете гъши дроб от жилички, нарежете на парченца и сложете при виното, като предварително извадите звездовидния анасон....
Фоа гра натюр (Гъши дроб натюр)Фоа гра натюр (Гъши дроб натюр)
13 Дек.
1
Дробът предварително се накисва за 10-12 часа в студена вода, след това се отцежда и внимателно се подсушава. С остър нож почистете всички жили. След това поставете в огнеупорен съд, заедно с мазнината и покрийте с дебела...
Гъши дроб с ябълки и медГъши дроб с ябълки и мед
20 Юли
Измиваме и нарязваме на големи парчета дроба. Нарязваме лука на кръгчета, ябълките на лентички. Изпържваме дроба за 3-4 минути в сгорещената мазнина, вадим и оставяме на топло....
Лазаня с праз и гъши дробЛазаня с праз и гъши дроб
16 Септ.
Сервира се, като на дъното на чинии се налива сос и върху него се слага парче от лазанята....
Фоа гра натюр (Гъши дроб натюр)Фоа гра натюр (Гъши дроб натюр)
13 Дек.
1
Дробът предварително се накисва за 10-12 часа в студена вода, след това се отцежда и внимателно се подсушава. С остър нож почистете всички жили. След това поставете в огнеупорен съд, заедно с мазнината и покрийте с дебела...
Гъши дроб - вкусът на луксаГъши дроб - вкусът на лукса
26 Април
За пръв път прелетни гъски са опитомявани с цел консумация в Древен Египет. Те били изхранвали основно със смокини. Постепенно миграцията им на север довела до естествено разпространение на тези угоени видове. Така...
Гъши дроб с мед и пресен лукГъши дроб с мед и пресен лук
19 Септ.
* Детайли от плънката ми са вдъхновени от рецепта за гъши дроб на Иван Манчев, за което благодаря!...
Хапки с гъши дроб и карамелизирани ябълкиХапки с гъши дроб и карамелизирани ябълки
22 Август
Поръсете с едра люспеста сол и поднесете на момента, докато хапките с гъши дроб и карамелизирани ябълки са топли. Добър Апетит!...