Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да съхраняваме билки вкъщи – основни правилаКак да съхраняваме билки вкъщи – основни правила
18 Февр.
Много хора събират сами билки от дивата природа или от градината си, както и купуват пресни билки....
Важни правила, за да протече бременността правилноВажни правила, за да протече бременността правилно
25 Май
Бременността е един от най-прекрасните периоди от живота на една жена, но той изисква повишена внимание и специализирана грижа за здравето на бременната и носеното от нея дете. Надлежното проследяване на бременността e...
Кога и как да берем коприваКога и как да берем коприва
30 Май
2
Трябва да се следват няколко препоръки, когато решим да я берем и използваме. Едната от тях е свързана с процеса на брането....
Основни правила за безопасен сексОсновни правила за безопасен секс
17 Март
Също така би трябвало и да ви е пределно ясно кои са основните правила за безопасен секс, но най-малкото, за да ни е по-спокойно, ще ви припомним най-важните 3 от тях. 1....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Правила за бране на билкиПравила за бране на билки
10 Юли
Препоръчително е да се бере един вид билка и да се предвидят възможностите за пренасяне на събраното количество до мястото, където ще се суши или разстила временно....
Как безопасно да извадим кърлежКак безопасно да извадим кърлеж
10 Май
Кърлежите са онези малки вампири, които не просто смучат кръв, но и се забиват в плътта ни. За разлика от комарите, които след като се нахранят със собствената ни кръв, ни оставят на мира, кърлежите се закрепват здраво...
Жена през компютъра: правила за безопасност!Жена през компютъра: правила за безопасност!
04 Ноем.
Компютърът се превърна в един от най-разпространените продукти на съвременната технология в живота ни. Днес много жени не могат да си представят своето съществуване без компютъра. Бизнес дама ежедневно прекарва по 8, а...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как безопасно да извадим трънчеКак безопасно да извадим трънче
05 Януари
Затова е нужно правилно и безопасно трънчето да се извади при първа възможност. Как да го направим?...
Как да приготвим домашни лекове от билки – основни правилаКак да приготвим домашни лекове от билки – основни правила
21 Ноем.
В следващите редове може да прочетете как се приготвят домашни лекове от билки и какви са основните правила....
Основни правила при брането на билкиОсновни правила при брането на билки
24 Юни
Освен това берете само тази част от билката, която ще използвате....
Безопасно ли е да смучете химикалкаБезопасно ли е да смучете химикалка
15 Ноем.
Устата е един от, образно казано, сборните пунктове на микробите. При нервност много хора лапат химикалка или молив, без да им хрумне, че по този начин вкарват огромно количество микроби в устата си. Съществуват шестстотин...
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....