Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Глазиране на месоЗа глазиране месото се вади от тенджерата, в което се е сварило, и се слага в тава....
11 Март
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Зеленчуци с юфкаОставяме зеленчуците да поврат, докато останат на мазнина. През това време сваряваме юфката, отцеждаме от водата и смесваме с малко краве масло.
Поднасяме зеленчуците внимателно смесени с юфката....
19 Юли
Зеленчуци с къриОставяме кърито да ври на умерен огън за още 20 мин. След това време проверете с вилица картофите, ако са меки свалете от огъня.
Зеленчуците с къри могат да се сервират самостоятелно или с макарони и паста....
08 Септ.
Зеленчуци в гювечПрибавете към зеленчуците заедно с картофите и оставете да се задушава за половин час.
Накрая добавете сол, черен и червен пипер, чубрица и босилек на вкус....
08 Април
3
Зеленчуци в палачинкиЗа рецептата може да използвате всякакви зеленчуци в зависимост от сезона и вашите предпочитания.
Разбийте съставките за палачинките, докато сместа стане гладка....
13 Дек.
Зеленчуци с дипПоднесете зеленчуците в чиния и три отделни купички за сосовете. Консумирайте веднага....
02 Юли
Зеленчуци в гювечПрибавете към зеленчуците заедно с картофите и оставете да се задушава за половин час.
Накрая добавете сол, черен и червен пипер, чубрица и босилек на вкус....
08 Април
3
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Яхния Да си оближеш пръститеИзкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат добавям граха, запържвам за 2-3 минути....
05 Февр.
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Зеленчуци на сачПредварително обелвате картофите и ги варите цели в подсолена вода.
Сваляте ги от огъня, след като са врели 15-20 мин.
Нарязвате всичко в различна форма, примерно лука на кръгчета, морковите и чушките по дължина, картофите...
31 Януари
Зеленчуци на параАко искате да станат по-вкусни, още толи разбъркайте зеленчуците на пара с 1-2 с.л. масло....
22 Юли
Зеленчуци по селскиЗеленчуците се измиват старателно, морковите се обелват и нарязват на кръгчета, тиквичките без да се белят се нарязват на едри парчета....
08 Юни
1
Зеленчуци по италианскиЗеленчуците се нареждат в тава, заливат се с мазнината, поръсват се с нарязания на ситно чесън, добавя се солта и черният пипер и се пекат 40 минути на 220 градуса фурна....
16 Август
Зеленчуци на барбекюПотапяйте в нея всяко зеленчуково парче и ги нареждайте на барбекю да се изпекат до готовност от двете страни.
Готовите зеленчуци събирайте в съд с капак....
04 Август
Зеленчуци по императорскиВсички останали зеленчуци нарежете на продълговати парчета. Доматите почистете от сърцевината със семето и използвайте само твърдата част....
27 Август
Зеленчуци на тиганЗадушаваме зеленчуците в микровълнова фурна или на пара.
Запържваме ги в маслото за около 5-6 минути, добавяме кубчето бульон, сметаната и топеното сирене. Оставяме още 5-6 минути и сервираме топло....
25 Май
1