Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пица с готово тесто от магазинаПица с готово тесто от магазина
16 Март
1
Омесваме тестото. Разточваме тънко за подходящата тава. Намазваме с лютеницата или доматен сос. Подреждаме по желание. Печем за 20-25 минути в загряна фурна на 180-200 градуса....
Как да избираме кафетоКак да избираме кафето
28 Септ.
Чаша сутрешно ароматно и горещо кафе – нещо, без което повечето от нас не могат да започнат деня си. Кафето е много популярна напитка, която често пъти е отричана от специалисти и набеждавана, че е вредна и води към пристрастяване...
Как да избираме диняКак да избираме диня
25 Септ.
• Узрялата и сладка диня издава хубав кънтящ звук и скърца при най-малкото докосване; • Избирайте дини със среден размер....
Как да избираме сутиениКак да избираме сутиени
18 Март
Статистика сочи, че едва десет на сто от жените си купуват подходящите за тях сутиени. Много често дамите изтезават гърдите си, като си купуват сутиени с по-малки чашки, с неправилна гръдна обиколка, неправилна дължина...
Как да избираме икониКак да избираме икони
21 Юни
Независимо дали искате да купите икона за себе си или за подарък, трябва да се съобразите с това, какво покровителства съответният светец, изобразен върху иконата. Християнският символ може да послужи като пожелание...
Как да избираме козметика?Как да избираме козметика?
04 Дек.
Затова козметиката, която нежният пол използва, трябва да бъде избирана внимателно. Има няколко стъпки, които трябва да следваме при избор на козметика. Ето как да избираме козметика! 1....
Как да избираме еспадрилиКак да избираме еспадрили
27 Юни
Хората са обули еспадрили за първи път през 14 век в Испания. Както всеки може да се убеди от витрините на магазините, тези обувки не са спрели да бъдат обичани през вековете. Разбира се, за това си има причини...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да избираме цитрус пресаКак да избираме цитрус преса
01 Юли
Ето какво е важно да знаете когато избирате какъв уред ще използвате, за да си направите фреш: 1....
Как да избираме спалното бельо?Как да избираме спалното бельо?
26 Ноем.
Как да избираме спалното бельо, при положение, че магазините буквално бълват все по-нови и нови модели, десени и материи?...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да избираме месото за скараКак да избираме месото за скара
01 Окт.
Някои от по-големите магазини за хранителни стоки предлагат касапски услуги, но не пазарувайте в магазин, където всичко е предварително опаковано или замразено. Говорете с месаря за тяхното месо....
Как да избираме дрехи за бебетоКак да избираме дрехи за бебето
05 Февр.
Ако имате финансова възможност избирайте за Вашето малко съкровище дрехи от еко текстил....
Как да купуваме и избираме кашкавалКак да купуваме и избираме кашкавал
13 Февр.
1
Кашкавалът е много ценен на българската трапеза. Той присъства на масата в най-различни форми. Добавяме го към празнични плата, принцеси с кайма, студени сандвичи и какви ли не ястия. Но именно качеството на млечният...