Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Печено агне с плънка от зелен лукИзчистването агне се измива, посолява се отвън и отвътре и се обтрива с черен пипер.
Дреболиите, почистени, се сваряват в подсолена вода и се нарязват на кубчета. Добавят се чушките и мащерката, леко запечени и натрошени...
18 Февр.
Как да си изпечем агнеКаквото и да си говорим, месеците април и май са сезонът на агнешкото. Всеки знае, че след периода на велики пости преди Възкресение, от Великден нататък на трапезата може да се слага агнешко колкото ви душа иска.
Агнешкото...
05 Май
Пълнено агнеДобавят се всички подправки и с готовата плънка се пълни агнето.
Зашива се с конец и се маже цялото с мас, смесена с червен пипер (ако нямате мас използвайте олио)....
20 Февр.
Гергьовско агнеПеченето може да стане и във фурна, без да се отваря по време на печенето. В началото фурната трябва да е силно загрята - на около 350°С, а след около 45 минути температурата се намалява до 250 градуса....
05 Май
Гергьовско агнеПеченето може да стане и във фурна, без да се отваря по време на печенето. В началото фурната трябва да е силно загрята - на около 350°С, а след около 45 минути температурата се намалява до 250 градуса....
05 Май
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Цяло печено агнеЗа последния час махаме фолиото и оставяме месото да се запече и да хване коричка (ако водата изври добавяме още, но топла).
Цялото печено агне е готово....
15 Февр.
Агне на пещОставете да ври, докато оризът набъбне.
Напълнете хубаво агнето с плънката и го зашийте. Намажете го с масло отвътре равномерно и го увийте в алуминиево фолио....
06 Февр.
2
Пълнено гергьовденско агнеС тази плънка се пълни агнето. При нужда се зашива.
Слага се в тава и се маже обилно с масло (който предпочита може да го понамаже и с червен пипер). Налива се вода в тавата, в която ще се пече агънцето....
08 Май
Гергьовско пълнено агнеОставяме месото така да се овкуси докато приготвяме плънката. Чревцата се обръщат и се измиват със щипка сода бикарбонат и няколко капки оцет. Изплакват се добре....
07 Май
Торта Великденско агнеИзвадете формата от фурната и оставете да се охлади.
Готовото кексово агне разрежете на две части. Разбийте сметаната и отделете 2/3 от нея. Към 1/3 от сметаната прибавете малиновото сладко и разбъркайте....
13 Август
3
Кекс Великденско агнеЗа да приготвите този нетрадиционен сладкиш за Великден, ще ви е необходима форма за печене, наподобяваща агънце, предварително намазнена и набрашнена....
28 Март
2
Агне на шишИзмиваме агнето много добре, след което го изцеждаме.
Посоляваме го отвътре и отвън със сол и черен пипер и го напълваме с нарязания на ситно лук, магданоз и джоджен.
Зашиваме го добре с конец. и го набождаме на дървен...
20 Февр.
Пълнено гергьовско агнеНапълнете агнето с плънката и го зашийте. Разбийте яйцето с червен пипер и намажете цялото агне, а след това и с маста. Покрийте го с булото и го преместете с намазнена тава....
19 Април
Печено гергьовденско агнеДобре почистете агнето, като по желание може да го транжирате или да го оставите цяло. Хубаво го посолете....
19 Април
2
Пълнено цяло агнеДокато се върти пълненото цяло агне чевермето, трябва да е на височина 40 см от жарта....
21 Февр.
2
Курбан с агнеЗашива се, за да не изпадне плънката. Агнето се намазва с останалата мазнина и се поръсва с червен пипер. Запича се в голяма тава, на дъното на която са наредени напречно пръчки....
30 Септ.