Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Печено агне с плънка от зелен лукПечено агне с плънка от зелен лук
18 Февр.
Изчистването агне се измива, посолява се отвън и отвътре и се обтрива с черен пипер. Дреболиите, почистени, се сваряват в подсолена вода и се нарязват на кубчета. Добавят се чушките и мащерката, леко запечени и натрошени...
Печено агне с плънка и свежа салатаПечено агне с плънка и свежа салата
20 Април
Печеното агне с плънка и свежа салата е готово....
Как да си изпечем агнеКак да си изпечем агне
05 Май
Каквото и да си говорим, месеците април и май са сезонът на агнешкото. Всеки знае, че след периода на велики пости преди Възкресение, от Великден нататък на трапезата може да се слага агнешко колкото ви душа иска. Агнешкото...
Пълнено агнеПълнено агне
20 Февр.
Добавят се всички подправки и с готовата плънка се пълни агнето. Зашива се с конец и се маже цялото с мас, смесена с червен пипер (ако нямате мас използвайте олио)....
Гергьовско агнеГергьовско агне
05 Май
Печенето може да стане и във фурна, без да се отваря по време на печенето. В началото фурната трябва да е силно загрята - на около 350°С, а след около 45 минути температурата се намалява до 250 градуса....
Гергьовско агнеГергьовско агне
05 Май
Печенето може да стане и във фурна, без да се отваря по време на печенето. В началото фурната трябва да е силно загрята - на около 350°С, а след около 45 минути температурата се намалява до 250 градуса....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Цяло печено агнеЦяло печено агне
15 Февр.
За последния час махаме фолиото и оставяме месото да се запече и да хване коричка (ако водата изври добавяме още, но топла). Цялото печено агне е готово....
Агне на пещАгне на пещ
06 Февр.
2
Оставете да ври, докато оризът набъбне. Напълнете хубаво агнето с плънката и го зашийте. Намажете го с масло отвътре равномерно и го увийте в алуминиево фолио....
Пълнено гергьовденско агнеПълнено гергьовденско агне
08 Май
С тази плънка се пълни агнето. При нужда се зашива. Слага се в тава и се маже обилно с масло (който предпочита може да го понамаже и с червен пипер). Налива се вода в тавата, в която ще се пече агънцето....
Гергьовско пълнено агнеГергьовско пълнено агне
07 Май
Оставяме месото така да се овкуси докато приготвяме плънката. Чревцата се обръщат и се измиват със щипка сода бикарбонат и няколко капки оцет. Изплакват се добре....
Торта Великденско агнеТорта Великденско агне
13 Август
3
Извадете формата от фурната и оставете да се охлади. Готовото кексово агне разрежете на две части. Разбийте сметаната и отделете 2/3 от нея. Към 1/3 от сметаната прибавете малиновото сладко и разбъркайте....
Кекс Великденско агнеКекс Великденско агне
28 Март
2
За да приготвите този нетрадиционен сладкиш за Великден, ще ви е необходима форма за печене, наподобяваща агънце, предварително намазнена и набрашнена....
Агне на шишАгне на шиш
20 Февр.
Измиваме агнето много добре, след което го изцеждаме. Посоляваме го отвътре и отвън със сол и черен пипер и го напълваме с нарязания на ситно лук, магданоз и джоджен. Зашиваме го добре с конец. и го набождаме на дървен...
Пълнено гергьовско агнеПълнено гергьовско агне
19 Април
Напълнете агнето с плънката и го зашийте. Разбийте яйцето с червен пипер и намажете цялото агне, а след това и с маста. Покрийте го с булото и го преместете с намазнена тава....
Печено гергьовденско агнеПечено гергьовденско агне
19 Април
2
Добре почистете агнето, като по желание може да го транжирате или да го оставите цяло. Хубаво го посолете....
Пълнено цяло агнеПълнено цяло агне
21 Февр.
2
Докато се върти пълненото цяло агне чевермето, трябва да е на височина 40 см от жарта....
Курбан с агнеКурбан с агне
30 Септ.
Зашива се, за да не изпадне плънката. Агнето се намазва с останалата мазнина и се поръсва с червен пипер. Запича се в голяма тава, на дъното на която са наредени напречно пръчки....