Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеПечем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашна юфкаПечете я в предварително загрята на 190 °C фурна до златисто.
Вече знаете как да си направите домашна юфка.
Добър апетит!...
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Сач - Изобилие на зеленчуци с късчета беконНарязваме печурките на филийки, лука - на едри парчета, патладжана и тиквичката - на дребни кубчета, които се осоляват, да им излезе излишната вода....
07 Септ.
1
Изобилие от кайсии! Пазарът не смогваИзобилието от продукция накара производители и търговци да се запитат какво ще правят с толкова много плод.
За пръв път от години производителите могат да се похвалят с толкова добра продукция....
06 Юли
Гювечета ИзобилиеНареждаме си купичките от глина и във всяка на дъното слагаме тънка филийка краве масло, малка плочка сирене и допълване със сместа, като оставяме около 2 пръста място до горе....
29 Януари
Зеленчуково изобилиеИзмийте патладжаните, обелете ги и ги нарежете на филии. Посолете и оставете да се отцедят от горчивия сок. За кратко ги запържете в олиото на силен огън. Извадете и поставете върху домакинска хартия....
29 Януари
Чуден гювеч ИзобилиеПроверяваме и ако няма достатъчно течност, може да добавим малко вода.
Когато ястието е готово, чукваме яйцата отгоре и запичаме за още около 10 минути, отново под капак.
Чудният гювеч Изобилие е готов....
14 Май
Лятна манджа ИзобилиеМоже да я оставим с малко течност или да я изварим да остане на мазнина.Може да сервираме с малко варен ориз ....
03 Юли
1
All inclusive изобилие: Как да запазим добрата си форма?Идеята е че има всичко по всяко време, вземайте си малко, насладете се на храната, тя не трябва да ви натоварва, а да ви носи удоволствие....
07 Август
Зеленчуков венец Есенно изобилиеПечете запеканката в загрята на 220 градуса фурна за около 30-35 минути.
Извадете от фурната, изчакайте да се охлади и внимателно обърнете в чиния.
Зеленчуковият венец Есенно изобилие е готов....
26 Юли
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукЛука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Пържоли Изяж си пръститеПече се отначало на силна фурна и след като заври се намалява температурата и се пече около 2 часа....
10 Февр.
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
21 Септ.
1