Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутРазпределете го в торбички, затворете ти и приберете в хладилника.
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Яхния Да си оближеш пръститеЗадушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко.
Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат....
05 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаЗамесете тесто и го оставете на студено за около 30 минути.
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да изсушим домати във фурнатаЗагрейте малко зехтин и го разсипете в тези стъклени бурканчета.
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната?...
07 Юли
Как да си направим домашно сиренеЗавийте го в торбичка и приберете в хладилник за няколко часа - солта ще разтопи и сиренето ще стегне, готово за консумация....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириНасладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
07 Окт.
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаОткакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
29 Юли
Фалшив мед - как да го познаем?Медът е основен продукт от пчелния кошер, съдържащ над 300 хранителни вещества с уникални характеристики, като много от тях са с лечебно действие. Купувайки си мед, си купуваме не само вкусна храна, но и лек срещу много ...
08 Март
Хубаво агнешко в магазина: Как да го познаем?Агнешкото месо в магазините се съхранява само и единствено в хладилни условия при температура, оказана от производителя....
05 Април
Лимонът: Няколко съвета как да го съхраняваме и консумирамеА испанската колонизация го прави познат в Южна Америка.
Как да съхраняваме лимона
Лимонът може да се съхранява на стайна температура в продължение на седмица. След това той започва да изсъхва....
13 Окт.
Малкия Херкулес порасна! Няма да го познаетеМного от вас навярно си спомнят, че преди години в интернет циркулираха снимките на 6-годишно момченце с атлетично тяло, каквото дори възрастни мъже не могат да постигнат. Неговото име е Ричард Сандрак, но той стана популярен...
14 Юни
Най-добрите слънцезащитни продукти: как да ги познаем?Добрите слънцезащитни продукти са с добавени ползи
Някои от най-добрите слънцезащитни продукти съдържат допълнителни съставки като антиоксиданти и хидратанти, които могат да помогнат за поддържането на здравето и външния...
11 Август
Как да познаем лъжецаКогато някой се опитва да скрие нещо или да излъже, обикновено дава съвсем кратки отговори и обяснения, по възможност едносрични. За да изкарате истината от такъв човек, трябва да го накарате да говори.
Трябва да помните...
20 Ноем.
1
Как да познаем пневмониятаЗа да се справите с пневмонията, трябва да знаете какво представлява тази болест и как да я познаете....
12 Април
Как да съхраняваме броколи?Ето защо е добре да знаете как можете да го съхранявате за по-дълго време:
Съхраняване на броколи в хладилника
В най-добрия случай е добре да консумирате броколито непосредствено след закупуването му, но ако плановете...
31 Януари