Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиСтоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
18 Март
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
08 Януари
2
Яхния Да си оближеш пръститеДобавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
05 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти.
Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Как да си направим домашно сиренеАко имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....
27 Януари
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаОставете да престои за денонощие, измийте и изсушете. Оваляйте в предварително смесените подправки и закачете да се суши....
03 Ноем.
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириНасладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
07 Окт.
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаОткакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
29 Юли
Как да поправим грешките в гримиранетоАко до тук и двете условия са налице (не сте се събудили достатъчно качествено и освен това закъснявате), е многo възможно да направите някои невинни грешки, докато се гримирате....
28 Април
Чести грешки в кулинарията: Как да ги поправим?Само практиката и получаването на нови знания може да ни спаси от грешки и провали. И това правило важи за всяка област на човешката дейност, включително готвенето. Всеки греши....
02 Септ.
Готвените ястия, които могат да се замразяватГотвените ястия като месо с картофи, грах, боб, зеле също са със запазен вкус и вид на ястието.
Не можете обаче да замразите печени картофи, защото при размразяването те определено нямат същия вкус....
30 Май
Грешки, които трябва да избягвате при готвенето на скаридиДа, те имат страхотен вкус, но преди да се заемете с готвенето им, уверете се, че не сте извършили някоя от тези грешки, които биха провалили усилията ви.
1....
12 Януари
Да се предпазим от стресаСтресът ни съпътства навсякъде. Най-податливи към неговото въздействие са предимно по-емоционалните и чувствителни хора. Той се проявява в наличие на силно нервно напрежение, което може да се дължи на много фактори. При всички...
09 Март
Заготовка за готвене на ядене в бурканиВзимаме си един голям съд и почваме да си смиламе помощта на машинка за мелене доматите. Настъргваме на ситно ренде морковите. По-добре е да се сложат на части в чопър и да се наситнят....
01 Септ.
Как да поправим счупеното си червило?Вероятно ви се е случвало в бързината да извадите повече от червилото и при нанасянето то да се счупи. Не че е голяма драма, но пък ако е ново или пък цветът ви е любим, не ви препоръчваме да го изхвърляте. Много бързо и...
10 Септ.
1