Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Прекмурска ГибаницаПрекмурска Гибаница
07 Септ.
За ореховата плънка трябва да натрошите орехите и да ги смесите с канелата. За заливката разтопете на бавен огън маслото в сметаната....
Сръбска Гибаница с готови кориСръбска Гибаница с готови кори
18 Юни
Намажете отгоре сръбската баница с малко олио и я сложете да се пече в предварително загрята фурна на 180 °C за около 30 минути. Сръбската Гибаница с готови кори е много сочна и вкусна. Добър апетит!...
ГибаницаГибаница
20 Август
Поставяме гибаницата в предварително загрята фурна на 180 градуса и печем 40 минути. След като извадим оставяме баницата със сирене да изстине 15 минути и тогава нарязваме....
ГибаницаГибаница
04 Април
Отгоре гибаницата се намазва с малко олио и се слага във фурната. Баницата се пече на 200 градуса за около половин час....
Сръбска ГибаницаСръбска Гибаница
31 Август
След това нарязваме и поднасяме сръбска Гибаница....
Коледна сръбска ГибаницаКоледна сръбска Гибаница
29 Дек.
Ако сиренето не е много солено, можете да добавите малко сол на вкус. Намазнете една кръгла тава....
Традиционна сръбска гибаницаТрадиционна сръбска гибаница
02 Април
Всички краищата, които са извън тавата, се завиват, така че да покрията вашата баница. Отгоре се намазва с отделената смес. Традиционната сръбска гибаница се пече за 30 мин. на 180 градуса....
Класическа сръбска баница ГибаницаКласическа сръбска баница Гибаница
04 Януари
Оставете за няколко минути да попие. Печете класическата сръбска баница Гибаница до придобиване на златист загар в умерена фурна. Когато е готова, я напръскайте с вода и завийте с кърпа за 10 мин....
Традиционна сръбска баница ГибаницаТрадиционна сръбска баница Гибаница
02 Ноем.
Традиционната сръбска баница Гибаница е готова....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Оригинална рецепта за сръбска баница – ГибаницаОригинална рецепта за сръбска баница – Гибаница
20 Януари
2
Със сместа залейте баницата равномерно, оставете баницата, така да престои и включете фурната на 200 градуса. След като загрее поставете тавата в нея и печете за 20 минути до красив загар....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....