Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кантучини с ликьорКантучини с ликьор
18 Юли
4
Кантучините с ликьор са готови....
Кантучини от ТосканаКантучини от Тоскана
10 Юли
Печете кантучините в предварително загрята на около 170-180 градуса фурна до готовност. Извадете тавата и оставете лентите да се охладят....
Кантучини с парченца шоколадКантучини с парченца шоколад
27 Дек.
Изваждат се от фурната кантучините и се оставят да изстинат за 5 мин. Още леко топли се нарязват под наклон на филийки....
Коледни кантучини с лешнициКоледни кантучини с лешници
10 Дек.
Тези Коледни кантучини с лешници са добро допълнение към празничната трапеза на Коледа....
Шоколадови бишкоти Кантучини с ядкиШоколадови бишкоти Кантучини с ядки
02 Януари
Подредете обратно в тавата и изпечете повторно Кантучините за още 8-9 минути....
Веган какаови кантучини с лешнициВеган какаови кантучини с лешници
16 Юли
Хрупкави веган кантучини с какао и лешници, които можем да приготвим лесно в няколко стъпки. 1. Накисваме чиа в топла вода за няколко минутки, за да набъбне. 2....
Кантучини с орехи и зехтинКантучини с орехи и зехтин
15 Септ.
Нарежете на кантучини с дебелина 1 см и ги подредете пак в тавата. Върнете във фурната за 10-тина минути. Кантучините с орехи и зехтин са готови....
Кантучини с ядки и сушени плодовеКантучини с ядки и сушени плодове
28 Януари
1
Изкарват се и се режат на тънки филийки, след което кантучините пак се слагат да се пекат за 10 мин....
Здравословни тоскански кантучини с червени боровинкиЗдравословни тоскански кантучини с червени боровинки
13 Април
Накисваме червените боровинки за 2-3 часа. Смиламе овесените ядки на брашно в блендер или кафемелачка. Омесваме не много твърдо и лепкаво тесто от овесените ядки, конопеното брашно, яйцата, боровинките, фурмите /обезкостени...
Пълнозърнести кантучини с орехи и кафява захарПълнозърнести кантучини с орехи и кафява захар
16 Юли
Изваждаме ги, оставяме ги да изстинат и след това ги прибираме в кутия. Лесни, вкусни и ароматни пълнозърнести кантучини с орехи и кафява захар – невероятно хрупкави! Чудно Вкусно!...
Кантучини с овесени ядки (италиански двойно запечени сладки)Кантучини с овесени ядки (италиански двойно запечени сладки)
15 Март
За повече сладост на кантучините добавете и пресни фурми (5-10бр)....
Коледни кантучини с дъх на джинджифил и мандаринаКоледни кантучини с дъх на джинджифил и мандарина
11 Дек.
И връщаме пак да се пекат. Специфичното на този сладкиш е, че се запича двойно и това го прави наистина специален. Да Ви е сладко!...
Коледни кантучиниКоледни кантучини
19 Дек.
Кантучините се пекат в загрята на 180 градуса фурна около 20 минути или докато се зачервят. Изваждат се за 10 минути....
Безглутенови кантучиниБезглутенови кантучини
19 Дек.
На дъното на купата, в която ще месите изкушаващите кантучини, натрошете на прах хапчетата стевия. Добавете щипкта сол, яйцето, лимоновите корички. Изсипете брашното и разбъркайте. Всичко се разбърква с ръка....
Домашни кантучиниДомашни кантучини
17 Януари
1
След изпичане нарежете франзелите на тънки филийки (~3см) и ги сложете във фурната отново за 10 мин. да станат хрупкави. Чудесни сладки от италианската кухня. Обичам да ги правя, а още повече да ги консумирам....
Ароматни кантучиниАроматни кантучини
16 Март
След като ги извадите, изчакайте малко да поизстинат и ги нарежете диагонално. После ги върнете в тавата и печете още няколко минути....
Орехови КантучиниОрехови Кантучини
03 Юли
Оставете вече готовите кантучини да се охладят напълно и съхранявайте в кутия с капак. Ореховите Кантучини са готови....
Празнични италиански кантучиниПразнични италиански кантучини
05 Ноем.
Сложете кантучините в кутия и ги поднесете на празничната трапеза. Празничните италиански кантучини са много вкусни....
Традиционни италиански кантучиниТрадиционни италиански кантучини
25 Август
Сложете ги да се пекат за около 30 минути на 180 °C. Щом станат готови, оставете ги да изстинат и ги нарежете на филийки с остър нож. Върнете тези италиански бишкоти кантучини във фурната за още 10 минути....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Кантучини със сушени плодовеКантучини със сушени плодове
08 Август
По желание кантучините се запичат за още 5 мин да станат хрупкави /аз пропускам тази част/....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...