Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Паеля с омарПаеля с омар
04 Февр.
Съвет: Ако не разполагате с тавичка за паеля, ястието може да се приготви в широк тиган с ниски стени. Добър апетит!...
Паеля с картофиПаеля с картофи
13 Юни
Паелята с картофи е много вкусна!...
Паеля с чоризоПаеля с чоризо
18 Март
Когато сте готови да изпържите пилешкото, отново увеличете котлона до умерено силен и сложете месото да се позапържи на около 3/4, само колкото кожата да покафенее леко, извадете от съда и заделете....
Паеля с пилеПаеля с пиле
17 Март
Изключително важно е съдът, в който ще се приготви паелята (или така наречената паялера_ да е съд с диаметър 35 см и дълбочина 5 см - за около 4 порции. 1....
Паеля с пилешкоПаеля с пилешко
04 Април
1
Когато оризът поеме цялата точност, паелята с пилешко е готова. Поднесете с накълцан магданоз и резен лимон....
Паеля с мидиПаеля с миди
17 Септ.
Основно почистените миди се заливат с вода и се варят, докато се отворят. Изважда се месестата част от черупките. В дълбок тиган в олио се пържи нарязания на парченца лук до пожълтяване, прибавят се ситно нарязаните чушки...
Паеля с патешко месоПаеля с патешко месо
08 Януари
1
Забележки: Количествата продукти са за точните мерки тавичка, защото оризът задължително трябва да бъде на тънък пласт, за да останат зрънцата разделени и да се получи истинска паеля....
Автентична Паеля с ЧоризоАвтентична Паеля с Чоризо
26 Ноем.
Оставете паелята да се готви, докато оризът поеме течността или около 30 мин....
Паеля с кафяв оризПаеля с кафяв ориз
02 Юни
Калмарите отрежете през средата, за да се отворят а вътрешността нарежете по диагонала, след това на ивици. За да приготвите рака, повдигнете опашката и обелете задната черупка....
Паеля с морски даровеПаеля с морски дарове
13 Ноем.
9
Паелята се посолява на вкус, разбърква се добре и се покрива с алуминиево фолио. Пече се в предварително загрята на 150 градуса фурната за около 20 минути, докато се поеме цялата течност от ориза....
Испанска паеля с пилеИспанска паеля с пиле
27 Ноем.
Махнете от котлона и затворете с капак, за да се задуши паеля с пиле. Сервирайте вашата паеля топла в дълбоки чинии....
Паеля с морски даровеПаеля с морски дарове
13 Ноем.
9
Паелята се посолява на вкус, разбърква се добре и се покрива с алуминиево фолио. Пече се в предварително загрята на 150 градуса фурната за около 20 минути, докато се поеме цялата течност от ориза....
Паеля по ВаленсианскиПаеля по Валенсиански
10 Юли
1
В тиган за паеля се нагрява зехтинът. Пилето и заекът се осоляват и се слагат да се запържат до златисто. Добавят се и двата вида боб и доматите и се задушават заедно с месото за няколко минути....
Зеленчукова паеля с гъби РижикаЗеленчукова паеля с гъби Рижика
03 Дек.
В тавичка за паеля с диаметър поне 30-35 см (или тиган с подобни размери) загрейте зехтина - може да го направите върху широк котлон, на огън или на газ със специалния уред за паеля - паейеро....
Паеля с Ориз и ГъбиПаеля с Ориз и Гъби
12 Май
Паеята се приготвя в тава с ниски стени и големи дръжки, но ако нямате такава - в обикновена тава, която да се хваща на котлона....
Традиционна паеля с морски даровеТрадиционна паеля с морски дарове
14 Окт.
1
*Ако желаете, може да поднесете вашата паеля с чеснова майонеза и парчета лимон....
Паеля с пилешко и свинскоПаеля с пилешко и свинско
21 Септ.
Долейте с вода и изчакайте да заври. Сложете ориза и шафрана. Оризът няма мярка. Слага се на кръст, докато се изравни с водата. Това е перфектната доза. Разбъркайте и подредете чушките под формата на слънце....
Паеля с два вида месоПаеля с два вида месо
10 Февр.
1
Когато паелята с пиле е полуготова, сипете граха и декорирайте с нарязаната чушка. Паелята с два вида месо почти не трябва да се разбърква след добавянето на ориза и бульона....
Паеля с пиле и чоризоПаеля с пиле и чоризо
26 Юни
Загрейте зехтина в тиган, добавете лука и чоризото и ги запържете. Добавете чесъна, чушките, доматите и задушете за още няколко минути. Прибавете ориза към зеленчуците. Разбъркайте и прибавете шафрана, червения пипер,...
Паеля с миди и скаридиПаеля с миди и скариди
07 Ноем.
След изваждане не бързаме да отстраняваме фолиото, а го оставяме още 10-има минути за да се поемат добре соковете. Готовата паеля се напръсква с лимонов сок и се поднася....
Паеля с кюфтенца и ребърцаПаеля с кюфтенца и ребърца
21 Февр.
Гответе паелята на бавен огън до пълно сваряване на ориза. Изключете огъня и сложете капак. Задушете за 5 минути. Паелята с кюфтенца и ребърца е готова....
Испанска паеля с морски даровеИспанска паеля с морски дарове
28 Март
Сервирайте испанска паеля с морски дарове с резени лимон и Айоли. * Важно е Паейерото да е добре нивелирано, да не се събира бульона повече от единия край, а от другия да остава сухо....
Паеля с пилешко и свинскоПаеля с пилешко и свинско
28 Февр.
Оставяме да поизстине паелята настрани. Поднасяме топла паеля с пилешко и свинско с лимонов сок. Да Ви е сладко!...
Паеля с месо от рациПаеля с месо от раци
18 Юни
Подправете със сол и зехтин това оризово ястия тип паеля....
Да приготвим перфектната коледна пуйкаДа приготвим перфектната коледна пуйка
25 Дек.
Ако сте решили да приготвите пуешко за вашата празнична трапеза, препоръчваме да опитате нашите рецепти за: - печена пуйка; - пълнена пуйка; - пуешки пържоли;...