Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Печена гъска с медПечена гъска с мед
16 Март
Дългото време за приготвяне си заслужава при печенето на гъската. Благодарение на метода на бавно готвене гъската ще бъде хрупкава и вкусна. Не се препоръчва циркулация на въздуха при приготвяне на печена гъска....
Печена гъска с плънкаПечена гъска с плънка
21 Дек.
Измитата и подсушена гъска посоляваме и поръсваме с черен пипер и сух пелин отвън и отвътре и пълним с получената плънка, зашиваме я. Слагаме птицата с дълбока тава с гърдите нагоре и доливаме 500 мл гореща вода....
Печена гъска с кисело зелеПечена гъска с кисело зеле
26 Дек.
Почистете гъската и я разрежете на две половина, които се натриват с черен, червен пипер и сол. Всяка половина се слага в тавата с кожата надолу. Гъската се пече, докато се стопи мазнината....
Печена гъска по английскиПечена гъска по английски
24 Февр.
Разбъркваме всичко и с така получената плънка напълваме гъската. Зашиваме добре гъската, слагаме я в тавичка и я намазваме с останалото масло и доливаме малко вода....
Печена гъска с кестени и ябълкиПечена гъска с кестени и ябълки
05 Февр.
Добре почистената гъска се овкусява със сол и черен пипер на вкус. Зелето се нарязва на ситно, чесънът се наситнява. Ябълките се обелват и нарязват на ситно....
Печена гъска с ябълки и сини сливиПечена гъска с ябълки и сини сливи
16 Юли
Печете гъската в плитка тава около 3 ч. - 3.5 ч. (по 40-50 мин. на килограм). Ако мазнината й започне да се събира в тавата я отстранете. Не е необходимо да поливате гъската с нея....
Печена гъска с пълнеж от салвия и лукПечена гъска с пълнеж от салвия и лук
15 Дек.
1
Гъска с тегло около 5 кг се пече около 180 минути под фолио....
Печена гъскаПечена гъска
10 Юни
Поставете отгоре напълнената птица, долейте вода, покрийте с фолио или пергаментова хартия и печете на 180 градуса за 1.5 - 2 часа (в зависимост от големината на гъската)....
Печена пълнена гъска с дреболии и телешки ребраПечена пълнена гъска с дреболии и телешки ребра
17 Дек.
Печена пълнена гъска с дреболии и телешки ребра - вкусотия!...
Класическа печена гъскаКласическа печена гъска
05 Февр.
Пече още 2 часа. Периодично се залива с бульона от печенето. Готовата гъска се изважда в подходящ съд и се прибира на топло....
Коледна печена гъскаКоледна печена гъска
25 Дек.
Гъската се измива добре, посолява се и се слага в тава. Полива се с останалата мазнина. Пече се в умерена фурна. Залива се с виното и малко вода. По време на печенето се полива с образувалия се сос....
Домашна печена гъскаДомашна печена гъска
04 Януари
3
Отвиваме гъската и продължаваме да печем, като от време на време поливаме с течността в тавата. Обръщаме като се зачерви и допичаме от другата страна. Сервираме с гарнитура по желание....
Пълнена печена гъскаПълнена печена гъска
26 Юли
Пече се 30 минути в загрята на 200 градуса фурна, след което се допича на 180 градуса. Хубаво е от време на време гъската да се обръща и да се залива със соса....
Пълнена печена гъскаПълнена печена гъска
13 Окт.
Декорираме чинията с пълнена печена гъска за сервиране с клончета пресен розмарин. Пълнена печена гъска е разкошна....
Гъска с ябълкиГъска с ябълки
17 Септ.
Печете около 3 часа в умерено загрята фурна, като от време на време отстранявайте отделилата се мазнина....
Пълнена гъска с дреболииПълнена гъска с дреболии
23 Февр.
Прибавяме подправките и бульона и оставяме ориза да набъбне. С така приготвената плънка напълваме гъската и я зашиваме много добре с конец. Намазваме я с масло и я слагаме в тава....
Дива гъска в маринатаДива гъска в марината
07 Март
Сместа се излива в тава и отгоре се слага гъската. Покрива се с фолио и се пече на 200 градуса около 4 часа, докато месото омекне напълно. Гъската се вади, сосът от печенето се излива и се оставя настрана....
Гъска с вкусен сосГъска с вкусен сос
09 Август
Почистената гъска се нарязва на парчета и се пържи в 4-5 лъжици мазнина до зачервяване. Месото се изважда и прибира на топло, а в съда се добавя останалата мазнина и се запържват ситно нарязаните зеленчуци....
Гъска с прясно зелеГъска с прясно зеле
01 Януари
Почистете гъската, измийте и я подсушете. Нарежете я на порции. Запържете месото в гореща мас от всички страни....
Гъска с кисели краставичкиГъска с кисели краставички
17 Август
Изчакваме тенджерата да започне да съска и намаляваме котлона. Задушаваме гъската около 25-30 минути. Охлаждаме тенджерата, отваряме капака и добавяме ситно нарязаните кисели краставички....
Печена гъска върху кисело зелеПечена гъска върху кисело зеле
17 Септ.
Печете 20-тина минути, след което отлейте част от отделената гъша мазнина. В тавата сложете нарязаното на ситно зеле и печете едновременно с гъската, докато месото се зачерви и от двете страни....
Супа от гъска и зеленчуциСупа от гъска и зеленчуци
01 Април
Бульонът от сварената гъска се прибавя в зеленчуците. Ако по време на готвене на гъската се е отделила много мазнина, се обира с лъжица и се съхранява за следващо готвене....
Пълнена гъска с кестени и дробПълнена гъска с кестени и дроб
17 Септ.
Печете около половин час в умерено загрята фурна, след това махнете капака и печете още около 2 часа, като температурата на фурната е 230 градуса. От време на време поливайте гъската със соса....
Пълнена гъска с кайма и стафидиПълнена гъска с кайма и стафиди
17 Септ.
Овкусете със сол и наръсете с лимонов сок коремната кухина на гъската. Напълнете я с плънката и зашийте отвора. Печете гъската, като я обръщате, за да се зачерви равномерно от всички страни....
Гъска с печени ябълки на фурнаГъска с печени ябълки на фурна
04 Дек.
Малко преди да извадите готовата гъска, сложете в тавата почистените от сърцевината едри ябълки и ги запечете....