Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Причини за болки в челюсттаПричини за болки в челюстта
09 Май
Травмата носи болка в челюстта Травма на челюстта, като удар по лицето или автомобилна катастрофа, може да причини болка в челюстта....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
9 храни, които да избягвате при стомашни болки9 храни, които да избягвате при стомашни болки
19 Март
Мазни храни Всички храни, богати на мазнини, не са препоръчителни, ако имате стомашни болки....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Как да се отървем от ревматичните болки?Как да се отървем от ревматичните болки?
06 Март
Те бързо облекчават болките от ревматоиден артрит и спомагат за премахване на възпалението. Ефективно средство, с което можете да се отървете от ревматичните болки, е джинджифилът....
Да се храним правилноДа се храним правилно
14 Май
Японците се хранят с разнообразни продукти, те консумират до тридесет различни продукта дневно. Според тях всяко ястие трябва да е разноцветно....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Чай за болки в бъбрецитеЧай за болки в бъбреците
26 Май
Полезната запарката се пие по 100 мл през деня. Можем да съхраним запарката 12 часа в хладилника. Помага при болки в бъбреците. Чаят за болки в бъбреците се пие всеки ден в продължение на 10 дни....
Отвара при болки в жлъчкатаОтвара при болки в жлъчката
04 Януари
При жлъчни болки се приема топла отвара 3 пъти дневно по 1 чаена чаша преди хранене. Не предозирайте!...
Билкова смес за ставни болкиБилкова смес за ставни болки
09 Януари
Пият се 2‐3 топли чая на ден, подсладени на вкус. Рецептата за билкова смес за отвара при болки в ставите е от книгата на Теменуга Димитрова и Лидия Димитрова ‐ "Лечебни отвари, сиропи и настойки", 2009....
Ефедра при болки в ставитеЕфедра при болки в ставите
27 Февр.
Приема се по 2 супени лъжици, 2-3 пъти дневно на гладно. Курсът на лечение е 2-3 месеца. Препоръчва се при ставни болки и ревматизъм. Рецептата за отвара с ефедра е от книгата “Большая энциклопедия....