Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашна юфкаПечете я в предварително загрята на 190 °C фурна до златисто.
Вече знаете как да си направите домашна юфка.
Добър апетит!...
12 Май
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Тригуни Да си оближеш пръститеПечем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
26 Септ.
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Печена пъстърва с печен чесън и картофиПечете рибата около 25 минути, след това махнете фолиото и сипете бирата. Върнете за още 15-тина минути във фурната.
Печената пъстърва с печен чесън и картофи е много вкусна....
02 Дек.
Печен чесънХубаво е да се яде само чесънът в рамките на деня, но е трудно, така че може и да се яде лека храна заедно с чесъна....
12 Дек.
Печен патладжан с чесън и нарВътрешността се поръсва с рендосаният чесън и зехтин, оцет, сол, ситно нарязания магданоз и семките от нар. Поднася се веднага....
29 Април
Печен пипер с чесън и магданозПоръсете печените чушки със сол и наситнен чесън.
Запържете за кратко олиото и полейте чушките. Накрая овкусете с оцет и поръсете със ситно нарязан магданоз.
Печеният пипер с чесън и магданоз е много вкусен....
31 Януари
Как да си направим чесън на прахЗа да си направите собствен натурален чесън на прах, обелете и нарежете на ивички произволно количество скилидки чесън. Покрийте тавичка с хартия за печене, без да я намаслявате. Поставете чесъна в нея....
14 Август
Супа от печен чесънНевероятен вкус се получава от печения чесън.
Сервираме топла супа от печен чесън....
23 Февр.
Спагети с печен чесънСложете главата чесън в намазнена тава и го запечете за 30 минути. Междувременно сварете пастата.
Оставете чесъна да се охлади, след което с помощта на остър нож извадете скилидките....
16 Юли
Дип от печен чесънРазделете чесъна на скилидки. Наредете ги в тава, без да ги белите. Напръскайте ги със зехтина и печете между 20 и 30 минути в загрята на 200 градуса фурна....
03 Окт.
Тост от печен чесънГлавите на чесъна, поръсен със зехтин и розмарин се увиват във фолио. Пече се около 25 мин.
Чабатата се реже на на филии, като се поръсват със зехтин, като леко се запичат....
14 Май
Спаначена салата с печен чесънСложете необеления чесън в малка тава, поръсете с 2 с.л. от зехтина и запечете за 15 минути.
Още докато е топъл го сложете в купа....
21 Юли
Печен чесън във фолио - лесна рецептаЕто как да направим най-вкусния печен чесън във фолио:
Главите чесън се обелват само от най-външните листа, изрязват се мустачките отдолу и всяка глава се слага в двойно парче алуминиево фолио....
11 Януари
Пица с гъби и печен чесънПоръсете със смлян черен пипер и печете домашната пица, докато кашкавалът се разтопи и коричката се зачерви добре.
Трябва да отнеме 8 до 10 минути пица с гъби и печен чесън....
30 Януари
Да си приготвим печен лавракОсвен печен лаврак, опитайте също:
- лаврак на тиган;
- лаврак на скара;...
23 Март
Печен Камамбер с чесънЧесънът се обелва и всяка скалитка се разрязва на две. Обеленият чесън се набожда в дупките на сиренето, слага се капачето и се пече. Аз го пека в същата дървена купичка.
Страхотно предястие, сервира се топло....
03 Февр.