Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
08 Февр.
1
Интересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
Да си опушим сами сланинаДа си опушим сами сланина
23 Април
Сланината се опушва на пушек от стърготини и се съхранява на прохладно място, където няма влага. Преди да опушите сланината, я нарежете на парчета. Те могат да бъдат под формата на квадрат или правоъгълник....
Как сами да си опушим месоКак сами да си опушим месо
04 Окт.
1
Когато месото се опушва, топлината е ниска и месото се приготвя бавно, за да се гарантира отличен резултат и автентичен вкус. Ето как да си опушите месо в няколко лесни стъпки....
Сьомга с портокалиСьомга с портокали
14 Август
Добавете всички останали съставки (с изключение на бадемите), разбъркайте и сложете сьомгата да се маринова за около 20 минути (10 минути от двете страни)....
Сьомга в кошничкиСьомга в кошнички
30 Март
Сложете дафиновия лист, зърната черен пипер, магданоза и сьомгата в тиган и сипете вода, колкото да покрие леко сьомгата. Щом водата кипне намалете огъня и задушете сьомгата за 5 минути....
Сьомга в беконСьомга в бекон
27 Август
Лимоновата кора се настъргва, лимонът се изцежда. Рибата се разрязва на парчета и се осолява. Всяко парче се обвива плътно в тънко парче бекон. Нарежда се в намазана с мазнина тава. Полива се със сока от лимона и...
Сьомга с уасабиСьомга с уасаби
12 Август
Сервирайте сьомгата полята с майонезата....
Сьомга с аспержиСьомга с аспержи
20 Февр.
Увийте аспержите с 2 или 3 парчета сьомга и ги залейте със соса....
Сьомга с шафранов сосСьомга с шафранов сос
08 Февр.
В случая моето филе е 2.5-3 см. в най-дебелата си част, а аз предпочитам да остане крехко, а не твърде препечено и сухо. Ако вашата сьомга е по-тънка, редуцирайте времето. Поднесете печената рибка докато е топла....
Сьомга с мариновани доматиСьомга с мариновани домати
30 Дек.
Сьомгата с мариновани домати е готова....
Сьомга с портокалов сосСьомга с портокалов сос
11 Януари
Оставете на по-слаб огън да се посгъсти. Върнете филетата в тигана и хубаво ги оваляйте в соса. Поднесете с резен портокал, пресен розмарин и малко от соса. Добър апетит с цитрусово настроение!...
Сьомга с бял пиперСьомга с бял пипер
07 Юли
Нарзваме рибата на подходящи парчета. С помощта на четка я намазваме от всички страни със зехтин. Посоляваме и поръсваме с бял пипер, той има по-деликатен вкус и не се натрапва на окото. В силно сгорещен тефлонов...
Сьомга с гъбен сосСьомга с гъбен сос
07 Дек.
В мазнината от рибата сложете да се запържи първо лука, след малко и гъбите и когато и те са готови добавете сол, черен пипер, брашно и последно, след като и брашното (важно е да бъркате енергично, за да не стане на буци)...
Пушена сьомга в бутертестоПушена сьомга в бутертесто
09 Ноем.
Добър апетит с тази пушена сьомга в бутертесто....
Маринована сьомга с магданозМаринована сьомга с магданоз
08 Февр.
3
Нарежете сьомгата на подходящи парчета. Посолете я и я оставете за около час, за да си поеме от солта. Измийте солта и мариновайте рибата със зехтина и лимонов сок....
Сьомга с оризови спагетиСьомга с оризови спагети
31 Януари
Сьомгата изпържва за по 4 мин.от страна. Оставя се на кухненска хартия да се отцеди. Оризовите спагети приготвяме по указанията на пакета. В тиган запържваме зеленчуците, които предварително сме нарязали на ленти....