Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Конска пастърма с чубрицаТази конска пастърма с чубрица е готова за консумация след 7 дни....
18 Януари
Свинска пастърма с чименПастърмата е готова за консумация след около 7 дни.
Свинската пастърма с чимен е много вкусно мезе!...
16 Дек.
Домашна пастърма с подправкиВсичките подправки се смесват, търкалям парчето върху тях да се полепи навсякъде.
Пробивам с игла парчето и нанизвам с канап. Окачвам го да се суши на проветриво място. След 5-7 дни имаме чудесна пастърма....
08 Януари
7
Пастърма от сьомгаДругото важно предимство, за да предпочетем да си приготвим пастърма от сьомга в домашни условия, е че е далеч по- икономично, отколкото ако я закупим готова....
21 Януари
Пастърма по арменскиТака повтаряме процеса докато свършат месата и ги закачаме на проветриво място, за около 5-6 дена стават готови, зависи колко мека искате да е пастърмата....
28 Дек.
Пастърма от скумрияЕдна нетипична пастърма, пастърма от скумрия. Наскоро ми споделиха рецептата, аз пробвах и се получи добър вкус.
За целта са ни необходими пет броя скумрия, изчистваме ги от вътрешностите и режем главите им....
29 Дек.
Пастърма от ДивечНякои поставят пастърмата на решетка в хладилника.
След два месеца ще имате превъзходна пастърма от дивеч....
10 Май
Омлет с пастърма и кашкавалИзсипва се яйчената смес върху загрятия тиган, да покрие дъното равномерно. Още докато яйцата са полутечни, се поръсва с предварително настъргания кашкавал и с тънко нарязаната на пастърма....
06 Юни
Сушена домашна пастърма с подправкиГотовата изсушена пастърма е стегната и лека. Внимавайте да не я пресушите, проверявайте я често....
11 Дек.
5
Говежда пастърма с ароматни подправкиЗакачаме пастърмата на сухо, студено и проветриво място и изсушаваме до готовност....
10 Януари
Пастърма от свинска рибица., също така и червеният пипер като подправка в пастърмата, затова не сложих, но увеличих количеството на другите съставки.
Пастърмата от свинска рибица е чудна....
18 Април
1
Домашна пастърма от конскоСъхранявайте готовата пастърма в найлонови пликчета на сухо и хладно място (хладилник).
Домашната пастърма от конско е готова.
Източник: Иван Пейчев...
14 Януари
1
Пастърма от телешко месоАко приготвяте пастърмата от телешко месо през по-топлите летни месеци, сушенето става в хладилник с поставен отворен пакет ориз, който има свойството да абсорбира влагата, която телешкото отделя....
15 Ноем.
4
Пастърма от овнешко месоНеобходимо е пастърмата да се покрие от всички страни.
Закачете парчето месо на прохладно място и след 10-тина дни пастърмата е готова за консумация.
Пастърмата от овнешко месо е готова....
07 Юли
Домашна пастърма от сьомгаВажна забележка:
Преди да започнете с приготвянето на домашната пастърма от сьомга, замразете рибата за 24 часа и после я отмразете....
19 Дек.
Домашна пастърма от свинскоСлед 3-4 дни свинската пастърма е готово за консумация, но ако е влажно, може и повече време да отнеме сушенето на месото.
Като го опитате ще прецените дали пастърмата ви е готова....
29 Януари
Пастърма от телешки сърцаОкачва се на конец да съхне 3 – 4 седмици на прохладно място.
След това се прибира пастърмата в торбички в хладилника.
Пастърмата от телешки сърца е готова....
19 Април
Традиционна пастърма от бонфилеОкачете да се изсуши на проветриво и сухо месо.
След около седмица пастърмата е готова.
Традиционната пастърма от бонфиле е много вкусна....
07 Дек.
Пилешка пастърма от гърдиНавържете ги на връв и ги сложете на студено домашната пастърма за около седмица.
Консумирайте я с домашно червено вино.
Пилешката пастърма от гърди е много вкусна....
05 Януари
1