Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бавно печено агнешко с топящи се картофкиБавно печено агнешко с топящи се картофки
20 Април
Агнешкото е много вкусно в компания на страхотните печени картофи. Добавете салата по избор и поднесете. Бавно печеното агнешко с топящи се картофки е готово....
Агнешко по ловджийскиАгнешко по ловджийски
15 Юли
Добавете агнешкото и го запечатайте от всички страни, след което залейте с винения оцет и добавете плодчетата хвойна....
Агнешко по добруджанскиАгнешко по добруджански
25 Януари
Лукът се реже на шайби и се реди в тава, намазана с мазнина. Месото се топи в доматената смес. Месото се реди в тавата, а остатъкът от сместа се излива върху него....
Агнешко по ТалъсъмскиАгнешко по Талъсъмски
29 Февр.
Покриват се с фолио и се пекат 1 час на 180 градуса. Отвиват се и се запичат още 20-тина минути до порозовяване....
Агнешко по френскиАгнешко по френски
14 Май
Разположете кубчетата домати върху агнешкото. Покрийте тавата с фолио и сложете агнешкото по френски да се пече за около 2 часа в умерено загряна фурна....
Агнешко по турскиАгнешко по турски
16 Ноем.
Нарежете агнешкото на късове и го овкусете с малко от подправките. Загрейте олио и запържете агнешкото равномерно. Извадете го и добавете предварително скълцания възможно най-ситно лук и малко чесън, по желание....
Агнешко по гергьовскиАгнешко по гергьовски
19 Април
Прехвърлете ориза в голяма тава и разпределете отгоре парчетата агнешко. Долейте още към 2, 5 л гореща вода и покрийте със стръкчета пресен джоджен....
Агнешко по провансалскиАгнешко по провансалски
21 Ноем.
Пече се в предварително загрята фурна при температура 200 градуса 20 минути. След това температурата се намалява на 180 градуса и се пече около час. Плешката периодично се полива с бульон....
Агнешко по ланкаширскиАгнешко по ланкаширски
08 Май
Обелените картофи се режат на едро, гъбите и бъбреците направо на две. Лукът се реже съвсем ситно....
Агнешко по гръцкиАгнешко по гръцки
07 Май
1
PS: Докато се готви и дори след това нямаше я тази тежка миризма на агнешко месо. Става страхотно :)...
Агнешко по градинарскиАгнешко по градинарски
06 Март
Запържете агнешкото в маслото, докато се зачерви, добавете лука и оставете така за 10 минути. Поръсете сол, черен пипер, добавете нарязаните домати, чушка, зеления фасул....
Агнешко по селскиАгнешко по селски
06 Януари
Месото се нарязва на едри парчета, залива се с вода и се вари заедно с дафиновия лист, лука и черния пипер. Пяната, която се образува при варенето, се премахва. Оризът се измива и се слага в тава....
Агнешко по кашмирскиАгнешко по кашмирски
29 Дек.
Загрейте зехтина в тиган изпържете вътре агнешкото. Разбърквайте добре по време на пърженето. След това намалете температурата на котлона, покрийте с похлупак и гответе така още около 10 минути....
Агнешко по живовскиАгнешко по живовски
18 Септ.
Агнешкото обезкостете, порционирайте и запържете. Почистете зеленчуци и ги нарежете дребно. Сложете да се задушат и ги смесете с месото, като добавите и нарязаните на кубчета картофи....
Агнешко по провансалскиАгнешко по провансалски
17 Март
Нарежете агнешкото месо на малки парчета. Загрейте маслото със зехтина и запържете лука и чесъна. Добавете доматите, доматеното пюре и виното....
Агнешко по лозарскиАгнешко по лозарски
03 Ноем.
Първоначално месото трябва да се посвари в собствена мазнина, след което може да му долеете малко вода. Разклащайте постоянно, за да не загори. Сервирайте с люти чушлета....
Агнешко по испанскиАгнешко по испански
26 Окт.
Месото се нарязва на едро, слага се в купа и се залива с виното. Добавя се натрошеният дафинов лист и листенцата розмарин и се оставя за 4 часа. Лукът, чесънът и картофите се обелват....
Агнешко по провансалскиАгнешко по провансалски
21 Ноем.
Пече се в предварително загрята фурна при температура 200 градуса 20 минути. След това температурата се намалява на 180 градуса и се пече около час. Плешката периодично се полива с бульон....
Как се изкисва сирене?Как се изкисва сирене?
28 Ноем.
изкиснете една бучка сирене или по-голямо количество, трябва да го оставите да се кисне минимум за 48 часа, като е добре от време на време да сменяте водата; Ако не ви се чака толкова дълго време, има и по-бърз начин за изкисване...
Печено агнешко по турскиПечено агнешко по турски
15 Окт.
Печете агнешкото на умерена фурна за поне 2 часа. След което открийте тавата и запечете за още 30 минути. Печеното агнешко по турски е готово....
Великденско агнешко по градинарскиВеликденско агнешко по градинарски
15 Април
Нарежете агнешкото на хапки и сложете да се задуши в сгорещената мазнина заедно с малко вода, а след месото добавете накълцания по едро лук, брашното и доматеното пюре....
Печено агнешко по френскиПечено агнешко по френски
06 Януари
Махнете2/3 от мазнината, останала в тавата след печене и сложете вътре зеления фасул, зрелият фасул и сложете тавата на силен огън, като я разтърсвате, за да се смесят двата вида фасул....
Задушено агнешко по магеланскиЗадушено агнешко по магелански
20 Януари
Изпържваме осоленото и поръсено с черен пипер месо в 20 гр. масло, прибавяме подправките, и почистените цели главички лук, в които е забито по едно зрънце карамфил, наливаме малко вода и задушаваме под похлупак до омекване...
Задушено агнешко по манастирскиЗадушено агнешко по манастирски
14 Юли
Нарязвате агнешкото месо на големи хапки, които поръсвате с черния пипер и със сол на вкус. Всяко парче овалвате в брашното и леко запържвате в загрятото олио (или същото количество краве масло)....
Задушено агнешко по мароканскиЗадушено агнешко по марокански
23 Юни
Добавя се лукът, нарязан на шайби, и се пържи още 5 минути. Месото се разпределя в гювечета или тажин, а в тигана, където се е пържило, се налива ¼ чаша топла вода и се кипва....