Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бавно печено агнешко с топящи се картофкиАгнешкото е много вкусно в компания на страхотните печени картофи. Добавете салата по избор и поднесете.
Бавно печеното агнешко с топящи се картофки е готово....
20 Април
Агнешко по ловджийскиДобавете агнешкото и го запечатайте от всички страни, след което залейте с винения оцет и добавете плодчетата хвойна....
15 Юли
Агнешко по добруджанскиЛукът се реже на шайби и се реди в тава, намазана с мазнина. Месото се топи в доматената смес.
Месото се реди в тавата, а остатъкът от сместа се излива върху него....
25 Януари
Агнешко по ТалъсъмскиПокриват се с фолио и се пекат 1 час на 180 градуса. Отвиват се и се запичат още 20-тина минути до порозовяване....
29 Февр.
Агнешко по френскиРазположете кубчетата домати върху агнешкото.
Покрийте тавата с фолио и сложете агнешкото по френски да се пече за около 2 часа в умерено загряна фурна....
14 Май
Агнешко по турскиНарежете агнешкото на късове и го овкусете с малко от подправките. Загрейте олио и запържете агнешкото равномерно. Извадете го и добавете предварително скълцания възможно най-ситно лук и малко чесън, по желание....
16 Ноем.
Агнешко по гергьовскиПрехвърлете ориза в голяма тава и разпределете отгоре парчетата агнешко. Долейте още към 2, 5 л гореща вода и покрийте със стръкчета пресен джоджен....
19 Април
Агнешко по провансалскиПече се в предварително загрята фурна при температура 200 градуса 20 минути. След това температурата се намалява на 180 градуса и се пече около час. Плешката периодично се полива с бульон....
21 Ноем.
Агнешко по ланкаширскиОбелените картофи се режат на едро, гъбите и бъбреците направо на две. Лукът се реже съвсем ситно....
08 Май
Агнешко по гръцкиPS: Докато се готви и дори след това нямаше я тази тежка миризма на агнешко месо. Става страхотно :)...
07 Май
1
Агнешко по градинарскиЗапържете агнешкото в маслото, докато се зачерви, добавете лука и оставете така за 10 минути. Поръсете сол, черен пипер, добавете нарязаните домати, чушка, зеления фасул....
06 Март
Агнешко по селскиМесото се нарязва на едри парчета, залива се с вода и се вари заедно с дафиновия лист, лука и черния пипер.
Пяната, която се образува при варенето, се премахва. Оризът се измива и се слага в тава....
06 Януари
Агнешко по кашмирскиЗагрейте зехтина в тиган изпържете вътре агнешкото. Разбърквайте добре по време на пърженето. След това намалете температурата на котлона, покрийте с похлупак и гответе така още около 10 минути....
29 Дек.
Агнешко по живовскиАгнешкото обезкостете, порционирайте и запържете. Почистете зеленчуци и ги нарежете дребно. Сложете да се задушат и ги смесете с месото, като добавите и нарязаните на кубчета картофи....
18 Септ.
Агнешко по провансалскиНарежете агнешкото месо на малки парчета. Загрейте маслото със зехтина и запържете лука и чесъна.
Добавете доматите, доматеното пюре и виното....
17 Март
Агнешко по лозарскиПървоначално месото трябва да се посвари в собствена мазнина, след което може да му долеете малко вода.
Разклащайте постоянно, за да не загори. Сервирайте с люти чушлета....
03 Ноем.
Агнешко по испанскиМесото се нарязва на едро, слага се в купа и се залива с виното. Добавя се натрошеният дафинов лист и листенцата розмарин и се оставя за 4 часа. Лукът, чесънът и картофите се обелват....
26 Окт.
Агнешко по провансалскиПече се в предварително загрята фурна при температура 200 градуса 20 минути. След това температурата се намалява на 180 градуса и се пече около час. Плешката периодично се полива с бульон....
21 Ноем.
Как се изкисва сирене?изкиснете една бучка сирене или по-голямо количество, трябва да го оставите да се кисне минимум за 48 часа, като е добре от време на време да сменяте водата;
Ако не ви се чака толкова дълго време, има и по-бърз начин за изкисване...
28 Ноем.
Печено агнешко по турскиПечете агнешкото на умерена фурна за поне 2 часа. След което открийте тавата и запечете за още 30 минути.
Печеното агнешко по турски е готово....
15 Окт.
Великденско агнешко по градинарскиНарежете агнешкото на хапки и сложете да се задуши в сгорещената мазнина заедно с малко вода, а след месото добавете накълцания по едро лук, брашното и доматеното пюре....
15 Април
Печено агнешко по френскиМахнете2/3 от мазнината, останала в тавата след печене и сложете вътре зеления фасул, зрелият фасул и сложете тавата на силен огън, като я разтърсвате, за да се смесят двата вида фасул....
06 Януари
Задушено агнешко по магеланскиИзпържваме осоленото и поръсено с черен пипер месо в 20 гр. масло, прибавяме подправките, и почистените цели главички лук, в които е забито по едно зрънце карамфил, наливаме малко вода и задушаваме под похлупак до омекване...
20 Януари
Задушено агнешко по манастирскиНарязвате агнешкото месо на големи хапки, които поръсвате с черния пипер и със сол на вкус. Всяко парче овалвате в брашното и леко запържвате в загрятото олио (или същото количество краве масло)....
14 Юли
Задушено агнешко по мароканскиДобавя се лукът, нарязан на шайби, и се пържи още 5 минути. Месото се разпределя в гювечета или тажин, а в тигана, където се е пържило, се налива ¼ чаша топла вода и се кипва....
23 Юни