Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Баница, която не спадаБаница, която не спада
26 Септ.
8
Да ви сладко....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
От посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
28 Юли
1
Пробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто. Изважда се кексът и охладен се нарязва. Чудесен не само за шофьори, но и за празник! Бон апетит!...
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
24 Април
4
В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее към него се слагат нарязаните моркови и чушки. Добавят се и грахът и царевицата....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
От татуировките се хваща ракОт татуировките се хваща рак
28 Ноем.
Татуировките стават все по-модерни, но никога не забравяйте, че те крият рискове за здравето. Вестник "Сънди експрес" предупреждава, че използваните в татуирането мастила съдържат различни вредни вещества - фталати, метали...
Шаран в кораШаран в кора
06 Дек.
2
Оставяме малко да престои и от него приготвяме една кора. Намазняваме я и върху нея поставяме намазнения също шаран. Кората се сгъва като и се придава форма на риба. Правят се уста, опашка, перки....
Рибник в кораРибник в кора
10 Дек.
Омесете тесто от брашното, яйцето, сол и достатъчно вода, за да стане тестото твърдо. Оставете го да почине....
Шаран в кораШаран в кора
06 Дек.
2
Оставяме малко да престои и от него приготвяме една кора. Намазняваме я и върху нея поставяме намазнения също шаран. Кората се сгъва като и се придава форма на риба. Правят се уста, опашка, перки....
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаПържен патладжан, който не задържа мазнина
08 Дек.
Имате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина....
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиНискокалоричен бананов кекс за (не)трениращи
25 Септ.
2
За този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре. След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес. Диетичният кекс се пече...
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Намалявайте степените, докато не получите желаната от вас дебелината. Хубаво разстелете корите и ги оставете да изсъхнат за около 12 часа. Начупете юфката и я сложете в голяма тава....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Курабийки с лимонова кораКурабийки с лимонова кора
21 Февр.
2
Замесва се от продуктите меко тесто, но да не лепне. Купата с тестото се завива с кърпа и оставяме да си почине 15-20 минути. С намаслени ръце се късат топчета и ги нареждаме в тава върху хартия за печене....
Агнешко бутче в кораАгнешко бутче в кора
24 Януари
Слага се да се пече в загрята фурна на 180°С, като по време на печенето се залива с виното и се обръща. През това време наденицата се обелва и вътрешността й се намачква....