Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гъши дробКогато се редуцира наполовина, се прибавя сметаната.
В порционна чиния се нарежда канапе от шайбите ябълка, върху тях се поставя гъшият дроб.
Полива се с винен сос и се гарнира със запечени зеленчуци....
23 Ноем.
Гъши дробГъши дроб в кулинарията
Най-добрите готвачи приготвят невероятни кулинарни чудеса от гъши дроб. Горещият гъши дроб се приготвя от цял суров дроб....
18 Юли
5
Пържен Гъши ДробПосле се изважда, оставя се на стайна температура, от което захарта се навлажнява и се образува коричка.
Така дробът се запечатва по описания по-горе начин и получавате гъши дроб с карамелена коричка....
18 Март
Гъши Дроб на ТиганПосле го нарежете на парченца с дебелина 2 см., тъй като при печенето ще се стопи доста....
07 Май
Гъши дроб на скараПарченцата гъши дроб се натъркват със малко сол, захарта и черния пипер и се пекат за кратко от всяка страна до желан от вас загар....
28 Април
Разядка с гъши дробУкрасяват се със стръкчета зелен лук.
Разядката с гъши дроб е готова да впечатли небцето на вашите гости!
Източник: Виолина Минкова - Кулинарна Мрежа...
17 Май
Шишчета от гъши дробИзмитият и почистен дроб се нарязва на парчета. Сланината се нарязва на тънки, почти прозрачни резени. Лукът се нарязва на колелца.
На шишчетата се нанизват, като се редуват, дроб, лук, сланина....
24 Юни
1
Пастет от гъши дробРазбърква се, прибавят се дробчетата, налива се вода и се вари до тяхната готовност.
Овкусяват се със сол и черен пипер. Всичко се разбърква добре, сваля се от котлона и се оставя малко да изстине....
19 Януари
Телешки медальон с гъши дробНаправете канапе от панираните в яйцето и останалото олио филии хляб, върху него наредете телешките и гъши медальони, залейте ги със соса, настържете отгоре пармезана и ги запечете....
30 Май
Гъши дроб с карамелизирани плодовеПоднесете парче гъши дроб върху канапе от карамелизираните плодове. По желание може да добавите листа рукола и малко сладко от боровинки например....
08 Май
2
Домашен пастет от гъши дробПрехвърляме домашния пастет от гъши дроб в съд и оставяме в хладилника да се охлади за 2-3 часа....
23 Януари
Фин крем от гъши дробМоже да се консумира като пастет и да бъде сервиран за специални случаи.
Истинска наслада за сетивата е този фин крем от гъши дроб!...
05 Януари
Филе Миньон с гъши дробМалко преди да е достигнала нужната температура се заемете с месото....
04 Окт.
6
Гъши дроб с боровинков сосПри желание може да го претриете през цедка, за да се получи по-фин.
Посолете парчетата гъши дроб и ги поръсете с черен пипер....
01 Февр.
1
Класически пастет от гъши дробПастетът се минава през цедка, за да бъде по-фин.
Овкусяваме готовия класически пастет от гъши дроб с прясно смлян черен пипер....
16 Дек.
2
Гъши дроб с препечени филииПарчетата гъши дроб се запържват по 1 минута от всяка страна и се отцеждат върху кухненска ролка....
19 Дек.
Фоа гра натюр (Гъши дроб натюр)След това се изважда, оставя се да изстине и преди сервиране се почиства от мазнината, която го покрива....
13 Дек.
1
Панакота от гъши дроб с ябълкиПоднесете тази невероятна Панакота от гъши дроб с ябълки.
Добър апетит!...
23 Септ.
Гъши дроб с ябълки и медИзмиваме и нарязваме на големи парчета дроба. Нарязваме лука на кръгчета, ябълките на лентички.
Изпържваме дроба за 3-4 минути в сгорещената мазнина, вадим и оставяме на топло. В останалата мазнина задушаваме лука за...
20 Юли
Лазаня с праз и гъши дробЛазанята се пуска в 3 литра вряща солена вода и се вари до омекване. Отцежда се, измива се със студена вода и се оставя настрана....
16 Септ.
Фоа гра натюр (Гъши дроб натюр)След това се изважда, оставя се да изстине и преди сервиране се почиства от мазнината, която го покрива....
13 Дек.
1
Желиран гъши дроб с ябълки и лукПреди да се сервира, съдът с предястието се потапя в топла вода и се обръща....
06 Ноем.
Гъши дроб с мед и пресен лукТова невероятно изкусително предястие се консумира задължително топло.
Добър апетит!
* Детайли от плънката ми са вдъхновени от рецепта за гъши дроб на Иван Манчев, за което благодаря!...
19 Септ.
Хапки с гъши дроб и карамелизирани ябълкиКогато гъшият дроб хубаво се запече от едната страна, обърнете и от другата. Той се топи много бързо, затова и е важно огънят да е силен и да не се готви продължително....
22 Август