Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Курбан с агнеКарантията на агнето се измива добре, нарязва се и се сварява в подсолена вода. В част от мазнината се задушава нарязаният лук и подправките.
Добавя се оризът и малко бульон от варенето на дреболиите....
30 Септ.
Курбан с пилешко месоНарежете лука на дребно и го задушете до омекване в половината масло. Добавете нарязаното на ситно пилешко месо, запържете за крако и добавете нарязания на кубчета морков.
Залейте продуктите с 6 ч.ч. гореща вода, посолете...
16 Април
1
Шилешки курбан с карантияОвкусява се със сол, зърна черен пипер и 2 листа дафинов лист за аромат.
Прибавя се нарязана предварително сварена карантия и оставяме да поври заедно за 30 минути.
Курбанът се сервира горещ. Добър апетит!...
06 Май
Курбан как се готви?Символичното принасяне в жертва на животното, от което се готви курбан-чорбата, има за цел да измоли нещо от бог или някой светия, за да го омилостиви....
26 Окт.
Курбан по ГрудовскиНарежете го на порционни парчета и залейте със студена вода
Сложете го да се вари и отпенвайте.
Измитите овчи карантии също сварете до омекване, нарежете ги и ги добавете към месото....
29 Август
Курбан от агнешки вратЕто една любима рецепта за курбан чорба - лесна и вкусна.
Вратът се измива добре и се слага в дълбока тенджера да се вари на тих огън поне няколко часа....
22 Май
Курбан от овче месоВарете курбана до увиране на зеленчуците, като внимавате да не се разварят.
Курбанът от овче месо е готов....
13 Януари
Агнешки курбан за здравеСервираме курбана горещ, като първо се загребва с черпак от дъното с месото, после се сипва малко чорба и накрая малко от мазното отгоре. Така се сипва по нашенски.
Добър апетит, бъдете здрави!...
09 Май
1
Курбан от Ярешко месоАко ни се вижда постен курбанът, добавяме малко олио. Към края на сваряването на месото добавяме и солта.
Вари се около час или час и половина в зависимост от месото....
21 Февр.
Курбан от шилешко месоВарете курбан чорбата до готовност - около 2 часа.
Поднесете с люто, ако обичате.
Курбанът от шилешко месо е готов....
14 Юли
Шилешки курбан с карантия и лукИзважда се главата лук и се прибавят дреболиите. Курбанът се сервира с люта чушка, чесън и оцет, с които се подправя богато....
24 Септ.
Курбан за здраве от СливенскоКогато заври, огънят се намалява и се оставя да къкри на тих огън около 2 часа или докато месото омекне.
Отново прецеждаме самия бульон. Поставяме в дълбока чиния с няколко късчета месо....
17 Август
Как се прави курбан за дъждЖертвеното животно се коли от по-младите мъже, а месото се готви там, където е заклано животното.
Когато населението се събере, ходжата чете молитва за дъжд, която също наричат ямур дувасъ....
19 Юни
Кога, как и защо се прави курбан?Но в много краища у нас се допуска курбан да се прави от пиле, дори и от риба, като рибата задължително трябва да бъде с люспи....
19 Януари
1
Овнешки курбанКогато месото омекне, добавяме нарязаната на парчета чушка варим още 15 - 20 мин овнешката курбан чорба. След като е готово, подправяме с джоджена овнешкия курбан....
04 Дек.
Бял курбанТук е моментът, когато се слага сол на вкус и курбанът се вари до сваряване на картофите.
Белият курбан се поднася топъл и може да се подправи с оцет....
20 Август
Курбан манджаТрябва да поври малко с месото и манджата се маха.
Курбан манджата е готова....
06 Февр.
3
Агнешки курбанМесото се нарязва на дребни парчета, залива се със студена вода и се вари. Когато започне да омеква, се добавя измитият ориз. Чорбата се посолява на вкус и се досварява....
27 Януари
Курбан чорбаСлед 10 минути се прибавят нарязаните на кубчета картофи. След като картофите омекнат, се прибавят ситно нарязаните домати и чесънът....
09 Май
6
Шилешки курбанКурбан чорбата се готви около 2 часа.
Върви с пресен домашен хляб.
Шилешкият курбан е готов....
30 Април
Курбан шаранБележка: Продуктите за плънката зависят от големината на рибата. Рибата за курбан трябва да е цяла с главата. Костите не се изхвърлят, а се запазват. Заравят се или се изгарят....
08 Май
Рибен курбанАко плънката е в повече напълнете главата на рибата и напълнете издълбани пресни домати /както аз направих в случая/.
Метнете рибата да се пече на 200 градуса в началото и после намалете на 180-150 градуса....
07 Май
2
Ярешки КурбанУточнение: Ако месото ви е по крехко и няма достатъчната мазнина, добавете малко олио, докато се вари курбанът....
27 Февр.