Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Колко често се мие косата на бебето?Колко често се мие косата на бебето?
18 Дек.
В интернет пространството, както и на най-обикновен хартиен носител, можете да намерите много информация относно кога и колко често трябва едно бебе да бъде хранено, да бъде преобличано, колко често да пишка или пък да...
Колко често се мие дупето на бебето?Колко често се мие дупето на бебето?
08 Дек.
Нежната бебешка кожа е много чувствителна и в чест допир с урина и изпражнения тя се зачервява и става болезнена на допир. За да не се достига дотам, смяната на пелените на вашето мъниче трябва да е около 8 пъти...
Колко често трябва да се мие косата?Колко често трябва да се мие косата?
27 Ноем.
Красивата коса, пълна с обем и жизненост, със сигурност прави впечатление. Неподдържаната коса, със сухи или мазни кичури и, също няма да остане незабелязана. За да не попадате във втората ситуация, е важно да знаете колко...
Колко често трябва да се мие косатаКолко често трябва да се мие косата
25 Януари
Има безброй митове относно това колко често трябва да се мие косата. Според някои това трябва да става ежедневно, според други 2 пъти в седмицата, а според трети - 1 път седмично е напълно достатъчно. Бихте се изненадали...
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
ОризОриз
05 Март
Оризът е една от най-древните храни, известна от около 5000 г. пр. Хр. В Китай са се провеждали годишни оризови церемонии още около 2300 г. пр. Хр. Вярва се, че оризът произхожда от Индия и Тайланд. Оризът става популярен...
Пълнее ли се от оризПълнее ли се от ориз
13 Март
Оризът е храна с не дотам оценени качества. Той е изключително богат на сложни въглехидрати, които са главен енергиен източник за човешкото тяло. Съществува предубеждение, че съдържащото се нишесте в ориза е причина за...
Как се готви бял ориз?Как се готви бял ориз?
08 Март
Белият ориз е идеалната гарнитура за всяко едно ястие, като например той е прекрасно допълнение към месото, зеленчуците, ароматни супи и рибата. Варенето му не е никак сложна задача, но все пак е важно да знаете точните...
Как се готви хубав оризКак се готви хубав ориз
22 Ноем.
Оризът е сред най-популярните продукти, които използваме за приготвяне на домашни гозби. И макар повечето от нас вече да знаят как да се справят с всякакви видове на ориза (бял ориз, ориз за суши, бланширан ориз, черен...
Как се готви пълнозърнест ориз?Как се готви пълнозърнест ориз?
23 Дек.
Оризът е може би най-популярната зърнена култура с много разновидности. Най-често в Европа се използват няколко вида бял ориз за готвене. В същото време в азиатската кухня оризът е представен в по-широк диапазон, тъй като...
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Защо се мие оризът?Защо се мие оризът?
15 Окт.
Приготвянето на бял ориз прилича на фасулска работа, докато не се опитате да го направите сами и не откриете, че всъщност е доста трудно. Оризът е един от продуктите, който въпреки че не е капризен при кулинарна обработка...
Как се мие леща?Как се мие леща?
29 Януари
Лещата е предпочитан продукт, който се приготвя относително бързо и се отличава с вкуса си. Но не бива да се подценява нейното приготвяне, а и самата подготовка за това. Има толкова много разновидности за рецепти - супи...