Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Люто мезеЛюто мезе
24 Окт.
Последно се прибавят наситнените люти чушлета. Овкусете със сол, олио и оцет на вкус. Поръсете със ситно нарязан магданоз и охладете преди консумация....
Люто Блъди МериЛюто Блъди Мери
22 Август
Захлупва се с чаша хайбол и се разклаща енергично. Коктейлът се сипва в подходяща чаша. Украсява се със стрък селъри. На шишче се забиват маслинките. Забиват се на селърито. Поднася се охладен и със сламка....
Панирано люто пилешкоПанирано люто пилешко
27 Дек.
Овалваме пилешкото в брашно, след това топваме в разбитите яйца, овалваме в корнфлейкс и накрая ги поставяме да се пържат в горещото олио....
Люто-кисела супаЛюто-кисела супа
08 Юни
7
Сипва се бульона, добавят се месото и гъбите и се вари десеттина минути. Прибавят се всички останали съставки без целината и се вари още 1-2 мин....
Люто - кисела супаЛюто - кисела супа
25 Юни
2
Тенджерата се сваля котлона и се прибавя бавно разбитото яйце, като се бърка постоянно докато се образуват бели конци от белтъка. 1 лъжица супа се смесва с нишестето и 2 с. л. студена вода и се разбърква добре....
Люто печено пилеЛюто печено пиле
12 Окт.
2
Загрейте фурната на 230 градуса. Измийте добре пилето и го подсушете. Сложете го в тава за печене и го намажете със зехтина. Смесете босилека, ригана, черния пипер, солта, червения и кайенския пипер. С получената...
Люто сочно пилеЛюто сочно пиле
04 Юни
Оставете да се маринова в хладилник 3 часа, но най-добре е да се маринова цяла нощ, за да попие по-добре вкусовете на подправките. В малка купа смесете продуктите за глазурата....
Люто-кисела супаЛюто-кисела супа
08 Юни
7
Сипва се бульона, добавят се месото и гъбите и се вари десеттина минути. Прибавят се всички останали съставки без целината и се вари още 1-2 мин....
Люто - кисела супаЛюто - кисела супа
25 Юни
2
Тенджерата се сваля котлона и се прибавя бавно разбитото яйце, като се бърка постоянно докато се образуват бели конци от белтъка. 1 лъжица супа се смесва с нишестето и 2 с. л. студена вода и се разбърква добре....
Риганът неутрализира свободните радикалиРиганът неутрализира свободните радикали
04 Юни
Риганът е изключително популярна подправка и билка – използва се още от времената на древните гърци, от гръцки името на риганът се превежда като радост от планината. Риганът е изключително богат източник на магнезий,...
Люто и бременностЛюто и бременност
18 Май
Казват, че консумацията на пикантни храни в края на бременността може да помогне за стимулиране на раждането. Ако пикантните храни можеше да предизвикават преждевременно раждане, то ние щяхме да сме свидетели на много на...
Люто говеждо по СъчуанскиЛюто говеждо по Съчуански
21 Април
Оставете го да къкри и бъркайте, докато сосът се сгъсти- около две минути Подправете със смлян черен пипер. Сложете нарязаното китайско зеле и запържете за около две минути....
Китайска люто-кисела супаКитайска люто-кисела супа
22 Ноем.
2
Първото нещо, което трябва да направим, е да накиснем гъбките във вода. След като поседят 30 мин. в тенджера, сипваме бульона, солта, соевия сос, водата от гъбите и нарязаните на ивички гъби и бамбук. Варим на силен котлон...
Ямайско люто пиле (Jerk chicken)Ямайско люто пиле (Jerk chicken)
20 Февр.
Смесват се всички продукти за маринатата и се потапя пилето в нея. Прибира се в хладилник, за да престои поне два часа, може и цяла вечер....
Люто токбоки (Tteokbokki) с телешкоЛюто токбоки (Tteokbokki) с телешко
09 Дек.
Оставете ястието да се готви докато оризовите пръчици омекнат или около 30 мин. Добавете малко вода ако бързо се сгъсти ястието. Сервирайте готовото токбоки горещо поръсено със сусам....
Люто пилешко от Южна АмерикаЛюто пилешко от Южна Америка
19 Април
Месото се нарязва на малки кубчета около 1-2 см. Поставя се в незалепващ тиган със загрято олио и започва да се пържи на умерен огън....
Богато гювече с люто чушлеБогато гювече с люто чушле
30 Ноем.
Гювечето се похлупва и слага във фурната. Пече се на 200 градуса за около 50 минути. Гювечето се изважда, чуква едно яйце в него, бодва се една люта чушка и след това се връща във фурната за още пет минути....
Всекидневните упражнения неутрализират преяжданетоВсекидневните упражнения неутрализират преяждането
18 Дек.
Наближаващите коледни и новогодишни празници се свързват с богатите и обилни трапези във всеки дом. От години специалистите предупреждават да се внимава с преяждането, но преди няколко дни британски експерти разкриха...
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Люто говеждо върху чипс от тортилаЛюто говеждо върху чипс от тортила
05 Юли
Олиото се нагорещява в тиган и се запържва лукът, докато омекне. Прибавя се чесънът и каймата. Разбърквайте, докато говеждото стане кафяво....
Люто пиле, чушки и доматено ризотоЛюто пиле, чушки и доматено ризото
06 Март
Покрийте и оставете във фурната за около 30 минути, докато оризът стане мек и месото се сготви. Подправете на вкус и преди да поднесете поръсете с магданоз....
Рибеното масло неутрализира ефекта на алкохолаРибеното масло неутрализира ефекта на алкохола
10 Септ.
3
Съдържащите се в рибеното масло омега-3 мастни киселини имат благоприятно въздействие върху сърдечно-съдовата система и мозъчната дейност. Учени доказаха, че тези киселини могат да защитят мозъчните клетки от вредното...