Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашна луканка на грилМесото и сланината се смилат на едра решетка.
Каймата се обърква със всички подправки, покрива се плътно и се оставя на студено за няколко дни като всеки ден се обърква наново....
03 Февр.
1
Домашна луканка по селскиДомашната луканка по селски е по изпитана рецепта, опитайте и вие!...
28 Януари
Домашна луканка от свинскоМесото /смляно/ се омесва добре с подправките.
Преседява 24 часа, като през това време се омесва няколко пъти, за да се овкуси добре.
Пълнят се в черва и се оставят да съхнат....
24 Януари
Домашна луканка с телешко месоМесото и сланината се смилат на месомелачка на едра решетка. Разпределят се равномерно подправките върху каймата и хубаво се омесва.
Покрива се плътно и се оставя на прохладно место....
22 Февр.
Как се прави перлена захарне се предлагат, така че всеки сам може да прецени коя рецепта повече му харесва от двата вида домашно приготвени....
20 Април
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове.
Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка.
Посочено е, че солта е по желание....
06 Юли
Домашна луканка по специална рецептаЛуканката се поставя да виси на прохладно място и всеки ден се разточва с точилка.
Според вкуса преценявате кога да консумирате....
13 Февр.
Домашна луканка от свинско месоПървото което правим е да нарежем месото на средни хапки.
Готовото месо омесваме добре с подправките и оставяме да престоят. Изброените подправки са за килограм месо. Колко ще приготвите, вие сами преценете....
04 Февр.
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес.
Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
25 Окт.
Така се прави домашно краве маслоЕто така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
20 Май
1
Домашна кълцана луканка с празМесото се накълцва. Омесва се с подправките.
Празът се нарязва на ситно и се омесва добре с месото.
Месото престоява 24 часа, като се разбърква 2-3 пъти.
Пълни се в черва....
11 Януари
1
Домашна пица с моцарела, луканка и кашкавалПоловината нареждам с луканката и моцарелата , а другата половина само с моцарела. Поръсваме с настърган кашкавал от двете страни. Печем в загрята фурна 170°C до готовност на блата....
28 Април
Домашна бутер пица с луканка и кашкавалПодредете нарязаната на тънко луканка и сирене. Поръсете с настърган кашкавал и чубрица.
Печете на 180 градуса до зачервяване краищата на тестото и запичане на кашкавала....
17 Януари
Домашна луканкаЛуканките се държат 3 дни на прохладно място и 5 дни подред се пресоват с точилка. 15 дни се оставят под тежест, след което се окачват да съхнат 30 дни на проветриво място.
Домашната луканка е готова....
05 Дек.
8
Как се прави домашен суджук и луканкаЗа да започнете да си правите домашни суджуци и луканки, първо трябва да се уточни какво месо искате да използвате.
Важен етап е правенето на луканка е съотношението на месото....
29 Януари
7
Домашна пица с гъбки, луканка и топено сиренеМаята се поставя във водата и към нея се добавят още захарта, солта и зехтинът. Всичко се разбърква и се смесва с предварително пресятото брашно....
16 Януари
Истинска домашна луканкаНапълнената луканка се надупчва с игла на местата където е останал въздух.
Луканката се поставя на пръчка и се окачва на проветриво място, като след 5-6 дни леко се разточва с точилка.или овално шише....
16 Януари
1
Традиционна домашна луканкаНакрая окачвате вече готовите луканки на проветриво място, за да изсъхнат.
А за да придобият плоската форма, луканките се пресоват с дървена точилка....
14 Януари
Сушена домашна луканкаМесото се смилат и се размесва със солта, която предварително е била разтворена в 1/2 ч.ч. вода. Оставя се така на студено място в гевгир, за да се отцеди от водата....
29 Окт.
1
Праз с домашна луканкаПохлупете отново на тих огън и изчакайте яйцата да се пошират в доматения сос.
Празът с домашна луканка е готов за сервиране. Лесен и вкусен миш маш!...
02 Март
Пица с домашна луканкаВ широка намаслена тава се разстила тестото. Намазва се с масло и дометен сос.
Киселите краставички се нарязват на кубчета, луканката - на парченца, и се разпределят върху тестото....
24 Януари
Луканка с дивечово месоМесото се нарязва на парчета и се овкусява с посочените подправки. Оставя се да преседи с тях едно денонощие.
И след това се смила на кайма. Премесва се добре поне 2 пъти и е готова за пълнене....
13 Януари