Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави перлена захарПредлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
20 Април
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове.
Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка.
Посочено е, че солта е по желание....
06 Юли
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес.
Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
25 Окт.
Така се прави домашно краве маслоЕто така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
20 Май
1
Как се прави саламура за сиренеРазмесвате водата и солта и заливате сиренето, след което го притискате добре отгоре за да не се показва над саламурата.
Много от нас са виждали бабите си как правят саламура....
11 Март
2
Свинска пастърма с чименПастърмата е готова за консумация след около 7 дни.
Свинската пастърма с чимен е много вкусно мезе!...
16 Дек.
Конска пастърма с чубрицаВ края всяко парче пастърма се пронизва с канап и се окачват на проветриво място на разстояние едно от друго.
Тази конска пастърма с чубрица е готова за консумация след 7 дни....
18 Януари
Домашна пастърма с подправкиВсичките подправки се смесват, търкалям парчето върху тях да се полепи навсякъде.
Пробивам с игла парчето и нанизвам с канап. Окачвам го да се суши на проветриво място. След 5-7 дни имаме чудесна пастърма....
08 Януари
7
Говежда пастърма с фасулОт двете смеси правим яхния, като внимаваме количеството на фасулената вода да не е в пъти повече от тази на пастърмата.
Така приготвено ястието ври още половин час. Поднася се с джоджен....
31 Дек.
Пастърма по арменскиТака повтаряме процеса докато свършат месата и ги закачаме на проветриво място, за около 5-6 дена стават готови, зависи колко мека искате да е пастърмата....
28 Дек.
Пастърма от скумрияЕдна нетипична пастърма, пастърма от скумрия. Наскоро ми споделиха рецептата, аз пробвах и се получи добър вкус.
За целта са ни необходими пет броя скумрия, изчистваме ги от вътрешностите и режем главите им....
29 Дек.
Пастърма от ДивечНякои поставят пастърмата на решетка в хладилника.
След два месеца ще имате превъзходна пастърма от дивеч....
10 Май
Пастърма от сьомгаБазовият начин на приготвяне е да се смесят солта и захарта.
С половината от сместа се прави подложка, върху която се поставя прясното филе от сьомга....
21 Януари
Пастърма от СърнаМесото се измива и подсушава много добре. Реже се на големи парчета. Те се осоляват щедро и се прибират в хладилник за 24 часа.
След това всяко парче се натърква с черен и червен пипер, чубрица, кимион и розмарин....
01 Ноем.
Сушена домашна пастърма с подправкиГотовата изсушена пастърма е стегната и лека. Внимавайте да не я пресушите, проверявайте я често....
11 Дек.
5
Говежда пастърма с ароматни подправкиЗакачаме пастърмата на сухо, студено и проветриво място и изсушаваме до готовност....
10 Януари
Омлет с пастърма и кашкавалОще докато яйцата са полутечни, се поръсва с предварително настъргания кашкавал и с тънко нарязаната на пастърма.
Всичко се разпределя равномерно. Подправя се по избор, ако смятате, че има нужда....
06 Юни