Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Телешки костен бульонВарим още 30-40 минути нашия телешки бульон.
Оставяме готовия телешки костен бульон да се утаи, прецеждаме го през тензух или гъста цедка и добавяме лимоновия сок и ситно нарязания магданоз.
Поднасяме го топъл....
27 Февр.
Домашен костен телешки бульонПри него течността се запазва като количество, защото почти няма изпарение. Ето защо трябва да добавите около 2 пъти повече вода, ако варите бульона на бавен огън в стандартна тенджера....
20 Юни
Борш по украински с костен бульонМесото се нарязва на парченца и се сварява във вода. От костите се приготвя бульон, който се прецежда и се добавя към месото....
25 Април
Как се прави перлена захарПредлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
20 Април
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове.
Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка.
Посочено е, че солта е по желание....
06 Юли
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес.
Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
25 Окт.
Така се прави домашно краве маслоЕто така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
20 Май
1
Картофена супа с телешки бульон и празС останалото масло и брашното правим светла запръжка, разреждаме с останалия бульон, прибавяме пресованите картофи и праза и варим 10 минути.
Разбиваме жълтъка в прясното мляко и го прибавяме към супата....
07 Ноем.
Бульон с пилеПостепенно в него се сипва бульонът. Наръсва се със сол и черен пипер.
Вари се на слаб огън 10 мин. Прибавя се нарязаното на ситно пилешко месо.
Бульонът се сервира горещ....
03 Август
Картофен бульон с чесънКипнете бульона и добавете картофите към него, добавете изпечените скилидки чесън, овкусете със сол и черен пипер.
Варете още 15 минути и сервирайте с магданоз....
09 Юли
Бульон с пържени филийкиНаръсете ги с настърган кашкавал и останалия ситно нарязан магданоз и ги залейте с бульона....
03 Септ.
Зеленчуков бульон с яйцаЯйцата се разбиват с малко сол и индийско орехче. Добавя се пармезанът и се бърка до получаването на гладка смес.
Яйчената смес се изсипва при бульона....
14 Юни
Украински бульон с галушкиДобавя се яйцето и черният пипер, сместа се разбърква добре и с лъжица се оформят топки, които се пускат във врящия бульон.
Готови са, щом изплуват. Сервират се заедно с бульона....
10 Юни
Бульон с капано тестоСмесете всички продукти, докато се получи гладко тесто. Тестото напълнете във фуния, джезве или цедка.
Сипвайте през тях във врящ бульон тестото на капки....
03 Дек.
Как да си приготвим телешки бульонСилен телешки бульон
Необходими продукти: 200 г телешки кости, 300 г телешко месо, 1 парче целина 1 морков, 1 кромид лук, 1 червена чушка, 1 дафинов лист, сол и черен пипер на вкус....
06 Април
Костен бульон: Древен еликсир за здравеКостен бульон може да се направи от всякакви животински кости и кокали от птици, говеда, агнета, дивеч и дори риба....
05 Ноем.
Руски бульон с ивици омлетПриготвя се бульон от месото, което се нарязва на парчета и се запържва в половината мазнина. Залива се 1.5 л вода и се вари до получаване на силен бульон.
Месото се изважда и бульонът се прецежда....
30 Септ.
Месен бульон с тестени капкиСлед като капките станат златисти, ги изваждаме, отцеждаме и разпределяме по чиниите в които сме сипали затопления бульон.
Поръсваме с нарязан магданоз....
17 Март
Телешки бульон и чесън за вълшебен сексНатрият може да бъде извлечен от телешки бульон, особено от телешки кости, в козето мляко и в целината.
Калият е нужен на тялото ни за нормалното функциониране на всички органи, особено за сърцето и мускулите....
02 Януари
Свински бульон по селскиИзваждат се сварените продукти от бульона и след охлаждането им се обезкостяват и нарязват на дребно. По желание по-късно могат да се добавят към прецедения бульон.
Бульонът се прецежда през марля....
22 Дек.
Зеленчуков бульон за пречистванеПрецежда се бульона и се пие по една чаша между закуска и обяд и обяд и вечеря. Лечението е за 2 месеца.
После се почива и може отново да се повтори. Отлично е за заболявания на бъбреците, алергии и дихателни пътища....
14 Април