Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Гевреци за коледариЗа да "попаря" гевреците във врялата вода използвах помощта на голяма цедка. Един геврек се слага в цедката. Потапя се за кратко във врялата вода. Захлупва се направо в тигана с препечен сусам....
23 Дек.
Гевреци за колежкатаКогато в дома Ви се понесе аромат на пекарна, значи мисията е изпълнена и гевреците са готови....
01 Февр.
Сусамени гевреци с кисело млякоПотопете гевреците в сиропа, след това в сусам и ги наредете в тава, застлана с домакинска хартия.
Изпечете в загрята фурна до златисто.
Сусамените гевреци с кисело мляко са много вкусни....
08 Окт.
Апетитни гевреци с луканков саламГотовите гевреци напръскайте с вода и завийте с кърпа, за да омекнат.
Апетитните гевреци с луканков салам са готови....
03 Окт.
Гевреци с яйца и сусамМаята се поставя в съд, заедно с 1 с.л. захар и се добавя 1/2 ч.ч. топла вода. Размива се добре и се прибавят 2 ч.ч. брашно с още топла вода до получаването на рядко тесто. Оставя се на топло да втаса за 15 мин....
20 Дек.
Варени гевреци с готово тестоПечем се в загрята фурна гевреците със сусам. Готовите варени гевреци се завиват с мокра кърпа....
21 Юли
Постни гевреци за коледари., от всяко топче разточете фитил, на който събирате краищата, за да оформите геврек.
Подредете гевреците в тава постлана с хартия за печене и оставете за около 30 минути да се надигне тестото....
28 Дек.
Шоколадови гевреци за КоледаВнимателно се разточва на елипса около една педя, нарязва се на ленти, но не до краищата и се завива на руло, а после двата края се свързват като геврек....
14 Дек.
Домашни Гевреци от Парено ТестоПоставят се върху домакинска хартия да се отцедят от мазнината.
Поръсват се със сусамово семе, маково семе, захар или се поднасят със сладко по избор.
Домашните Гевреци от Парено Тесто са готови....
06 Май
Гевреци на фурна със сусамВсяко едно геврече се маже с жълтък и се поръсва обилно със сусам.
Гевреците на фурна със сусам се пекат на 160°C около 30 мин....
19 Февр.
Сръбски постни гевреци на водаОформете парчета тесто на гевреци, потопете във водата с мед, след това в сусама.
Поставете в тава, застлана с хартия за печене.
Печете сръбски постни гевреци 20-25 минути при 200 ° С....
29 Юни
Ръжени гевреци с пресен лук и кашкавалОмесва се меко тесто, от което се оформят гевречета с еднакъв размер.
Пекат се в умерена фурна за 20 минути.
Ръжените гевреци с пресен лук и кашкавал може да поднесете с айрян или чай, а защо не и с бяло вино....
25 Февр.
Медени гевреци с мак, сусам и ленНареждат се в тава с хартия за печене.
Фурната се включва на 200 градуса, когато е вече достатъчно нагрята гевреците се слагат да се пекат, докато станат златисто-кафяви....
28 Ноем.
Варени гевреци с мед и маково семеДвата края се свързват да се оформи геврече. В тенджера се заварява вода с мед. Пускаме гевреците за 30-40 секунди и изваждаме с решетъчна лъжица на табла....
25 Август
1
Оригинални турски гевреци с глазура от стафидиГеврека (симита) е турски сладкиш със специфичен сладък вкус. Меласата, в която се потапя тестото, е от решаващо значение за оригиналния вкус. Най-лесна за приготвяне е меласата от стафиди....
29 Януари
Варени гевреци с лимец и хималайска солПечем гевреците в загрята фурна на 200 градуса 20 минути до леко покафеняване.
Варените гевреци с лимец и хималайска сол са готови....
22 Юни
Сладки постни гевреци за малки лазаркиГотовите гевреци, още горещи намажете със захарен сироп отгоре.
Дайте тези сладки постни гевреци на малки лазарки....
08 Април
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеЗапочваме да добавяме горещия бульон на части, сипваме един черпак, бъркаме, докато се поеме от ориза в нашето апетитно ризото.
След това идва още 1 черпак и това се повтаря, докато се свари оризът....
25 Февр.
ГеврециВсичко се смесва добре и се оставя да престои 2-3 часа.
Точи се кора с дебелина 1 см и се изрязват гевреци, които се мажат с разбито яйце, посипват се със захар или сусам и се нареждат в намазана с мас тава....
16 Януари
1