Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Захаросани лимонови кориПодготвените лимонови кори залейте с вода и ги сложете да се сварят до омекване. След това ги претеглете и добавете към тях толкова вода и захар, колкото е теглото им....
06 Февр.
Захаросани портокалови и лимонови кориАз използвам захаросани портокалови и лимонови кори за ароматизиране на различни сладкиши например козунаци и козуначени сладкиши....
07 Май
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Захаросани динени кориРазбърква се добре и се оставя още 5 минути на котлона.
Динените кори се слагат в захарния сироп. Добавя се настърганата лимонова кора. Сваля се от котлона и се оставя за 12 часа....
17 Август
Мляко с ориз и лимонови кориВ тенджера изсипвате млякото и захарта, за да кипне млякото и да се разтопи захарта. Добавяте ориза и канелата, започнете да бъркате докато се разтвори канелата....
24 Юли
Как се правят печени кори за баница?Размесват се и по средата се прави кладенче, в което малко по малко се изсипва водата при непрекъснато бъркане. Бъркането продължава, докато се изсипе цялото количество и се усвои брашното....
29 Дек.
Захаросани портокалови кори за торти и сладкишиЗахаросаните портокалови кори за торти и сладкиши са готови....
04 Окт.
Как да си направим захаросани лимони и портокалиЗахаросаните лимони и портокали са вкусен и нежен десерт, който може да приготвите сами вкъщи. Много е приятен чипсът от захаросани лимони и портокали.
Необходими продукти: лимони, портокали, захар....
25 Май
1
Как се правят захаросани розови листенца?Проверявайте захаросаните розови листенца периодично и когато установите, че всички те са идеално сухи, го приберете в стъклен буркан....
30 Юли
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеЗапочваме да добавяме горещия бульон на части, сипваме един черпак, бъркаме, докато се поеме от ориза в нашето апетитно ризото.
След това идва още 1 черпак и това се повтаря, докато се свари оризът....
25 Февр.
Захаросани морковиМорковите се обелват и се режат на кубчета. Заливат се с вряла вода и се варят 2 минути. Отцеждат се, отварата се запазва. Морковите се заливат със студена вода и се отцеждат....
21 Юли
Захаросани прасковиНакрая се овалват в кристална захар и се нареждат в поднос. Може да се поставят и зелени листенца за декорация....
30 Юли
1
Захаросани милинкиМаята активираме в малко топло мляко, 1 с.л. захар и малко брашно. Разбиваме яйцата и прибавяме останалото мляко.
Пресяваме брашното и добавяме всички продукти.
Замесваме меко тесто, което оставяме да втаса.
Оформяме...
25 Май
3
Захаросани вишниОставете всичко да престои 24 часа и отцедете сиропа и го сложете в съд на котлона да се редуцира до 2/3 от обема му....
06 Юли
Захаросани орехиПъхнете ги да се изпекат в загряна на 170 градуса фурна, като непрекъснато ги наблюдавате, за да не прегорят....
28 Август
Захаросани фъстъциПо този начин ще се отделят и ще се покрият със захар а няма да се карамелизират и слепнат....
20 Окт.
Захаросани кифличкиВсички продукти се разбъркват. Омесва се меко тесто. Оставя се да почине. От тестото се правят топки, които леко се точат на дължина.
Нареждат се в намазнена и набрашнена тава....
10 Февр.
Захаросани кестениЗахаросаните кестени може да сервирате като гарнитура към печено месо.
Кестените много си подхождат с пуешки пържоли....
25 Окт.
Захаросани ДюлиДобавяме и лимоновия сок и варим, докато сместа стане по-гъста.
Изсипваме дюлите в тавичка и ги заливаме със сиропа. Покриваме с алуминиево фолио.
Поставяме във фурната и печем 10-15 минути....
27 Март
Захаросани ябълкиЩом се извадят се подреждат в плосък съд една до друга и се оставят да изстинат и да стегне захарта....
30 Окт.
Захаросани плодовеТака приготвените резени се слагат в предварително загрята на 160 градуса фурна до поемането на захарта. След това фурната се намалява на 80 градуса и се сушат около 30-40 минути, без да се отваря вратичката....
14 Септ.
Захаросани ОхлювиВсички продукти се разбъркват добре. Тестото се меси до меко тесто.
Точи се на тънка кора и се режат на тънки ленти с ширина 1 см и дължина 7-8 см....
26 Януари
1
Захаросани дюлиДобре узрелите дюли се измиват добре. Обелват се тънко и се режат на кубчета или филийки. Варят се до омекване и се пускат в студена вода, за да се охладят бързо.
Сварява се гъст сироп от захарта и водата....
02 Септ.