Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Захаросани лимонови кориЗахаросани лимонови кори
06 Февр.
Подготвените лимонови кори залейте с вода и ги сложете да се сварят до омекване. След това ги претеглете и добавете към тях толкова вода и захар, колкото е теглото им....
Захаросани портокалови и лимонови кориЗахаросани портокалови и лимонови кори
07 Май
Аз използвам захаросани портокалови и лимонови кори за ароматизиране на различни сладкиши например козунаци и козуначени сладкиши....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Захаросани динени кориЗахаросани динени кори
17 Август
Разбърква се добре и се оставя още 5 минути на котлона. Динените кори се слагат в захарния сироп. Добавя се настърганата лимонова кора. Сваля се от котлона и се оставя за 12 часа....
Мляко с ориз и лимонови кориМляко с ориз и лимонови кори
24 Юли
В тенджера изсипвате млякото и захарта, за да кипне млякото и да се разтопи захарта. Добавяте ориза и канелата, започнете да бъркате докато се разтвори канелата....
Как се правят печени кори за баница?Как се правят печени кори за баница?
29 Дек.
Размесват се и по средата се прави кладенче, в което малко по малко се изсипва водата при непрекъснато бъркане. Бъркането продължава, докато се изсипе цялото количество и се усвои брашното....
Захаросани портокалови кори за торти и сладкишиЗахаросани портокалови кори за торти и сладкиши
04 Окт.
Захаросаните портокалови кори за торти и сладкиши са готови....
Как се прави лимонов сосКак се прави лимонов сос
05 Април
Научи също как се прави лимонов мус....
Как да си направим захаросани лимони и портокалиКак да си направим захаросани лимони и портокали
25 Май
1
Захаросаните лимони и портокали са вкусен и нежен десерт, който може да приготвите сами вкъщи. Много е приятен чипсът от захаросани лимони и портокали. Необходими продукти: лимони, портокали, захар....
Как се правят захаросани розови листенца?Как се правят захаросани розови листенца?
30 Юли
Проверявайте захаросаните розови листенца периодично и когато установите, че всички те са идеално сухи, го приберете в стъклен буркан....
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеРизото Миланезе, както го правят италианците
25 Февр.
Започваме да добавяме горещия бульон на части, сипваме един черпак, бъркаме, докато се поеме от ориза в нашето апетитно ризото. След това идва още 1 черпак и това се повтаря, докато се свари оризът....
Захаросани морковиЗахаросани моркови
21 Юли
Морковите се обелват и се режат на кубчета. Заливат се с вряла вода и се варят 2 минути. Отцеждат се, отварата се запазва. Морковите се заливат със студена вода и се отцеждат....
Захаросани прасковиЗахаросани праскови
30 Юли
1
Накрая се овалват в кристална захар и се нареждат в поднос. Може да се поставят и зелени листенца за декорация....
Захаросани милинкиЗахаросани милинки
25 Май
3
Маята активираме в малко топло мляко, 1 с.л. захар и малко брашно. Разбиваме яйцата и прибавяме останалото мляко. Пресяваме брашното и добавяме всички продукти. Замесваме меко тесто, което оставяме да втаса. Оформяме...
Захаросани бадемиЗахаросани бадеми
05 Окт.
Готовите захаросани бадеми сипете в тава и оставете да изстинат....
Захаросани вишниЗахаросани вишни
06 Юли
Оставете всичко да престои 24 часа и отцедете сиропа и го сложете в съд на котлона да се редуцира до 2/3 от обема му....
Захаросани орехиЗахаросани орехи
28 Август
Пъхнете ги да се изпекат в загряна на 170 градуса фурна, като непрекъснато ги наблюдавате, за да не прегорят....
Захаросани фъстъциЗахаросани фъстъци
20 Окт.
По този начин ще се отделят и ще се покрият със захар а няма да се карамелизират и слепнат....
Захаросани кифличкиЗахаросани кифлички
10 Февр.
Всички продукти се разбъркват. Омесва се меко тесто. Оставя се да почине. От тестото се правят топки, които леко се точат на дължина. Нареждат се в намазнена и набрашнена тава....
Захаросани кестениЗахаросани кестени
25 Окт.
Захаросаните кестени може да сервирате като гарнитура към печено месо. Кестените много си подхождат с пуешки пържоли....
Захаросани ДюлиЗахаросани Дюли
27 Март
Добавяме и лимоновия сок и варим, докато сместа стане по-гъста. Изсипваме дюлите в тавичка и ги заливаме със сиропа. Покриваме с алуминиево фолио. Поставяме във фурната и печем 10-15 минути....
Захаросани ябълкиЗахаросани ябълки
30 Окт.
Щом се извадят се подреждат в плосък съд една до друга и се оставят да изстинат и да стегне захарта....
Захаросани плодовеЗахаросани плодове
14 Септ.
Така приготвените резени се слагат в предварително загрята на 160 градуса фурна до поемането на захарта. След това фурната се намалява на 80 градуса и се сушат около 30-40 минути, без да се отваря вратичката....
Захаросани ОхлювиЗахаросани Охлюви
26 Януари
1
Всички продукти се разбъркват добре. Тестото се меси до меко тесто. Точи се на тънка кора и се режат на тънки ленти с ширина 1 см и дължина 7-8 см....
Захаросани дюлиЗахаросани дюли
02 Септ.
Добре узрелите дюли се измиват добре. Обелват се тънко и се режат на кубчета или филийки. Варят се до омекване и се пускат в студена вода, за да се охладят бързо. Сварява се гъст сироп от захарта и водата....