Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ЛичиЛичи /Litchi chinensis/ представлява бавнорастящо, вечнозелено дърво, което достига височина до 12 метра, но обикновено се среща в по-малки размери. Листата на личи са много красиви, лъскави и плътни, с тъмнозелен цвят....
19 Февр.
Екзотичен десерт с ананас, личи и ягодиАнанасът се разрязва на две, така че да се получат две половинки по дължина.
Меката част се вади и се нарязва на едро. Ягодите се почистват и се измиват....
21 Юни
Личи - суперплодът, който се бори с апетитаЛичи - този малък южен плод с грапава обвивка и израстъци в средата е с голяма семка. Както повечето плодове, се консумира само месестата му част, между обвивката и семката по средата.
Той има широко разпространение и...
16 Януари
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Грейпфрутът се яде със семкитеГрейпфрутът, който е желан гост на трапезата през зимата, съдържа естествени убийци на мазнините – инозитол и пектин. Той подобрява апетита, помага на храносмилането и активизира дейността на черния дроб.
Освен това...
09 Дек.
Какво се яде на ЦветницаЦветница е подвижен християнски празник, който се празнува една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Вая, Цветна Неделя. Това е и последният голям празник преди Великден. Цветница е денят, в който християнската...
09 Април
Коя риба кога се яде?Съществуват най-различни видове ядливи риби – хамсия, сафрид, лефер, меджид, паламуд, кефал, риба меч, риба калкан, сардини, цапура, скумрия, костур, платика и т.н.
Кефал, лаврак, лефер, калкан...
11 Май
Защо ми се яде сладко?Ако не можете да прекарате ден без шоколад и след като изядете един бонбон, веднага посягате към втория и третия, може да има много причини за това. Тези причини могат да бъдат отстранени. И не става въпрос за сила на волята...
06 Окт.
Как се яде с клечки?Храненето с клечки или пръчици, както ги наричаме ние, е характерно за много азиатски държави, но в Япония, Китай и Виетнам би било направо немислимо да се храните без тяхна помощ.
Макар да не е доказано, се счита, че...
10 Януари
Здравето личи по очитеОчите издават много болести – високо ниво на холестерол, болести на черния дроб или диабет. Това е единствената област в човешкото тяло, където вените, артериите и нервите се виждат без намесата на скалпел.
Прозрачността...
25 Август
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
29 Март
1
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Бухти, които се обръщат самиБрашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
01 Април
Бухти, които се обръщат самиЩом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
30 Ноем.
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Топящи се в устата манатаркиЩом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
27 Май
Как се прави шарена солТова е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
06 Юли
Какво може да се яде нощем?Ако трябва да спазваме правилото на здравословното хранене, то нямаме шанс изобщо да вечеряме след шест часа вечерта. Но повечето хора приключват с работния си ден точно тогава и са наистина много гладни.
И ако първите...
14 Дек.
1