Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сладолед от личиСладолед от личи
10 Юли
Личито се пасира, като се добавя водата и ванилията. Сметаната се разбива....
ЛичиЛичи
19 Февр.
Личи /Litchi chinensis/ представлява бавнорастящо, вечнозелено дърво, което достига височина до 12 метра, но обикновено се среща в по-малки размери. Листата на личи са много красиви, лъскави и плътни, с тъмнозелен цвят....
Екзотичен десерт с ананас, личи и ягодиЕкзотичен десерт с ананас, личи и ягоди
21 Юни
Ананасът се разрязва на две, така че да се получат две половинки по дължина. Меката част се вади и се нарязва на едро. Ягодите се почистват и се измиват....
Личи - суперплодът, който се бори с апетитаЛичи - суперплодът, който се бори с апетита
16 Януари
Личи - този малък южен плод с грапава обвивка и израстъци в средата е с голяма семка. Както повечето плодове, се консумира само месестата му част, между обвивката и семката по средата. Той има широко разпространение и...
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Грейпфрутът се яде със семкитеГрейпфрутът се яде със семките
09 Дек.
Грейпфрутът, който е желан гост на трапезата през зимата, съдържа естествени убийци на мазнините – инозитол и пектин. Той подобрява апетита, помага на храносмилането и активизира дейността на черния дроб. Освен това...
Какво се яде на ЦветницаКакво се яде на Цветница
09 Април
Цветница е подвижен християнски празник, който се празнува една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Вая, Цветна Неделя. Това е и последният голям празник преди Великден. Цветница е денят, в който християнската...
Коя риба кога се яде?Коя риба кога се яде?
11 Май
Съществуват най-различни видове ядливи риби – хамсия, сафрид, лефер, меджид, паламуд, кефал, риба меч, риба калкан, сардини, цапура, скумрия, костур, платика и т.н. Кефал, лаврак, лефер, калкан...
Защо ми се яде сладко?Защо ми се яде сладко?
06 Окт.
Ако не можете да прекарате ден без шоколад и след като изядете един бонбон, веднага посягате към втория и третия, може да има много причини за това. Тези причини могат да бъдат отстранени. И не става въпрос за сила на волята...
Как се яде с клечки?Как се яде с клечки?
10 Януари
Храненето с клечки или пръчици, както ги наричаме ние, е характерно за много азиатски държави, но в Япония, Китай и Виетнам би било направо немислимо да се храните без тяхна помощ. Макар да не е доказано, се счита, че...
Здравето личи по очитеЗдравето личи по очите
25 Август
Очите издават много болести – високо ниво на холестерол, болести на черния дроб или диабет. Това е единствената област в човешкото тяло, където вените, артериите и нервите се виждат без намесата на скалпел. Прозрачността...
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Какво може да се яде нощем?Какво може да се яде нощем?
14 Дек.
1
Ако трябва да спазваме правилото на здравословното хранене, то нямаме шанс изобщо да вечеряме след шест часа вечерта. Но повечето хора приключват с работния си ден точно тогава и са наистина много гладни. И ако първите...