Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тесто с яйцаТесто с яйца
24 Ноем.
1
Смесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
Тесто с маяТесто с мая
17 Август
Вземайте от него, когато е необходимо, но го смесете с малко олио и оставете около час да втасва. От тестото може да си приготвите пици, питки, кифли, мекици....
Тесто с грисТесто с грис
15 Дек.
След това започнете да добавяте гриса на порции. добавете толкова грис, че да се получи топка меко тесто. Доомесете тестото с още малко брашно и го оставете да втаса за около 40 минути на топло....
Тесто с яйцаТесто с яйца
24 Ноем.
1
Смесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
Козуначено тесто в хлебопекарнаКозуначено тесто в хлебопекарна
06 Ноем.
Прибавя се малко по малко брашно, включва се на програма тесто, ако има нужда, се добавя още - до получаване на меко нелепнещо козуначено тесто, не трябва да се залепва по бъркалките....
Маслено тесто с виноМаслено тесто с вино
14 Ноем.
Така приготвеното маслено тесто може да запълните с нарязани плодове по избор и да изпечете....
Маслено тесто с яйцаМаслено тесто с яйца
11 Март
Използва се блендер, за да се разбие и втрие маслото, докато сместа заприлича на трохи. Добавят се водата и жълтъците. Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто. Трохите се събират и се оформят на топка....
Универсално тесто в хлебопекарнаУниверсално тесто в хлебопекарна
10 Дек.
3
Маята не трябва да има допир до водата. Пуска се програма за тесто. При мен е 90 минути. Тестото може да се ползва за пици, закуски, питки, хляб и т.н. Универсалното тесто в хлебопекарна е готово....
Тесто с прясна маяТесто с прясна мая
19 Февр.
След това оставяме омесеното тесто на топло да втаса. Както разтворената мая, така и тестото трябва да са на топло, температурата трябва да не е под 25 градуса - в противен случай няма да се получи тестото....
Пухкаво тесто с водкаПухкаво тесто с водка
25 Март
А водката да не ви притеснява, при висока температура алкохолът ще се изпари и няма да се усеща. Оставете домашното тесто да удвои обема си....
Универсално тесто с бираУниверсално тесто с бира
26 Юли
Процедира се така, докато се получи меко, нелепкаво тесто. Оставете универсалното тесто с бира да удвои обема си. Оформете питата по предпочитан от вас начин....
Тесто за поничкиТесто за понички
14 Ноем.
6
Готовото тесто за понички се разточва на кора с дебелина 1 см и с чаша се режат от него кръгчета. Кръгчетата се оставят да втасат отново до увеличаване на обема....
Тесто за ХалаТесто за Хала
03 Окт.
Брашното пресяваме в купа с щипка сол и в средата правим кладенче. Сипваме вътре течната смес и започваме да бъркаме, докато се усвои всичкото брашно....
Тесто за пициТесто за пици
19 Май
6
Останалото тесто се съхранява в хладилника....
Тесто за пицаТесто за пица
15 Ноем.
4
В нея се разстила тестото, като се надупчва с вилица. Това тесто може да се използва за пици или за чеснови хлебчета, пърленки или цървулки....
Тесто за фокачаТесто за фокача
15 Май
Готовото тесто оставете да втаса на топло в намазнена купа, покрито с кърпа. То трябва да удвои обема си. Застелете с хартия за печене тавичка с размери 23х32 см, сипете тестото и го разстелете с ръце....
Тесто за всичкоТесто за всичко
10 Септ.
1
Замесете меко, еластично и нелепящо се по ръцете тесто. Намазнете найлонов плик с малко олио, поставете тестото в него и оставете да втаса на топло за 1 час....
Тесто за щруделТесто за щрудел
19 Ноем.
Замесете гладко тесто постепенно, като доливате по малко вода на няколко пъти, докато тестото стане стегнато и еластично. Започнете да месите с дясната ръка - разтегляйте и отделяйте постоянно от масата....
Тесто за фунийкиТесто за фунийки
04 Април
6
Започнете да добавяте брашно и замесете тесто, което може да се точи. Оставете тестото да почине за малко, след което го разточете на тънък лист. От листа се режат ленти с ширина около 2 см....
Тесто за хлябТесто за хляб
10 Март
Когато тестото стане твърдо и спре да лепне се удря върху плота няколко пъти....
Тесто за баницаТесто за баница
26 Окт.
9
Разбъркайте първоначално брашното, водата, оцета, захарта и солта и постепенно замесете гладко тесто. Месете продължително и старателно, докато стане гладко. След това го разделете на около 15 топки....
Тесто за соленкиТесто за соленки
24 Януари
Оставете маслото на стайна температура да се отпусне. В купа счупете яйцето и разбийте с вилица. Добавете и останалите продукти като заделите малко брашно, за да доизмесите тестото за соленки на плота....
Тесто за питиТесто за пити
02 Февр.
1
От брашното се прави кладенче и се изсипва всички съставки. В начало сложете малко брашно и постепенно прибавяйте още, докато се получи меко тесто, но не и да лепне. Оставете да втаса на топло....
Тесто за декорацияТесто за декорация
24 Януари
Този тип тесто може да се ползва и в суров вид на питки или торти, но може и да се изсуши във фурната на 45-50 градуса за около 20 минути....
Тесто за юфкаТесто за юфка
26 Януари
Прави се кладенче в средата и в него се слагат яйцата, спанакът и сметаната. Размесва се около 13 минути до получаване на гладко еластично тесто. Завива се в найлон и се оставя на студено около 1 час....