Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
СушиСметката се изчислява според броя на чинийките от всеки цвят, а в менюто трябва да е посочено кой цвят чинийка на каква цена е....
19 Септ.
5
Суши ТортаНакиснете ориза за 40 мин. Изплакнете го под течаща вода, докато падне нишестето. Сварете ориза до готовност. Отцедете го и го охладете за кратко.
Загрейте оризовия оцет заедно със захарта и солта. Изсипете сместа към...
06 Ноем.
Хосомаки сушиИзмих много добре ориза за суши, докато се избистри водата и го оставих да се отцеди около 20 минути.
В съд с широко и дебело дъно (който има оризоварка, може да я използва) изсипах ориза и го залях със студена вода....
31 Окт.
Урамаки сушиПърво, измиваме ориза в гевгир под течаща вода. След което го сваряваме в мултикукъра на програма "Rice". Следва да добавим оризовия оцет при него (предварително загрят в касерола, заедно със захарта до пълното и разтваряне...
25 Окт.
Обърнато сушиИзмийте много добре ориза за суши, сварете го и го прехвърлете в голяма чиния.
В купичка разбъркайте водата, оцета, солта и захарта и загрейте сместа в микровълновата, за да се стопи захар.
Полейте ориза и разбъркайте...
09 Март
Суши топчетаОризът за суши се слага на течаща вода около 15 минути, за да се отмие нишестето, след което се отцежда и се сварява в 750 мл вода.
Поелият цялата течност ориз се оттегля от огъня и се овкусява със захарта и оцета, докато...
14 Ноем.
Суши сашимиРибата трябва да е много прясна, за да не се получат храносмилателни проблеми.
Филетата се нарязват с много остър нож на продълговати парчета с дебелина половин сантиметър. Трябва да се използва много остър нож, за да...
20 Януари
Веге сушиВърху дървена дъска поставете малка подложка за навиване на суши.
Върху подложката сложете 1 лист нори, върху него спаначените листа и останалите съставки (авокадо и червено зеле).
Завийте стегнато и нарежете на отделни...
06 Април
1
Маки СушиОризът се накисва в студена вода и се измива няколко пъти, докато водата се избистри и през нея се виждат ясно оризовите зрънца.
Водата, захарта и солта и оризът се смесват в дълбока тенджера и се слагат отначало на силен...
28 Ноем.
Суши ШийтакеНакиснете гъбите в гореща вода за 30 мин. след което ги нарежете на тънки ивици. Сварете ориза за суши за около 25 мин. (да не е много размекнат). В тиган се слага да заври захарта, соевият сос, виното, след което го прибавете...
26 Май
5
Веган сушиСваряваме ориза и навиваме водораслите заедно със зеленчуци по избор - авокадо, краставици, моркови, чери домати, червено зеле, хумус и соев сос.
Поднесете веднага....
07 Юни
2
Нигири сушиПремиваме ориза с хладка вода за около 10-15 минути и го оставяме да се суши за около час. После го варим в похлупена тенджера.
Закипи ли водата, намаляваме огъня до най-ниската степен на котлона и оставяме, докато абсорбира...
24 Окт.
Домашно сушиСварете ориза за суши, разбъркайте го с оцет, сол и захар и го запарете според указанията на опаковката.
Върху малка рогозчица сложете една кора нори, навлажнявайте ръце и разпределете върху нея пласт ориз, но не много...
22 Дек.
Суши ШийтакеНакиснете гъбите в гореща вода за 30 мин. след което ги нарежете на тънки ивици. Сварете ориза за суши за около 25 мин. (да не е много размекнат). В тиган се слага да заври захарта, соевият сос, виното, след което го прибавете...
26 Май
5
Суши запеканкаНамазваме хляба с топеното сирене, разпределяме кренвиршите, салама и настъргания кашкавал.
Навиваме на стегнато руло и режем на парчета с дължина около 2 см. Нареждаме ги в тава, поръсваме с черен пипер.
Разбиваме...
03 Февр.
Сладко бананово сушиНамазваме лаваша с шоколада, а след това и със сладкото.
Слагаме банана от едната страна и го увиваме с лаваша.
Запичаме лаваша за няколко минути от двете страни на загрят тиган, разрязваме на парченца и нашето сладко...
29 Януари
Суши чикън ролВ подходящ съд се поставя оцетът да заври със солта и захарта. Сваля се от котлона и се оставя да изстине.
Оризът се измива до напълно прозрачна вода, накисва се във вода за 15 минути, отцежда се и оставя да престои 10...
27 Януари
Суши с херингаИзсипете ориза в купа със студена вода, измийте го добре и го отцедете.
След това сложете в тенджера и го залейте с около 500 мл вода.
Прибавете чаена лъжичка сол и разбъркайте добре. Захлупете с капака и варете около...
09 Юни
Домашно суши ХосомакиПоставете сьомгата в чиния и изсипете соев сос и зехтин върху нея, докато видите, че е изцяло покрита. Оставете я в хладилник, за да се маринова минимум 2 часа.
Изсипете ориза в гивгир с много ситни дупки и го измийте...
19 Юни
Невероятно шоколадово сушиОризът се измива под студена вода. Поставя се в тенджера заедно с кокосовото мляко и водата.
Оставя се да заври на умерена температура, след което се намалява температурата на котлона и се оставя да къкри за 15 минути...
01 Май
1
Суши Филаделфия КомбоИзмиваме и панираме пилешкото филе (нарязано на два тънки резена), като потапяме всеки резен в разбитото яйце, после в сместа от галета и царевично брашно. След което пържим в тиган до златист цвят и поставяме готовите пилешки...
21 Февр.
Суши със скаридиАко използвате замразени скариди, потопете ги във вода, за да омекнат. Почистете ги внимателно, като махнете опашките. Всяка скаридка нарежете по дължина от вътрешната страна и разтворете. Нарежете рибата на малки парченца...
02 Дек.
Празнична салата сушиИзмиваме ориза добре под течаща вода. Поставяме го в цедка да се отцеди. След това слагаме в тенджера и го заливаме с вода в съотношение 1:1.
Слагаме на котлона, щом водата заври намаляме котлона, слагаме капака и оставяме...
28 Дек.
Суши Филаделфия РолСварете ориза, вземете 1 лист от нори листата и го поставете с лъскавата страна надолу върху рогозка за суши или върху по твърдо парче плат.
Разстелете внимателно готовият топъл ориз до 3/4 на листа, намажете с филаделфия...
26 Август
Суши Хосомаки-КалипсоВ тенджера слагаме ориза и добавяме 600 мл вода. Бъдете точни в пропорциите, тъй като това е важно за сушито. Оризът ври около 15 минути на силен огън. Вече към края се бърка постоянно, за да не загори.
Малко след като...
22 Август
1