Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Безглутенови крекери без млечни продукти и яйцаБезглутенови крекери без млечни продукти и яйца
04 Окт.
Приятен апетит с тези безглутенови крекери без млечни продукти и яйца!...
Български продукт завладява светаБългарски продукт завладява света
28 Дек.
Българският гъши дроб се оказа един от най-търсените продукти в Белгия. Дори нещо повече – в настоящия момент 80% от продавания продукт в световен мащаб е именно български....
КашкавалКашкавал
01 Февр.
1
Има съществена разлика между българския кашкавал и жълтите сирена, популярни в Европа. Жълтите сирена се произвеждат със закваски, които могат да се внасят след подсирването....
Български качамакБългарски качамак
20 Януари
12
Кипва се 1.800 л вода с млякото, олиото, солта и се изсипва брашното. Бърка се постоянно. Вари се и едновременно с това се разбива с тел в продължение на 10 мин. Маслото се сгорещява в тиган и се сипва червеният пипер...
Суперхраните сред традиционните български продуктиСуперхраните сред традиционните български продукти
05 Януари
Затова пък в нашата кухня и по нашите ширини има продукти, които също са с отлични здравословни свойства и които можем да си закупим на далеч по-достъпни цени....
Баница, която не спадаБаница, която не спада
26 Септ.
8
В киселото мляко сложете содата и бакпулвера да шупне, след което го смесете с яйцата, олиото и брашното. Бъркайте до хомогенна смес без бучици. Отделно натрошете сиренето. Вземете една кора, намажете с четка с малко масло...
Лазаня по българскиЛазаня по български
26 Април
След 25 мин, когато махнем фолиото, добавяме заливката и печем лазанята по български до готовност около 15 мин....
Шот Български флагШот Български флаг
20 Януари
Алкохолните напитки трябва да са добре охладени (мастиката да е на кристали). За да се получи на пластове, добавяме съставките една по една в указания ред.. Наливаме ги бавно с помощта на малка лъжичка....
Шакшука по българскиШакшука по български
09 Дек.
Патладжаните и чушките се нарязват на парченца, доматите са белени и нарязани на кубчета от консерва. В тенджера или дълбок тиган се загрява олиото. Когато загрее, се сипват доматите, чушките и патладжаните. Разбърква...
Класически Български ТараторКласически Български Таратор
04 Май
7
Вашият освежаващ традиционен български таратор е готов!...
Български ябълков пайБългарски ябълков пай
01 Окт.
Добавя се по малко от брашното и се замесва меко тесто, което да не лепне. Тестото се завива в прозрачно фолио и се оставя в хладилник да стегне. През това време се обелват ябълките и се нарязват на кубчета....
Традиционен Български ГювечТрадиционен Български Гювеч
05 Февр.
21
Месото се нарязва на парчета и се запържва леко в 2 - 3 с. л. от мазнината, след което се изважда. В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук и се прибавя част от ситно нарязаните червени домати и червеният...
Традиционен български сладкишТрадиционен български сладкиш
14 Март
3
Замесете тесто от брашното, жълтъците, маслото, пудрата захар и маята. Увийте го в пергаментова хартия и го оставете на хладно за 2-3 часа. След това го разстелете в намазнена и набрашнена тавичка и го сложете да се изпече...
Български коледни сладкиБългарски коледни сладки
17 Дек.
1
Пресейте брашното с бакпулвера, канелата и щипка сол. Направете по средата кладенче и в него сипете предварително леко разбитото с обикновената и ваниловата захар яйце. След това добавете маслото и омесете гладко тесто...
Тортия по българскиТортия по български
08 Януари
30
Картофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета. Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
Тирамису по българскиТирамису по български
24 Февр.
13
Разделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко. Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме...
Класически български шницелиКласически български шницели
30 Септ.
Класическите български шницели са много вкусни....
Традиционен Български КачамакТрадиционен Български Качамак
29 Юни
Сложете българския качамак да се пече за около 15 минути на високи градуси. Поръсете го с червен пипер. Щом се охлади Традиционният Български Качамак, го разрежете на парчета и му се насладете....
Вкусен български козунакВкусен български козунак
01 Май
От тези продукти се получават 2 козунака по 600 г....
Български коледни сладкиБългарски коледни сладки
17 Дек.
1
Пресейте брашното с бакпулвера, канелата и щипка сол. Направете по средата кладенче и в него сипете предварително леко разбитото с обикновената и ваниловата захар яйце. След това добавете маслото и омесете гладко тесто...
Тирамису по българскиТирамису по български
24 Февр.
13
Разделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко. Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме...
Тортия по българскиТортия по български
08 Януари
30
Картофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета. Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
Имуностимулираща терапия само с български продуктиИмуностимулираща терапия само с български продукти
22 Дек.
Има обаче и такива продукти, които растат свободно по нашите територии и които трябва да вземат централно място в нашето меню....
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
28 Юли
1
Чудесен не само за шофьори, но и за празник! Бон апетит!...
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
24 Април
4
Оризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее...