Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Туршия с гулияГрудки от гулия се почистват и измиват много добре с четка на течаща вода.
На дъното на буркан се поставят 2-3 клонки кервиз и нареждаме почистената гулия.
Пълни се с вода на два пръста под ръбчето. Водата се сипва...
25 Ноем.
Туршия с бамяИзплакнете бамята, почистете опашките, като внимавате да не засегнете семенниците и каналите. Лукът се почиства и нарязва на полумесеци.
Поставете по един ред лук на дъното на приготвените буркани. Отгоре подредете бамята...
05 Окт.
1
Туршия с броколиПочистете зеленчуците добре, като накъсате розичките броколи, целината обелете и нарежете на ивички. В емайлиран съд ги наредете и ги поръсете със сол. Оставете да престоят за 7-8 часа.
Оттеклият се сок прецедете и заедно...
05 Окт.
Сурова туршия с морковиПродуктите са за 4 буркана по 3 литра.
Всички зеленчуци се измиват добре, морковите се остъргват, зелето се нарязва на резени, чушките се набождат тук и там с вилица, доматите също.
На дъното е оцетът, солта, захарта...
10 Май
Медена туршия с камбиРазполовете и почистете чушките камби. Нарежете ги на четвъртинки. Нарежете и зелето и моркова на едро. Накъсайте листата на целината.
В дълбок съд на котлона налейте водата и добавете захарта, зехтина, оцета и меда. Овкусете...
25 Окт.
Туршия с топла саламураПочистете зеленчуците, нарежете зелето и чушките на ивици, карфиолът на розички, а морковите на кръгчета.
На дъното на всеки трилитров буркан сипете по малко синапено семе, ред карфиол, зеле, моркови и парчета чушка....
02 Дек.
Есенна туршия в тенджераКонсумираме есенната туршия след 2 дни, като така съхранявана, е годна за консумация за около 10-12 дни.
С всеки изминал ден туршията става все по-вкусна.
Опитайте тази вкусна есенна туршия в тенджера....
14 Окт.
1
Туршия в трилитрови бурканиВсички зеленчуци се измиват и подсушават. Камбите се изтърбушват и почистват от семената, морковите се режат с помощта на къдрав нож, карфиолът се разкъсва на розички, зелето се почиства и реже на едри резени.
На дъното...
09 Ноем.
4
Солена туршия в бидонПървите няколко дена се претаква по веднъж на ден, а след 1 седмица - солената туршия в бидон се претаква на няколко дни....
08 Ноем.
5
Туршия с мариновани дюлиПоставете всички съставки, с изключение на дюлите, в голяма тенджера с 200 мл вода и оставете течността да заври, като я разбърквате енергично, за да се разтвори захарта. Намалете котлона на средна температура и гответе за...
12 Юни
Бърза туршия с карфиолАко няма да я хапвате веднага, бързата туршия с карфиол се прибира на хладно и тъмно място....
24 Окт.
1
Вкусна туршия в бидонВсички зеленчуци почистете предварително, като арпаджика изчистите от люспите, нарежете морковите и целината на колелца, цветното зеле накълцайте, нарежете пиперките като за гювеч, а лютите чушки на по-дребно. Зелените домати...
03 Дек.
Селска туршия в бидонНа дъното на бидона се насипва солта и се намокря хубаво с оцет. Първо се слагат морковите, ако са дребни не се режат, а ако са едри се делят на две. Карфиолът се дели на големи розички и се добавя към морковите в бидона....
04 Дек.
3
Цветна туршия с гулияНакисвате гулията за няколко часа преди да я остържете с нож, така се получава по лесно отстраняването на горния слой. Ако е по-едра, я режете на парчета. Карфиолът разделяте на розички, камбите режете на по-едри парчета,...
20 Окт.
1
Туршия с брюкселско зелеИзмиваме и почистваме добре зарзавата. Накъсваме брюкселското зеле и карфиола на розички. Редим заедно с останалите продукти в голям буркан.
Възвираме марината от посочените съставки заедно с 500 мл вода. Оставяме маринатата...
20 Юли
Пъстра туршия с арпаджикПочистете лука, разделете чесъна на скилидки и ги обелете. Нарежете морковите и целината на кръгчета, а карфиола на розички. Нарежете чушките и лютите чушлета. Оставете целина доматите.
Наредете зеленчуците в буркани....
22 Окт.
Смесена туршия с горчицаНарежете зелето на ивички, а карфиола накъсайте на розички. Нарежете морковите на кръгчета.
Обелете чесъна и лука. Обелете целината и я нарежете на ивички. Натъркайте бамята със сол и я измийте добре.
Надупчете с...
14 Окт.
3
Смесена туршия с карфиолПочистете камбите от семената и ги нарежете на четири. Нарежете морковите на кръгчета, а алабаша на кубчета. Накъсайте карфиола на розички. Целината се реже на ивички, а листата ѝ - на едро.
Смесете всички зеленчуци,...
06 Окт.
Царска туршия с хрянНарежете камбите, поръсете ги със солта и захарта и ги оставете да престоят една нощ. Полученият след изцеждането им сок смесете с меда и оцета и оставете на котлона да заври.
Нарежете магданоза и морковите, разделете...
08 Окт.