Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кексът на леляКексът на леля
17 Дек.
1
Щом кексът се пъхне в нея я изключваме за 10 минути, след което отново я включваме и печем на 150-200 градуса до готовност. Кексът на леля е много вкусен....
Кексът на мамаКексът на мама
10 Дек.
6
Когато е готов кексът, се завива с памучна кърпа, докато изстине, за по-лесно отлепване. По желание декорираме с пудра захар, сметана или течен шоколад. Кексът на мама е много вкусен....
Кексът на МаниКексът на Мани
06 Окт.
2
Разбиват се яйцата и захарта до пяна. Прибават се киселото мляко, разтопеното масло, брашното и останалите продукти....
Кексът на бабаКексът на баба
11 Септ.
6
Сложете кекса да се пече в намазнена и леко набрашнена тава или форма за кекс. Пече се в умерено загряна фурна, като готовността се проверява с клечка....
Как се вади визаКак се вади виза
12 Май
Визата е държавен документ, който се издава от дадена държава, за да позволи достъп на дадено лице да пребивава свободно на нейната територия. Този документ има ограничен период на валидност, който се установява според регламента...
Торта за 6-та месечинкаТорта за 6-та месечинка
05 Февр.
Слагаме на котлона на бавен огън да се сгъсти, като не спираме да бъркаме постоянно, иначе ще залепне на дъното....
Кексът на баба ЦецаКексът на баба Цеца
24 Март
Кексът на баба Цеца е готов....
Как се вади млечен зъб?Как се вади млечен зъб?
29 Дек.
Всички деца имат млечни зъби, които се сменят в различен етап, като предните падат първи, а задните между 10-13 години. Понякога обаче може зъб да се клати, но така и не иска само да падне, което причинява дискомфорт...
Баница с късмети за 2018-таБаница с късмети за 2018-та
30 Дек.
Приготвяме плънката, като в купа сипваме кисело мляко (2 с.л.) и смесваме със сода за хляб (1 к.л.). Като шупне млякото, прибавяме разбити яйца (4-5 бр.) и натрошено краве сирене (400 г). Разбъркваме добре. Разстиламе...
Как се вади кекс от форма?Как се вади кекс от форма?
06 Окт.
С нашите рецепти за шарен кекс с кисело мляко и кекс с боровинки резултатът ви е гарантиран....
Домашен шоколад без Е-та и консервантиДомашен шоколад без Е-та и консерванти
07 Дек.
Оставете да се втвърди - може и в хладилника. Домашният шоколад без Е-та и консерванти е чуден!...
Как се вади нова здравна книжка?Как се вади нова здравна книжка?
26 Май
Здравната книжка е важна част от личните ви документи, които всеки човек трябва да има. Колкото и да сте внимателни, винаги можете да я загубите и така да се сблъскате с това, че ще се наложи да си вадите нова здравна книжка...
Кексът с червено вино на прабабаКексът с червено вино на прабаба
23 Ноем.
2
Кексът се пече се в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка, не трябва да полепва тесто. След изпичане кексът с червено вино се оставя да се охлади и се нарязва на парчета....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Как се вади кърлеж?Как се вади кърлеж?
28 Септ.
Топлото време понякога то носи и неприятните емоции, съпровождащи ухапванията от кърлежи. Как се прикрепят кърлежите? Тялото на кърлежите е с овално или по-скоро с форма на капка, От главата излизат два броя къси челюсти...
Кексът на баба Ванче с орехи и локумКексът на баба Ванче с орехи и локум
06 Февр.
1
Кексът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути. Проверете с дървена клечка - ако е суха, кексът е готов. Когато кексът е готов, се обръща в подходяща чиния....
Защо кексът е глетавЗащо кексът е глетав
26 Май
6
Кексът ще стане по-малък и по-сух, но отвътре няма да е глетав. Разгледайте също нашите рецепти за: - пухкав кекс; - кекс с орехи; - кекс с ябълки;...
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....