Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пастърма от телешко месоАко приготвяте пастърмата от телешко месо през по-топлите летни месеци, сушенето става в хладилник с поставен отворен пакет ориз, който има свойството да абсорбира влагата, която телешкото отделя....
15 Ноем.
4
Пастърма от овнешко месоНеобходимо е пастърмата да се покрие от всички страни.
Закачете парчето месо на прохладно място и след 10-тина дни пастърмата е готова за консумация.
Пастърмата от овнешко месо е готова....
07 Юли
Пастърма от еленско месоПритиснете опушената пастърма между 2 дъски с тежест.
След 24 часа намажете месото с кашица от счукан чесън и лют червен пипер. Окачете еленската пастърма на сухо и проветриво място. Рецептата е на старите майстори....
21 Януари
1
Пастърма от месо от сърнаАко условията, в които съхне, са благоприятни до седмица-две пастърмата трябва да е готова.
Пастърмата от месо от сърна е много вкусна....
14 Януари
Домашна пастърма от свинско месоНанижете парчетата и оставете свинската пастърма да съхнат поне 30 дни.
По нататък – на здраве и тази вкусна домашна пастърма от свинско месо....
17 Септ.
Конска пастърма с чубрицаТази конска пастърма с чубрица е готова за консумация след 7 дни....
18 Януари
Свинска пастърма с чименПастърмата е готова за консумация след около 7 дни.
Свинската пастърма с чимен е много вкусно мезе!...
16 Дек.
Пастърма от сьомгаНа практика вече пастърмата е готова за консумация, след като се измие със студена вода и се подсуши....
21 Януари
Пастърма по арменскиРежем на подходящи парчета телешкото месо, за предпочитане телешко контра филе....
28 Дек.
Пастърма от скумрияЕдна нетипична пастърма, пастърма от скумрия. Наскоро ми споделиха рецептата, аз пробвах и се получи добър вкус.
За целта са ни необходими пет броя скумрия, изчистваме ги от вътрешностите и режем главите им....
29 Дек.
Пастърма от ДивечНякои поставят пастърмата на решетка в хладилника.
След два месеца ще имате превъзходна пастърма от дивеч....
10 Май
Пастърма от СърнаМесото се измива и подсушава много добре. Реже се на големи парчета. Те се осоляват щедро и се прибират в хладилник за 24 часа.
След това всяко парче се натърква с черен и червен пипер, чубрица, кимион и розмарин. Пронизва...
01 Ноем.
Омлет с пастърма и кашкавалОще докато яйцата са полутечни, се поръсва с предварително настъргания кашкавал и с тънко нарязаната на пастърма.
Всичко се разпределя равномерно. Подправя се по избор, ако смятате, че има нужда....
06 Юни
Сушена домашна пастърма с подправкиГотовата изсушена пастърма е стегната и лека. Внимавайте да не я пресушите, проверявайте я често....
11 Дек.
5
Говежда пастърма с ароматни подправкиВсяко парче месо, овалваме в микса от подправки. Закачаме пастърмата на сухо, студено и проветриво място и изсушаваме до готовност....
10 Януари
Домашна пастърма от конскоСъхранявайте готовата пастърма в найлонови пликчета на сухо и хладно място (хладилник).
Домашната пастърма от конско е готова.
Източник: Иван Пейчев...
14 Януари
1
Домашна пастърма от сьомгаВажна забележка:
Преди да започнете с приготвянето на домашната пастърма от сьомга, замразете рибата за 24 часа и после я отмразете....
19 Дек.
Домашна пастърма от свинскоСлед 3-4 дни свинската пастърма е готово за консумация, но ако е влажно, може и повече време да отнеме сушенето на месото.
Като го опитате ще прецените дали пастърмата ви е готова....
29 Януари