Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
29 Септ.
Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
Колко време се пече агнешко?Колко време се пече агнешко?
23 Април
Най-вкусното агнешко печено се получава, когато агнешкото месо се пече на ниска температура (около 170 градуса) за по-продължително време, като това време се определя според големината на парчето месо и съдържаща се мазнина...
Колко време се пече погача?Колко време се пече погача?
10 Януари
За колко време ще се изпече вашата погача, зависи от фурната и големината на тестото. Общото правило гласи, че 1 кг втасало тесто се пече около 40-45 минути или докато хлябът придобие приятен златист загар....
Колко време се пече пилеКолко време се пече пиле
21 Юни
4
Когато печете пиле, трябва да знаете за колко време то ще стане съвсем крехко и кожата му ще се превърне в ароматна, златиста и хрупкава....
Тутманик за нула времеТутманик за нула време
02 Април
След тожа може да поднесете топлия тутманик за нула време....
Кое месо колко време се печеКое месо колко време се пече
10 Март
За телешкото месо е нужно малко повече време, отколкото за свинското. Времето му за печене зависи от това как сте подготвили месото – неговото предварително сваряване, задушаване или бланширане....
Тутманик с празТутманик с праз
10 Ноем.
1
Останалото яйце се разбива с малко олио. Когато тутманикът втаса, се намазва обилно с яйцето и се пече до готовност....
Тутманик с месоТутманик с месо
23 Май
Втората кора разточваме с големина колкото тавата и поставяме върху плънката. Намазваме с разбито прясно яйце и печем на умерено загрята фурна до готовност....
Тутманик (с миксер)Тутманик (с миксер)
09 Февр.
След като е готов, тутманика го оставете да втасва 30 минути и печете на 170 градуса....
Тутманик с каймаТутманик с кайма
23 Януари
Намажете тутманика с второто яйце, надупчете леко с вилица и сложете да се изпече в загряна фурна за около 30 минути или до готовност....
Тутманик с масТутманик с мас
27 Април
10
Сложете тутманика с мас да се изпече в незагрята фурна на 170 градуса до готовност....
Тутманик с маяТутманик с мая
02 Дек.
9
По желание го намажете с разбито яйце или жълтък и сложете да се пече в предварително загряна фурна на 200 градуса за около 45 минути. Изпечения тутманик с мая запарете с кърпа, докато леко се охлади....
Тутманик с каймаТутманик с кайма
13 Февр.
Месете сместа по-дълго време, за да се получи умерено твърдо тесто....
Сгънат тутманик с маслоСгънат тутманик с масло
14 Дек.
Сгънатият тутманик с масло е много вкусен....
Тутманик с пълнозърнесто брашноТутманик с пълнозърнесто брашно
11 Юни
1
След като е готов тутманикът, още горещ го намазваме с малко шарлан или масълце отгоре. Нарязваме го на парчета и поднасяме топъл. Много бърз тутманик с пълнозърнесто брашно-  без месене....
Уникален тутманик в хлебопекарнаУникален тутманик в хлебопекарна
28 Януари
9
При звуковия сигнал добавете сиренето на по-едри бучки, защото при месенето се наситнява още. Невероятен тутманик!...
Въздушен тутманик с масВъздушен тутманик с мас
20 Август
След това разточвам, вижда се на снимката, намазвам с масло и слагам сиренето, объркано с две яйца. Навивам на руло и разпъвам хубаво, и в същото време усуквам....
Диетичен тутманик с тиквичкиДиетичен тутманик с тиквички
26 Юни
Тавата се намазва със зехтин, изсипва се тестото и тутманика се пече до загар....
Маслен тутманик с кашкавалМаслен тутманик с кашкавал
19 Юни
Извадете тутманика от фурната и го поръсете с останалия настърган кашкавал. Масленият тутманик с кашкавал е готов....
Тутманик с прясно млякоТутманик с прясно мляко
24 Дек.
Тутманикът се пече в предварително загрята силна фурна до зачервяване. Тутманикът с прясно мляко е готов....
Тутманик с кисело млякоТутманик с кисело мляко
13 Дек.
20
Полученото средно твърдо тесто се разстила в намазана с масло тавичка, намазва се с разбитото яйце и се пече в умерена фурна на 180 градуса....
Бъркан тутманик с яйцаБъркан тутманик с яйца
01 Септ.
Изсипва се в тава, постлана с хартия за печене, намазва се с жълтъка и прясното мляко и се пече на 180 градуса без вентилатор около 40 мин. Бъркан тутманик с яйца хапваме, докато е още топъл....
Бъркан тутманик с маяБъркан тутманик с мая
14 Юни
Печете пухкавия тутманик в загрята фурна на 160°C до готовност. Още топъл, се намазва с масло бърканият тутманик с мая....
Лимецов тутманик с ГХИЛимецов тутманик с ГХИ
04 Март
Тутманикът се нарязва на парчета и се залива с останалото ГХИ. Оставя се да втаса 30 мин. Пече се 40 мин. в предварително загрята фурна на 160 градуса. Лимецовият тутманик с ГХИ е готов....
Бърз тутманик в хлебопекарнаБърз тутманик в хлебопекарна
16 Окт.
Във всички варианти тутманикът става изключително вкусен, като трябва да се има предвид, че във фурна или фрайър времето за готвене е по-малко от 1 час, както е в хлебопекарната, а градусите да са 160-180....