Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
29 Септ.
Колко време се пече агнешко?Най-вкусното агнешко печено се получава, когато агнешкото месо се пече на ниска температура (около 170 градуса) за по-продължително време, като това време се определя според големината на парчето месо и съдържаща се мазнина...
23 Април
Колко време се пече погача?За колко време ще се изпече вашата погача, зависи от фурната и големината на тестото. Общото правило гласи, че 1 кг втасало тесто се пече около 40-45 минути или докато хлябът придобие приятен златист загар....
10 Януари
Колко време се пече пилеКогато печете пиле, трябва да знаете за колко време то ще стане съвсем крехко и кожата му ще се превърне в ароматна, златиста и хрупкава....
21 Юни
4
Кое месо колко време се печеЗа телешкото месо е нужно малко повече време, отколкото за свинското. Времето му за печене зависи от това как сте подготвили месото – неговото предварително сваряване, задушаване или бланширане....
10 Март
Тутманик с празОстаналото яйце се разбива с малко олио. Когато тутманикът втаса, се намазва обилно с яйцето и се пече до готовност....
10 Ноем.
1
Тутманик с месоВтората кора разточваме с големина колкото тавата и поставяме върху плънката.
Намазваме с разбито прясно яйце и печем на умерено загрята фурна до готовност....
23 Май
Тутманик (с миксер)След като е готов, тутманика го оставете да втасва 30 минути и печете на 170 градуса....
09 Февр.
Тутманик с каймаНамажете тутманика с второто яйце, надупчете леко с вилица и сложете да се изпече в загряна фурна за около 30 минути или до готовност....
23 Януари
Тутманик с масСложете тутманика с мас да се изпече в незагрята фурна на 170 градуса до готовност....
27 Април
10
Тутманик с маяПо желание го намажете с разбито яйце или жълтък и сложете да се пече в предварително загряна фурна на 200 градуса за около 45 минути. Изпечения тутманик с мая запарете с кърпа, докато леко се охлади....
02 Дек.
9
Тутманик с пълнозърнесто брашноСлед като е готов тутманикът, още горещ го намазваме с малко шарлан или масълце отгоре. Нарязваме го на парчета и поднасяме топъл.
Много бърз тутманик с пълнозърнесто брашно- без месене....
11 Юни
1
Уникален тутманик в хлебопекарнаПри звуковия сигнал добавете сиренето на по-едри бучки, защото при месенето се наситнява още. Невероятен тутманик!...
28 Януари
9
Въздушен тутманик с масСлед това разточвам, вижда се на снимката, намазвам с масло и слагам сиренето, объркано с две яйца.
Навивам на руло и разпъвам хубаво, и в същото време усуквам....
20 Август
Диетичен тутманик с тиквичкиТавата се намазва със зехтин, изсипва се тестото и тутманика се пече до загар....
26 Юни
Маслен тутманик с кашкавалИзвадете тутманика от фурната и го поръсете с останалия настърган кашкавал.
Масленият тутманик с кашкавал е готов....
19 Юни
Тутманик с прясно млякоТутманикът се пече в предварително загрята силна фурна до зачервяване.
Тутманикът с прясно мляко е готов....
24 Дек.
Тутманик с кисело млякоПолученото средно твърдо тесто се разстила в намазана с масло тавичка, намазва се с разбитото яйце и се пече в умерена фурна на 180 градуса....
13 Дек.
20
Бъркан тутманик с яйцаИзсипва се в тава, постлана с хартия за печене, намазва се с жълтъка и прясното мляко и се пече на 180 градуса без вентилатор около 40 мин.
Бъркан тутманик с яйца хапваме, докато е още топъл....
01 Септ.
Бъркан тутманик с маяПечете пухкавия тутманик в загрята фурна на 160°C до готовност.
Още топъл, се намазва с масло бърканият тутманик с мая....
14 Юни
Лимецов тутманик с ГХИТутманикът се нарязва на парчета и се залива с останалото ГХИ. Оставя се да втаса 30 мин.
Пече се 40 мин. в предварително загрята фурна на 160 градуса.
Лимецовият тутманик с ГХИ е готов....
04 Март
Бърз тутманик в хлебопекарнаВъв всички варианти тутманикът става изключително вкусен, като трябва да се има предвид, че във фурна или фрайър времето за готвене е по-малко от 1 час, както е в хлебопекарната, а градусите да са 160-180....
16 Окт.