Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Великденските яйца на бабаЯйцата трябва да са на стайна температура преди да се сварят. Варят се за около 10-15 минути, като на дъното на тенджерата се слага плат....
14 Април
Забулените яйца на бабаСложете яйцата на очи отгоре и ги поръсете с червен пипер.
Сложете олиото да заври и ги полейте.
Забулените яйца на баба са много вкусни....
29 Дек.
Великденските курабийки на ДаниПечете в предварително загрята на 190 градуса фурна без вентилатор докато порозовеят.
От тази доза излизат 3 тавички от стандартните на фурната.
Вкусни, пръхкави и с ухание на Великден!
Да ви са сладки!...
08 Април
Пържен боб с яйца на бабаЛукът и морковът се нарязват на ситно и се пържат, докато омекнат около 5-10 минути.
Прибавя се бобът, сол на вкус и доматите....
08 Януари
Яйца в доматен сос по рецептата на бабаЗапържваме лука и изсипваме доматите. Добавяме подправките, оставяме домата да поизври - за около 10-15 минути.
Добавяме яйцата, но без да ги бъркаме. Варим още 10-15 минути.
Поръсваме с магданоз....
16 Март
Виненките на бабаВиненките на баба в огромно количество, което ще стигне за поне няколко дена....
27 Дек.
Орехчетата на бабаНакрая ги сложете в хладилника за 9 часа в хладилника, за да се стегнат, след което сервирайте десерта орехчетата на баба....
04 Януари
Лютеница на бабаНапълнените буркани се обръщат на долу с капачките и се завиват с найлон(и с някакви стари дрехи ) докато изстинат....
20 Септ.
1
Пърленките на бабаОставете тестото да се почине около 30 минути, след което го разделете на топки и разточете на тънки кори с кръгла форма.
Намазваме всяка кора с мас, поръсваме с малко натрошено сирене и сгъваме на две....
28 Август
4
Салатата на БабаРежем краставиците и доматите на парченца. Рулцата от раци, шунката и кашкавала режем на ситно. Слагаме и царевицата.
Добавяме сол на вкус и олио.
Объркваме салатата и я поръсваме с настъргано сирене....
14 Август
9
Козунака на бабаОт всички продукти се омесва тесто и се разделя на три части. Оставя се да втаса, докато увеличат обема се три пъти.
Омесва се наново и леко се плете на плитки или се оформят на кифлички. Оставя се пак да втаса....
25 Януари
Лютеничката на бабаВсичко се оставя да къкри на слаб огън, като се бърка регулярно, за да не загори. Прибавят се подправки на вкус. Щом се свари лютеницата, се разпределя в бурканчета, които се стерилизират половин час....
16 Януари
Форнетите на БабаРазрежете го на квадратчета, широки около пет сантиметра (или повече).
В центъра на всяко квадратче сложете по малко от кайсиевото сладко....
01 Окт.
Толумбичките на БабаДокато чакате сместа да отдъхне, се заемете с приготвянето на сиропа. Той се прави от 300 мл вода, кафявата захар и ванилията....
30 Септ.
Тиквеника на бабаЗавивайте на руло и така редите корите в подмазнена тава. Отгоре леко може да полеете с още малко мазнина.
Поднесете готовия и леко охладен тиквеник на баба, поръсен с пудра захар....
01 Дек.
5
Лангидите на бабаКотлонът трябва да е на средна степен, за да не останат отвътре сурови.
Лангидите на баба са готови....
16 Май
Курабийките на бабаОмесва се хубаво тесто, от което се оформят курабийки и се пекат на 180-200 градуса до порозовяване.
Курабийките на баба са готови....
17 Януари
5