Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Чуден шоколадов мус с вкус на кафеЧуден шоколадов мус с вкус на кафе
19 Април
Натрошете шоколада и го разтопете на водна баня, като добавите към него кафето, маслото и захарта. Бъркайте непрекъснато до получаване на хомогенна смес, след което я свалете от огъня и оставете да се охлади. От време...
Мус от МаракуяМус от Маракуя
27 Септ.
2
Аз използвах семките на Маракуята. Слага се в хладилник да се изстуди....
Сладко от маракуяСладко от маракуя
26 Август
Внимателно издълбайте плодовата пулпа на маракуята. Залейте я със захарта и изцеден лимонов сок и оставете 24 часа в хладилник....
Мелба горски плодМелба горски плод
03 Август
Накрая украсете със стрък свежа мента и поднесете мелба горски плод! Да ви е сладко!...
Ванилов чийзкейк с маракуяВанилов чийзкейк с маракуя
15 Март
Сложете мангото и маракуята и варете до омекване. Добавете желатина, оставете го са се разтопи, свалете от котлона, сложете маракуята и разбъркайте добре....
Дуриан: Плод с адска миризма и божествен вкусДуриан: Плод с адска миризма и божествен вкус
09 Септ.
Дурианът често е наричан царя на плодовете. Вкусът му е изключително добър - прилича на вкуса на яйчен крем с ванилия и папая. Изключителен вкус, но миризмата е друга история. Зелените плодове Дуриан ухаят на свежа...
Ледено Фрапе Горски плодЛедено Фрапе Горски плод
03 Август
Поставете в блендер горските плодове, леда, захарта, киселото и прясното мляко и пуснете да се смели всичко на максимална мощност за около 25 секунди. Ако вашият блендер не е подходящ за разбиване на лед, тогава него...
Сурова торта Горски плодСурова торта Горски плод
05 Окт.
3
Направете карамеления сос, като сложите захарта в тиган и я карамелизирайте до гладък карамел, сипете сметаната и сложете маслото. Разбъркайте до разтопяване и махнете от котлона. Направете крема, като сложите в купа сметаната...
Бисквити с глазура от маракуяБисквити с глазура от маракуя
27 Септ.
Маракуята се разрязва, меката част се изгребва и се добавя към пудрата захар с маслото. Всичко се разбърква добре и готовата глазура се намазва върху бисквитите. Оставя се да изсъхне....
МаракуяМаракуя
16 Юни
От латински език „passio” означава страдание, поради което маракуята много често е наричана мъченица. От английски език „passion fruit” пък означава „плод на страстта“....
Пилешки дробчета с плод от хвойнаПилешки дробчета с плод от хвойна
06 Март
Пилешките дробчета се измиват, изрязват се сухожилията и се режат на парченца. В зехтинът се запържват пилешките дробчета, прибавят се лукът, чесънът, мащерката и черен пипер. Държи се на огъня около 4 мин. Прибавя...
Чуден козунакЧуден козунак
14 Април
2
Рецептата е на Иван Звездев. Не искам да си приписвам заслугите за него, а да изразя благодарност, защото за първи път ми се получи истински козунак на конци, без да си правя труда да го меся 100 пъти. Тайната е в затоплените...
Чуден сладкишЧуден сладкиш
16 Ноем.
1
Сваряваме сиропа от захарта и водата и го оставяме да изстине. Разбиваме киселото мляко със захарта, олиото и какаото, прибавяме разбърканото със содата брашно и изсипваме тестото в намазана с мазнина и поръсена с брашно...
Чуден кексЧуден кекс
03 Януари
5
Яйцата се разбиват с миксер до побеляване /7-8 мин/. Прибавя се олиото на етапи, прясното мляко и накрая брашното със содите. Разделих сместа на 2 равни части - в едната добавих още 2 с.л. брашно, в другата 2 с.л какао...
Копринени ябълкови палачинки с цели парченца плодКопринени ябълкови палачинки с цели парченца плод
16 Септ.
Обелените и почистени ябълки нарежете на тънки полумесеци. Залейте със алкохола и капките цитрусов сок и оставете да престоят така до момента, в който ще бъдат използвани. Разбийте яйцата със солта и ваниловата захар....
Чуден портокалов кексЧуден портокалов кекс
11 Февр.
Получава се чуден портокалов кекс!...
Чуден сладкиш НектаринаЧуден сладкиш Нектарина
04 Дек.
Продуктите трябва да са на стайна температура. Разбийте яйцата със захарта до кремообразна смес. Добавете олиото и прясното мляко, разбъркайте. Пресейте брашното и бакпулвера в друга купа. Сипете течните съставки към...
Чуден гювеч ИзобилиеЧуден гювеч Изобилие
14 Май
Нарязваме на едро гъбите и лука и ги запържваме добре. След като се задушат, ги вадим от тигана и слагаме свинското бонфиле. Когато то се задуши, добавяме и нарязаната наденица. Изваждаме и нея и процедираме по същия...
Чуден домашен сладкишЧуден домашен сладкиш
18 Април
8
Яйцата се разбиват на пяна със захарта, прибавят се последователно олиото, млякото и останалите сухи съставки. Получената гладка смес се изсипва в намаслена тава с диаметър 24 см и се пече 20-30 минути в загрята умерена...
Чуден какаов сладкишЧуден какаов сладкиш
29 Юли
Изключително сочен, вкусен и ароматен с наситен вкус на какао. Яйцата изваждаме на стайна температура, прясното мляко също. Яйцата ги разбиваме със захарта в купа до гъст крем. Добавяме олиото и прясното мляко и пак разбиваме...
Чуден малинов чийзкейкЧуден малинов чийзкейк
14 Август
Натрошете бисквитите в чопър и смесете с разтопеното масло. Оформете бисквитения блат върху формата за торта. Поставете желатина в тенджерата, добавете водата и захарта. Когато заври, свалете от котлона. Комбинирайте...
Чуден ябълков сладкишЧуден ябълков сладкиш
12 Септ.
Ябълките почистваме и нарязваме на парченца, смесваме ги с канелата. Намазняваме си формата за печене с диаметър около 24 см. Смесваме яйцата, захарта, олиото, брашното и бакпулвера в купа. Разбъркваме добре всички...
Чуден плодов тартЧуден плодов тарт
25 Юли
Сипете пресятото брашно в купа и добавете към него ванилията, захарта, щипка сол и бакпулвера. Разбъркайте и прибавете нарязаното на кубченца масло. Започнете да втривате с пръсти до получаване на маслени трохи. Добавете...
Чуден Къри СосЧуден Къри Сос
13 Юни
В тиган с олиото запържваме ситно нарязаните пресен лук и чесън. Добавяме кърито и запържваме още около 1 минута, след което прибавяме кафявата захар, брашното, доматеното пюре и наливаме 250 милилитра зеленчуков бульон...
Чуден сръбски качамакЧуден сръбски качамак
07 Ноем.
3
Сложете водата с малко сол на котлона да кипне. Изберете най-добре тенджера, тъй като ястието ще пръска и с тиган няма да ви е много удобно. Щом това стане, изсипете в нея царевичното брашно. Започнете да бъркате с дървена...