Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Чуден шоколадов мус с вкус на кафеНатрошете шоколада и го разтопете на водна баня, като добавите към него кафето, маслото и захарта.
Бъркайте непрекъснато до получаване на хомогенна смес, след което я свалете от огъня и оставете да се охлади. От време...
19 Април
Сладко от маракуяВнимателно издълбайте плодовата пулпа на маракуята. Залейте я със захарта и изцеден лимонов сок и оставете 24 часа в хладилник....
26 Август
Мелба горски плодНакрая украсете със стрък свежа мента и поднесете мелба горски плод!
Да ви е сладко!...
03 Август
Ванилов чийзкейк с маракуяСложете мангото и маракуята и варете до омекване. Добавете желатина, оставете го са се разтопи, свалете от котлона, сложете маракуята и разбъркайте добре....
15 Март
Дуриан: Плод с адска миризма и божествен вкусДурианът често е наричан царя на плодовете. Вкусът му е изключително добър - прилича на вкуса на яйчен крем с ванилия и папая. Изключителен вкус, но миризмата е друга история.
Зелените плодове Дуриан ухаят на свежа...
09 Септ.
Ледено Фрапе Горски плодПоставете в блендер горските плодове, леда, захарта, киселото и прясното мляко и пуснете да се смели всичко на максимална мощност за около 25 секунди.
Ако вашият блендер не е подходящ за разбиване на лед, тогава него...
03 Август
Сурова торта Горски плодНаправете карамеления сос, като сложите захарта в тиган и я карамелизирайте до гладък карамел, сипете сметаната и сложете маслото. Разбъркайте до разтопяване и махнете от котлона.
Направете крема, като сложите в купа сметаната...
05 Окт.
3
Бисквити с глазура от маракуяМаракуята се разрязва, меката част се изгребва и се добавя към пудрата захар с маслото.
Всичко се разбърква добре и готовата глазура се намазва върху бисквитите. Оставя се да изсъхне....
27 Септ.
МаракуяОт латински език „passio” означава страдание, поради което маракуята много често е наричана мъченица. От английски език „passion fruit” пък означава „плод на страстта“....
16 Юни
Пилешки дробчета с плод от хвойнаПилешките дробчета се измиват, изрязват се сухожилията и се режат на парченца.
В зехтинът се запържват пилешките дробчета, прибавят се лукът, чесънът, мащерката и черен пипер.
Държи се на огъня около 4 мин. Прибавя...
06 Март
Чуден козунакРецептата е на Иван Звездев. Не искам да си приписвам заслугите за него, а да изразя благодарност, защото за първи път ми се получи истински козунак на конци, без да си правя труда да го меся 100 пъти. Тайната е в затоплените...
14 Април
2
Чуден сладкишСваряваме сиропа от захарта и водата и го оставяме да изстине.
Разбиваме киселото мляко със захарта, олиото и какаото, прибавяме разбърканото със содата брашно и изсипваме тестото в намазана с мазнина и поръсена с брашно...
16 Ноем.
1
Чуден кексЯйцата се разбиват с миксер до побеляване /7-8 мин/.
Прибавя се олиото на етапи, прясното мляко и накрая брашното със содите.
Разделих сместа на 2 равни части - в едната добавих още 2 с.л. брашно, в другата 2 с.л какао...
03 Януари
5
Копринени ябълкови палачинки с цели парченца плодОбелените и почистени ябълки нарежете на тънки полумесеци. Залейте със алкохола и капките цитрусов сок и оставете да престоят така до момента, в който ще бъдат използвани.
Разбийте яйцата със солта и ваниловата захар....
16 Септ.
Чуден сладкиш НектаринаПродуктите трябва да са на стайна температура.
Разбийте яйцата със захарта до кремообразна смес. Добавете олиото и прясното мляко, разбъркайте.
Пресейте брашното и бакпулвера в друга купа. Сипете течните съставки към...
04 Дек.
Чуден гювеч ИзобилиеНарязваме на едро гъбите и лука и ги запържваме добре. След като се задушат, ги вадим от тигана и слагаме свинското бонфиле. Когато то се задуши, добавяме и нарязаната наденица.
Изваждаме и нея и процедираме по същия...
14 Май
Чуден домашен сладкишЯйцата се разбиват на пяна със захарта, прибавят се последователно олиото, млякото и останалите сухи съставки.
Получената гладка смес се изсипва в намаслена тава с диаметър 24 см и се пече 20-30 минути в загрята умерена...
18 Април
8
Чуден какаов сладкишИзключително сочен, вкусен и ароматен с наситен вкус на какао. Яйцата изваждаме на стайна температура, прясното мляко също. Яйцата ги разбиваме със захарта в купа до гъст крем. Добавяме олиото и прясното мляко и пак разбиваме...
29 Юли
Чуден малинов чийзкейкНатрошете бисквитите в чопър и смесете с разтопеното масло. Оформете бисквитения блат върху формата за торта.
Поставете желатина в тенджерата, добавете водата и захарта. Когато заври, свалете от котлона.
Комбинирайте...
14 Август
Чуден ябълков сладкишЯбълките почистваме и нарязваме на парченца, смесваме ги с канелата.
Намазняваме си формата за печене с диаметър около 24 см.
Смесваме яйцата, захарта, олиото, брашното и бакпулвера в купа.
Разбъркваме добре всички...
12 Септ.
Чуден плодов тартСипете пресятото брашно в купа и добавете към него ванилията, захарта, щипка сол и бакпулвера.
Разбъркайте и прибавете нарязаното на кубченца масло. Започнете да втривате с пръсти до получаване на маслени трохи.
Добавете...
25 Юли
Чуден Къри СосВ тиган с олиото запържваме ситно нарязаните пресен лук и чесън.
Добавяме кърито и запържваме още около 1 минута, след което прибавяме кафявата захар, брашното, доматеното пюре и наливаме 250 милилитра зеленчуков бульон...
13 Юни
Чуден сръбски качамакСложете водата с малко сол на котлона да кипне. Изберете най-добре тенджера, тъй като ястието ще пръска и с тиган няма да ви е много удобно.
Щом това стане, изсипете в нея царевичното брашно. Започнете да бъркате с дървена...
07 Ноем.
3