Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Индийска палачинка ДосаИндийска палачинка Доса
14 Септ.
Смесете двата вида брашно в подходяща купа. Добавете водата и разбъркайте до получаването на кашичка, след което прибавете лука, чесъна, кориандъра, захарта, куркумата, кимиона и горчицата, джинджифила, кайенския пипер...
Неер Доса - оризови палачинкиНеер Доса - оризови палачинки
29 Дек.
1
Палачинките Неер Доса са изключително фини, нежни и вкусни....
Тандури МасалаТандури Масала
07 Дек.
Вашата домашна Тандури Масала от вкусове е готова за бъдещо овкусяване на вълшебни ястия! Чудно Вкусно!...
Тикка масалаТикка масала
08 Януари
Внимателно изливаме сметаната в тигана и добавяме гарам масала разбъркваме и оставяме още за 5 минути. Махате от котлона, вадите канелената пръчка и сервирате ястието още топло....
Гарам масалаГарам масала
17 Септ.
Гарам масала е Индийска смес от подправки. Използва се за зеленчукови и месни ястия....
Масала чайМасала чай
04 Окт.
Към него добавяме меда и масала чаят е готов. Този вид чай е много полезен, защото всяка съставка на масала чая действа благоприятно върху различните части от тялото....
Гарам МасалаГарам Масала
28 Окт.
Смесете подправките. Препечете ги на сух тиган и ги смелете на прах. Съхранявайте в бурканче, което е добре затворено. Друг вариант за ароматната подправка е микс от 1 ч.л. карамфил, 2 ч.л. канела, 1 ч.л. кориандър...
Пиле масалаПиле масала
19 Юни
Измиваме и почистваме лука, чесъна и доматите, пасираме ги с пасатора на сос, прибавяме сол, джинджифил и кардамон. Сгорещяваме олио и в него пържим получения сос, докато започне да се сгъстява, тогава прибавяме кърито...
Пиле Тика МасалаПиле Тика Масала
03 Януари
Тика масалата се сервира в широка чиния, като се поставя първо къри-оризът и върху него пилето с къри. Пилето Тика Масала е готово....
Индийски Чай МасалаИндийски Чай Масала
11 Окт.
Индийският Чай Масала е чуден, опитайте го!...
Пилешко Тикка МасалаПилешко Тикка Масала
05 Септ.
7
Пилешко Тикка Масала се поднася върху канапе от сварен ориз и поръсено с накълцан магданоз или кориандър....
Домашна Гарам масалаДомашна Гарам масала
22 Февр.
5
С подправката Гарам масала можете да овкусявате агнешко, пилешко, леща, всички индийски ястия и много други....
Сос тика масалаСос тика масала
16 Август
Сосът тика масала е готов....
Пилешко тика масалаПилешко тика масала
31 Май
Загрейте маслото, добавете пилешкото и го запържете за 3 минути. Нарежете на ситно лука, джинджифила, чесъна и лютата чушка. Прибавете към пилето и запържете за още 5 минути. Смесете подправките и ги изсипете към...
Ароматен Масала ЧайАроматен Масала Чай
03 Окт.
Прецедете чудесния масала чай през фина цедка, налейте в чаши и поднесете горещ! Индийският ароматен Масала чай е уникален по вкус, отваря сетивата и стопля душата и тялото....
Пилешко Тикка МасалаПилешко Тикка Масала
05 Септ.
7
Пилешко Тикка Масала се поднася върху канапе от сварен ориз и поръсено с накълцан магданоз или кориандър....
Ориз в паста масалаОриз в паста масала
16 Септ.
Оризът в паста масала е готов....
Индийски микс Гарам масалаИндийски микс Гарам масала
20 Дек.
1
Сместа Индийски микс Гарам масала съхранявайте в добре затворен стъклен буркан тази подправка от индийската кухня....
Пиле Масала по индийскиПиле Масала по индийски
19 Юни
В 2 с.л. сгорещено масло запържете за кратко нарязаните чесън, лук и домати, прибавете лютеницата, овкусете с гарам масала, куркумата, кимиона и смления черен пипер и добавете свареното филе....
Домашно направен прах Гарам масалаДомашно направен прах Гарам масала
10 Януари
2
От дадените продукти излизат около 6-7 ч.л. гарам масала....
Уникални панирани хапки Гарам масалаУникални панирани хапки Гарам масала
20 Април
Уникалните панирани хапки Гарам масала са готови....
Индийски Масала чай (Masala chai)Индийски Масала чай (Masala chai)
31 Януари
Прецедете ароматния индийски Масала чай през фина цедка и поднесете. По желание може да подсладите с още захар или мед....
Агнешко печено с Гарам масалаАгнешко печено с Гарам масала
02 Март
Сложете го в тава, в която ще печете, посипете с подправките: Гарам масала, девесил, солта и олиото. Разбъркайте добре, така че подправките да полепнат добре по месото....
Леща с карфиол и тандури масалаЛеща с карфиол и тандури масала
01 Дек.
След 15-20 минути – подправяме с Индийската подправка микс – тандури масала, черния и червения пипер, куркумата, кимиона, шарената сол, джинджифила на прах и чубрицата....
Пържена пъстърва с домашна Гарам масалаПържена пъстърва с домашна Гарам масала
07 Юли
Измийте, почистете и филетирайте рибата, посолете я и я поръсете с домашната Гарам масала на вкус. Пържете рибата в сгорещено олио....