Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Индийска палачинка ДосаСмесете двата вида брашно в подходяща купа.
Добавете водата и разбъркайте до получаването на кашичка, след което прибавете лука, чесъна, кориандъра, захарта, куркумата, кимиона и горчицата, джинджифила, кайенския пипер...
14 Септ.
Тандури МасалаВашата домашна Тандури Масала от вкусове е готова за бъдещо овкусяване на вълшебни ястия!
Чудно Вкусно!...
07 Дек.
Тикка масалаВнимателно изливаме сметаната в тигана и добавяме гарам масала разбъркваме и оставяме още за 5 минути. Махате от котлона, вадите канелената пръчка и сервирате ястието още топло....
08 Януари
Гарам масалаГарам масала е Индийска смес от подправки. Използва се за зеленчукови и месни ястия....
17 Септ.
Масала чайКъм него добавяме меда и масала чаят е готов.
Този вид чай е много полезен, защото всяка съставка на масала чая действа благоприятно върху различните части от тялото....
04 Окт.
Гарам МасалаСмесете подправките.
Препечете ги на сух тиган и ги смелете на прах.
Съхранявайте в бурканче, което е добре затворено.
Друг вариант за ароматната подправка е микс от 1 ч.л. карамфил, 2 ч.л. канела, 1 ч.л. кориандър...
28 Окт.
Пиле масалаИзмиваме и почистваме лука, чесъна и доматите, пасираме ги с пасатора на сос, прибавяме сол, джинджифил и кардамон.
Сгорещяваме олио и в него пържим получения сос, докато започне да се сгъстява, тогава прибавяме кърито...
19 Юни
Пиле Тика МасалаТика масалата се сервира в широка чиния, като се поставя първо къри-оризът и върху него пилето с къри.
Пилето Тика Масала е готово....
03 Януари
Пилешко Тикка МасалаПилешко Тикка Масала се поднася върху канапе от сварен ориз и поръсено с накълцан магданоз или кориандър....
05 Септ.
7
Домашна Гарам масалаС подправката Гарам масала можете да овкусявате агнешко, пилешко, леща, всички индийски ястия и много други....
22 Февр.
5
Пилешко тика масалаЗагрейте маслото, добавете пилешкото и го запържете за 3 минути. Нарежете на ситно лука, джинджифила, чесъна и лютата чушка.
Прибавете към пилето и запържете за още 5 минути.
Смесете подправките и ги изсипете към...
31 Май
Ароматен Масала ЧайПрецедете чудесния масала чай през фина цедка, налейте в чаши и поднесете горещ!
Индийският ароматен Масала чай е уникален по вкус, отваря сетивата и стопля душата и тялото....
03 Окт.
Пилешко Тикка МасалаПилешко Тикка Масала се поднася върху канапе от сварен ориз и поръсено с накълцан магданоз или кориандър....
05 Септ.
7
Индийски микс Гарам масалаСместа Индийски микс Гарам масала съхранявайте в добре затворен стъклен буркан тази подправка от индийската кухня....
20 Дек.
1
Пиле Масала по индийскиВ 2 с.л. сгорещено масло запържете за кратко нарязаните чесън, лук и домати, прибавете лютеницата, овкусете с гарам масала, куркумата, кимиона и смления черен пипер и добавете свареното филе....
19 Юни
Домашно направен прах Гарам масалаОт дадените продукти излизат около 6-7 ч.л. гарам масала....
10 Януари
2
Индийски Масала чай (Masala chai)Прецедете ароматния индийски Масала чай през фина цедка и поднесете.
По желание може да подсладите с още захар или мед....
31 Януари
Агнешко печено с Гарам масалаСложете го в тава, в която ще печете, посипете с подправките: Гарам масала, девесил, солта и олиото.
Разбъркайте добре, така че подправките да полепнат добре по месото....
02 Март
Леща с карфиол и тандури масалаСлед 15-20 минути – подправяме с Индийската подправка микс – тандури масала, черния и червения пипер, куркумата, кимиона, шарената сол, джинджифила на прах и чубрицата....
01 Дек.
Пържена пъстърва с домашна Гарам масалаИзмийте, почистете и филетирайте рибата, посолете я и я поръсете с домашната Гарам масала на вкус.
Пържете рибата в сгорещено олио....
07 Юли