Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ароматен сладкиши с ягодиНе слагайте много и не ги редете плътно една до друга, защото сладкишът ще стане глетав.
Печете плодовия сладкиш в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност (около 40 мин.)...
09 Април
Ретро сладкиши с крушиРетро сладкиши с круши, който може да замени и най-любимия ви плодов тарт.
Карамелизирайте 1 ч.ч. от захарта в тавата. Върху горещия карамел сложете маслото и изчакайте да се разтопи. Оставете леко да се охлади....
27 Септ.
2
Карамелен сладкиши с ябълкиРазбиваме яйцата със захарта, докато сместа побелее и се сгъсти. Прибавяме прясното мляко, счукания сухар, обелените и настъргани ябълки и разтопеното краве масло.
Разбъркваме хубаво сместа и я изсипваме във форма, чиито...
31 Юли
Сладкиши с пшеничен грисНастъжете ябълките и ги разбъркайте с 1/2 от захарта, лимоновата кора и сок.
В друга купа смесете брашното с бакпулвера, гриса, останалата захар и канелата.
Застелете тава с хартия за печене. На дъното поръсете от...
11 Март
5
Митове и истини за ботоксаРазбира се, през годините ботоксът е обграден с много митове, които сега ще се опитаме да разсеем....
08 Май
Митове и истини за стомахаИстина е и че бисквитите с масло спомагат за контролиране на апетита, за разлика от бисквитите без масло....
24 Май
6
Митове и истини за сушиИма много митове за сушито и един от тях е, че това всъщност е просто сурова риба. Това обаче изобщо не е задължително. В Япония суши по оригинална рецепта се прави със сурова риба....
29 Април
Митове и истини за калориитеНо много хора стават жертва на митовете за калориите и това може само да им попречи в борбата с излишните килограми.
Най-големият мит е че съществуват продукти с отрицателна калоричност....
03 Дек.
2
Митове и истини за шампанскотоСред митовете за пенливата напитка е и че тя най-добре върви със сладкиши и шоколад. Това обаче е вярно само за сладките видове напитки....
21 Септ.
Митове и истини за животнитеСлонът не забравя. Съществува мит, че слоновете имат перфектна памет, който е основан върху големината на мозъка им. Има основания за този мит, защото слоновете са в състояние през целия си живот да помнят подробности от...
11 Август
2
Истини и митове за вампиритеЗа вампирите са установени толкова много митове, но все пак не всички приказки, пренесени от нашите баби, са истина. Кое е истина и кое не?
Вампирите са живи мъртъвци и се поддържат такива само с човешка кръв....
09 Май
93
Истини и митове за водатаИма обаче няколко заблуди, които са придобили широка популярност и с които не се изчерпва цялата истина за водата и нейния прием....
22 Март
Митове и истини за ядкитеИстина, а не мит е обаче, че ядките трудно се усвояват от организма.
Това се получава заради високото съдържание на мазнини в тях....
10 Май
3
Пастьоризирано мляко - митове и истиниПътят от здравословното прясно мляко до млечните продукти, източник на алергени и канцерогени, започва с модерното хранене на кравите за целите на масовото производство.
Полученото от тях мляко се подлага на пастьоризация...
29 Април
Истини и митове за фитоестрогенитеКолко истина има в тези твърдения?
Самото име фитоестрогени вече е спорно....
08 Януари
Митове и истини за хайвераЕдин от най-разпространените митове за хайвера е, че черният е по-полезен от червения.
Независимо от цвета си хайверът съдържа едни и същи вещества....
08 Септ.
1
Инквизицията - факти, митове и истиниСамата дума Инквизиция предизвиква усещане за зло, мъчение и страх. Дори и да знаете какво е това или само да сте чували това понятие, със сигурност ще направите правилна асоциация.
Всъщност Инквизицията е звено, създадено...
09 Септ.
Митове и истини за замразените храниЕто кои са най-често срещаните митове и истините, които се крият зад тях:
Всички продукти могат да се замразят. На практика - да, но не трябва. Причината е, че за някои това е противопоказно....
23 Ноем.
Новогодишни кейк попс – сладкиши на клечкаБисквитите се натрошават и се смилат. Бадемите се смилат заедно със захаросаните плодове. Смесват се с бисквитите и по малко се добавя маскарпонето. Оформят се конуси.
В средата на основата на всеки конус се пъха клечка...
30 Дек.
Мини сладкиши с плодове (без яйца)Наредете плодовете и печете плодовите сладкиши на 180 градуса, около 25 минути.
Охладете и поръсете с пудра захар.
Мини сладкишите с плодове (без яйца) са готови....
02 Юли
Пухкав пандишпан за сладкиши и тортиИзпечете пухкавия пандишпан за сладкиши и торти за около 35-40 мин., като задължително държите вратичката на фурната затворена през първите 20 мин. Когато стане готов, оставете да изстине на решетка....
18 Март
Карамелен топинг за сладкиши и тортиПолученият карамелен топинг може да се използва за декорация и допълнителен вкус към торти и сладкиши, домашен сладолед, пастички и други....
02 Април
Малинов топинг за сладкиши и десертиДобавя се и от малиновия топинг за сладкиши и десерти.
Завършва се с бисквитка. Лек десерт с идеално допълващ го малинов топинг....
27 Април
Малинова глазура за сладкиши и тортиРазбърква се и отново и малиновата глазура за сладкиши и торти се пасира до гладка смес....
09 Април