Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Класическа морковена тортаШоколада разтопяваме на водна баня и украсяваме тортата.
Оставяме морковената торта на хладно за няколко часа да поеме крема.
Класическата морковена торта е готова....
28 Дек.
1
Класическа рецепта за КайзершмарнКайзершмарн традиционно се сервира с прясно приготвено сладко от сливи.
За да приготвите сладкото, измийте сливите и премахнете костилките. Сварете ги за около 7 минути със захарта, вода и рома и оставете на страна....
31 Юли
Класическа рецепта за козунакМаята се размива в млякото, прибавят се захарта и брашното, разбърква се на рядка кашица, захлупва се и се оставя на топло, но не горещо място да втасва.
Яйцата се разбиват със захарта, прясното мляко, ванилиите и лимоновата...
26 Януари
4
Класическа рецепта за палачинкиА ако обичате палачинки, предлагаме да разгледате и другите наши изпробвани рецепти за палачинки.
Добър апетит!...
05 Април
103
Класическа рецепта за ябълков пайНамазваме оформената решетка с жълтъка и печем класическия ябълков пай 40-50 минути на 180 градуса....
20 Март
Класическа рецепта за Ризогало (Rizogalo)Първата стъпка към рецепта за класическо Ризогало е да свари ориза. Измийте го добре няколко пъти под течаща вода.
Сложете го в тенджера и налейте половин литър вода заедно с щипка сол....
27 Ноем.
Класическа рецепта за селска траханаВкусовете са различни и е въпрос на съставки, вкус и въображение за приготвим тази ретро бабина рецепта.
За да приготвим тестото, използваме електрически уред за месене....
20 Март
Френска селска торта (класическа рецепта)Поставете тортата в хладилник заедно с ринга за не по-малко от 12 часа.
Премахнете ринга и сервирайте невероятно вкусната и любима френска селска торта, известна и като торта Медовик....
16 Май
3
Класическа рецепта за кюфтенца по цариградскиВ подходяща купа смесваме двата вида кайма. Накисваме хляба в студено прясно мляко.
В друг съд разбиваме яйцето и го смесваме с всички упоменати подправки. Към тях добавяме настъргания на ситно кромид лук и изцедената...
24 Ноем.
Класическа рецепта за темпура и панирани рулцаАко спазвайте следните пропорции и ще се насладите на класичеста темпура (яйце + вода : брашно = 1:1) – 1 чаша (240 мл) яйце + вода (1 студено голямо яйце (40 мл) + 200 мл ледена вода) = 1 чаша ( 240 г) брашно
Източник...
27 Март
Класическа рецепта за пълнени пиперки с каймаИзмиваме пиперките и внимателно отстраняваме дръжката и семенната им част. Аз лично предпочитам червените, защото ми харесва сладникавият вкус, който добре се балансира с киселиността на доматите и соса. Посоляваме леко всяка...
30 Ноем.
Класическа рецепта за вкусни кюфтета от тиквичкиКласическата рецепта за вкусни кюфтета от тиквички е много сполучлива....
01 Май
13
Хемендекс (Класическа Рецепта)Шунката се нарязва на ситно, смесва се със ситно нарязан магданоз, слага се в тиган, обилно намазан с масло, след това внимателно се счукват яйцата, подправя се със сол и черен пипер.
Добавя се още масло и се запържва...
03 Дек.
Агнеси (Класическа рецепта)Това е класическата рецепта за любимият на мнозина сладкиш Агнеса. Споделете задължително с близки и приятели! Бон Апети!...
10 Януари
5
Курабии (Класическа рецепта)Разбърква се в купа киселото мляко със содата за хляб да шупне. От едното яйце се отделя белтъкът за намазване и се разбива с малко олио в друга купа.
Добавят се яйцата, олиото, захарта и се разбиват с вилица или тел....
02 Окт.
2
Триеница - класическа рецептаСервираме тази триеница по класическа рецепта, докато е още топла....
03 Ноем.
2
Мантъ - класическа рецептаПърво, приготвяме плънката за това традиционно мантъ.
В тиган започваме да запържваме ситно нарязания лук с малко мазнина. След като се запържи лукът, прибавяме каймата и започване отново да запържваме до готовност, на...
18 Ноем.
Морковена тортаГотовата торта се обръща внимателно върху поднос и се намазва обилно с крема от разбитите сирене, сметана и захар....
13 Април
6
Морковена тортаГотовата торта се обръща внимателно върху поднос и се намазва обилно с крема от разбитите сирене, сметана и захар....
13 Април
6
Класическа френска рецепта за крем-карамелТази рецепта само я показвам от интерес към приготвянето на класически френски крем-карамел....
09 Май
2
Гюзлеми по класическа рецептаВ купа разтваряме маята, водата, солта и захарта. Оставяме малко да престои на страни.
В съда, в който ще месим, сипваме брашното и правим кладенче. В него добавяме яйцето, киселото мляко и сместа с маята.
Замесваме...
17 Март
Спагети Вонголе - класическа рецептаВ съд се кипва вода и се посолява. През това време мидите се почистват, ако има леко отворени опитайте да ги затворите, а тези, които не може отделете. Загрейте голям тиган с похлупак.
Стъблата на магданоза се режат и...
24 Окт.