Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Класическа морковена тортаКласическа морковена торта
28 Дек.
1
Шоколада разтопяваме на водна баня и украсяваме тортата. Оставяме морковената торта на хладно за няколко часа да поеме крема. Класическата морковена торта е готова....
Класическа рецепта за еклериКласическа рецепта за еклери
11 Май
2
Да ви е сладко с тази класическа рецепта за еклери!...
Класическа рецепта за КайзершмарнКласическа рецепта за Кайзершмарн
31 Юли
Кайзершмарн традиционно се сервира с прясно приготвено сладко от сливи. За да приготвите сладкото, измийте сливите и премахнете костилките. Сварете ги за около 7 минути със захарта, вода и рома и оставете на страна....
Класическа рецепта за козунакКласическа рецепта за козунак
26 Януари
4
Маята се размива в млякото, прибавят се захарта и брашното, разбърква се на рядка кашица, захлупва се и се оставя на топло, но не горещо място да втасва. Яйцата се разбиват със захарта, прясното мляко, ванилиите и лимоновата...
Класическа рецепта за палачинкиКласическа рецепта за палачинки
05 Април
103
А ако обичате палачинки, предлагаме да разгледате и другите наши изпробвани рецепти за палачинки. Добър апетит!...
Класическа рецепта за орехчетаКласическа рецепта за орехчета
12 Януари
1
Това е една класическа рецепта за орехчета!...
Класическа рецепта за ябълков пайКласическа рецепта за ябълков пай
20 Март
Намазваме оформената решетка с жълтъка и печем класическия ябълков пай 40-50 минути на 180 градуса....
Класическа рецепта за Ризогало (Rizogalo)Класическа рецепта за Ризогало (Rizogalo)
27 Ноем.
Първата стъпка към рецепта за класическо Ризогало е да свари ориза. Измийте го добре няколко пъти под течаща вода. Сложете го в тенджера и налейте половин литър вода заедно с щипка сол....
Класическа рецепта за селска траханаКласическа рецепта за селска трахана
20 Март
Вкусовете са различни и е въпрос на съставки, вкус и въображение за приготвим тази ретро бабина рецепта. За да приготвим тестото, използваме електрически уред за месене....
Френска селска торта (класическа рецепта)Френска селска торта (класическа рецепта)
16 Май
3
Поставете тортата в хладилник заедно с ринга за не по-малко от 12 часа. Премахнете ринга и сервирайте невероятно вкусната и любима френска селска торта, известна и като торта Медовик....
Класическа рецепта за кюфтенца по цариградскиКласическа рецепта за кюфтенца по цариградски
24 Ноем.
В подходяща купа смесваме двата вида кайма. Накисваме хляба в студено прясно мляко. В друг съд разбиваме яйцето и го смесваме с всички упоменати подправки. Към тях добавяме настъргания на ситно кромид лук и изцедената...
Класическа рецепта за темпура и панирани рулцаКласическа рецепта за темпура и панирани рулца
27 Март
Ако спазвайте следните пропорции и ще се насладите на класичеста темпура (яйце + вода : брашно = 1:1) – 1 чаша (240 мл) яйце + вода (1 студено голямо яйце (40 мл) + 200 мл ледена вода) = 1 чаша ( 240 г) брашно Източник...
Класическа рецепта за пълнени пиперки с каймаКласическа рецепта за пълнени пиперки с кайма
30 Ноем.
Измиваме пиперките и внимателно отстраняваме дръжката и семенната им част. Аз лично предпочитам червените, защото ми харесва сладникавият вкус, който добре се балансира с киселиността на доматите и соса. Посоляваме леко всяка...
Класическа рецепта за вкусни кюфтета от тиквичкиКласическа рецепта за вкусни кюфтета от тиквички
01 Май
13
Класическата рецепта за вкусни кюфтета от тиквички е много сполучлива....
Хемендекс (Класическа Рецепта)Хемендекс (Класическа Рецепта)
03 Дек.
Шунката се нарязва на ситно, смесва се със ситно нарязан магданоз, слага се в тиган, обилно намазан с масло, след това внимателно се счукват яйцата, подправя се със сол и черен пипер. Добавя се още масло и се запържва...
Агнеси (Класическа рецепта)Агнеси (Класическа рецепта)
10 Януари
5
Това е класическата рецепта за любимият на мнозина сладкиш Агнеса. Споделете задължително с близки и приятели! Бон Апети!...
Курабии (Класическа рецепта)Курабии (Класическа рецепта)
02 Окт.
2
Разбърква се в купа киселото мляко със содата за хляб да шупне. От едното яйце се отделя белтъкът за намазване и се разбива с малко олио в друга купа. Добавят се яйцата, олиото, захарта и се разбиват с вилица или тел....
Пирожки (Класическа рецепта)Пирожки (Класическа рецепта)
30 Април
1
Пирожките (Класическа рецепта) са чудни!...
Триеница - класическа рецептаТриеница - класическа рецепта
03 Ноем.
2
Сервираме тази триеница по класическа рецепта, докато е още топла....
Мантъ - класическа рецептаМантъ - класическа рецепта
18 Ноем.
Първо, приготвяме плънката за това традиционно мантъ. В тиган започваме да запържваме ситно нарязания лук с малко мазнина. След като се запържи лукът, прибавяме каймата и започване отново да запържваме до готовност, на...
Морковена тортаМорковена торта
13 Април
6
Готовата торта се обръща внимателно върху поднос и се намазва обилно с крема от разбитите сирене, сметана и захар....
Морковена тортаМорковена торта
13 Април
6
Готовата торта се обръща внимателно върху поднос и се намазва обилно с крема от разбитите сирене, сметана и захар....
Класическа френска рецепта за крем-карамелКласическа френска рецепта за крем-карамел
09 Май
2
Тази рецепта само я показвам от интерес към приготвянето на класически френски крем-карамел....
Гюзлеми по класическа рецептаГюзлеми по класическа рецепта
17 Март
В купа разтваряме маята, водата, солта и захарта. Оставяме малко да престои на страни. В съда, в който ще месим, сипваме брашното и правим кладенче. В него добавяме яйцето, киселото мляко и сместа с маята. Замесваме...
Спагети Вонголе - класическа рецептаСпагети Вонголе - класическа рецепта
24 Окт.
В съд се кипва вода и се посолява. През това време мидите се почистват, ако има леко отворени опитайте да ги затворите, а тези, които не може отделете. Загрейте голям тиган с похлупак. Стъблата на магданоза се режат и...