Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
21 Септ.
1
През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват до гладка смес, прибавя се и разбитата сметана и желатинът....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
10 Февр.
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Медена вода на гладен стомахМедена вода на гладен стомах
12 Януари
Това е най-доброто нещо, което можете да направите за тялото си. Повечето хора са запознати с фантастичните ефекти на меда, но малцина знаят за лечебните му свойства....
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
11 Юни
1
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
03 Март
1
Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно меко тесто и го оставяме да втаса на топло....
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
18 Април
8
Оставяме го да се охлади преди консумация....
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
08 Февр.
1
Интересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
Защо да пием повече вода?Защо да пием повече вода?
24 Септ.
Облекчава болки от всякакъв характер - при артрит, главоболие и всякакви хронични болки е добре да се консумира повече вода, която ще тушира тези състояния. 10....
Украински борш по мой си начинУкраински борш по мой си начин
14 Юни
Важно е да не преварим зелето. Превареното зеле не е много вкусно. При сервиране в чинията се слага 1 с.л. заквасена сметана или половин с.л. майонеза. Най-вкусен е вчерашният борш!...
Пълнена патица по моя си рецептаПълнена патица по моя си рецепта
01 Април
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките. Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
Ето как да променим живота си, като пием само водаЕто как да променим живота си, като пием само вода
04 Август
Изследванията показват, че хората, които пият 5 или повече чаши вода на ден, са с 41% по-малко заплашени от сърдечен удар./page...
Пържени чеснови тиквички с и козе млякоПържени чеснови тиквички с и козе мляко
03 Септ.
Тиквичките се сервират, като сосът се слага в купичка - не се залива върху тиквичките, за да са хрупкави и да не се овлажнят пържени чеснови тиквички с козе мляко....
Имунистимулираща напитка с Витамин С и ЙодИмунистимулираща напитка с Витамин С и Йод
30 Март
1
След кипването ѝ леко отхлупваме капака, за да не пръска и да не изкипява ценната билкова отвара....
Ориз с пилешко месо по моя си рецептаОриз с пилешко месо по моя си рецепта
27 Април
Щом е готово го вадим от бульона и го оставяме да изстине....
Мобилният телефон ни помага да пием повече водаМобилният телефон ни помага да пием повече вода
26 Февр.
3
За да се приучим да пием повече вода дневно, ще ни помогнат някои елементарни хитринки. За да разберем какво точно количество вода ни е необходимо за денонощието, трябва да разделим килограмите си на 30....
Ето как да си направите активен въгленЕто как да си направите активен въглен
18 Ноем.
Активният въглен е особено полезно средство особено при различни случаи на отравяне като хранително, отравяне с алкохол и много други. Разбира се, той се продава във всяка аптека, но защо да не си го приготвите сами....