Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сос песто с кедрови ядкиПолученото песто може да се употребява при направата на бургери, пици, паста или други ястия....
26 Февр.
Паста със сос песто и сушени доматиПригответе пестото, като в блендер поставите листата босилек с чесъна, ядките и пармезана (може и без него, тъй като е на прах и може да се добави накрая)....
12 Юни
Сос ПестоПасирайте орехите, скилидките чесън, едро нарязания босилек и 50 мл. от зехтина. Разбъркайте с пармезана и 100 мл. зехтин. Подправете със сол на вкус. Сосът е подходящ за спагети.
Може да се добави и малко прясно изцеден...
13 Юли
2
Сос ПестоПасирайте орехите, скилидките чесън, едро нарязания босилек и 50 мл. от зехтина. Разбъркайте с пармезана и 100 мл. зехтин. Подправете със сол на вкус. Сосът е подходящ за спагети.
Може да се добави и малко прясно изцеден...
13 Юли
2
Песто с магданозМоже да използвате това магданозено песто дори за мариноване на свинско и пилешко или просто да го намажете върху препечени филийки. Наистина е много вкусно....
13 Април
2
Песто с авокадоНакрая овкусете пестото със сол и черен пипер.
Ако е прекалено гъсто, може да разредите пестото с авокадо с малко водичка....
18 Април
Песто с маслиниСложете всички продукти в блендер и ги пасирайте добре.
Сложете в стъклен съд с капак в хладилника да престои за няколко часа.
Сосът може да запази вкусовите си качества до 2 седмици, ако се съхранява правилно....
03 Юли
1
Песто с руколаНакрая разбъркайте готовото песто с рукола с настъргания пармезан.
Сипете в подходящ съд и съхранявайте в хладилник....
27 Ноем.
1
Песто с руколаНакрая разбъркайте готовото песто с рукола с настъргания пармезан.
Сипете в подходящ съд и съхранявайте в хладилник....
27 Ноем.
1
Песто с маслиниСложете всички продукти в блендер и ги пасирайте добре.
Сложете в стъклен съд с капак в хладилника да престои за няколко часа.
Сосът може да запази вкусовите си качества до 2 седмици, ако се съхранява правилно....
03 Юли
1
Домашен сос пестоСлагате олио в блендера, колкото да покрие перките, добавяте и чесъна и пускате за минутка.
След това добавяте магданоза, босилека и още малко мазнина.
Овкусявате със солта, черния пипер и балсамикото или оцетът....
26 Август
1
Сос Песто - класическиДолива се зехтинът на тънка струйка и пестото се бърка добре до получаването на гладка смес....
17 Април
Сос Песто ДженовезеКедровите ядки се запържват в сух тиган около 3 мин. Счукват се в хаванче заедно с чесъна и морската сол.
Босилекът се прибавя постепенно, като се продължава да се чука, до получаването на гладка смес.
Смесват се...
17 Април
Неустоими чушки с доматен сосСлед като сосът е готов се взема чинията с чушките, които се редят по желание и се доливат в средата с доматения сос. Отгоре се слага магданоз за украса....
10 Май
Филе от ципура с магданозено песто и горчичен сосПоднасяме печената риба върху още топлия сос и декорираме с каперси.
Филето от ципура с магданозено песто и горчичен сос е много вкусно....
14 Май
Магданозено песто с маслиниПресният магданоз се измива добре, махат се по- големите дръжки, а листенцата се слагат в компотен буркан. Добавят се маслините без костилки, скилидките чесън, олиото, солта и сока от половин лимон.
Добавят се и слънчогледовите...
06 Март
Песто с ленено семеЖълтъците се отделят, а белтъците се пълнят с лъжичка от лененото песто и поръсваме с щипка лют или сладък червен пипер. Пестото може да се ползва и като добавка към късчета месо или върху филия хляб с фибри....
31 Август
Икономично песто с босилекСервираме босилековото песто, като намазваме сухари с него и слагаме по едно срязано чери доматче на всяка филийка.
Пестото се съхранява в хладилник в буркан с капачка, за да не потъмнява....
21 Август
Магданозено песто с орехиИзползвайте магданозеното песто с орехи като салатен дресинг, сос за паста или просто намазано на препечена филийка.
Съхранявайте в хладилник до 2-3 дни....
28 Май
Домашно песто с лопушТова, което трябва да направим задължително, е да не добавяме олиото наведнъж, за да можем да контролираме консистенцията на пестото....
30 Април
Песто с градински чайНарежете градинския чай, чесъна и кедровите ядки. Счукайте всичко в хаванчета или пасирайте, като бавно сипвате зехтин до получаване на гъста паста.
Изсипете в купичка, разбъркайте и добавете сол, черен пипер и пармезана...
27 Февр.
Класическо песто с босилекСварете паста по избор, добавете пестото, разбъркайте и поднесете веднага....
18 Юли
Спагети със сос пестоСварете спагетите в подсолена вода, според указанията на опаковката, отцедете ги и ги объркайте с пестото. Поднесете порция спагети, поръсени с настърган пармезан....
08 Окт.