Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сос песто с кедрови ядкиСос песто с кедрови ядки
26 Февр.
Полученото песто може да се употребява при направата на бургери, пици, паста или други ястия....
Паста със сос песто и сушени доматиПаста със сос песто и сушени домати
12 Юни
Пригответе пестото, като в блендер поставите листата босилек с чесъна, ядките и пармезана (може и без него, тъй като е на прах и може да се добави накрая)....
Сос ПестоСос Песто
13 Юли
2
Пасирайте орехите, скилидките чесън, едро нарязания босилек и 50 мл. от зехтина. Разбъркайте с пармезана и 100 мл. зехтин. Подправете със сол на вкус. Сосът е подходящ за спагети. Може да се добави и малко прясно изцеден...
Сос ПестоСос Песто
13 Юли
2
Пасирайте орехите, скилидките чесън, едро нарязания босилек и 50 мл. от зехтина. Разбъркайте с пармезана и 100 мл. зехтин. Подправете със сол на вкус. Сосът е подходящ за спагети. Може да се добави и малко прясно изцеден...
Песто с бадемиПесто с бадеми
30 Юни
Полученото песто е подходящо да се използва при спагети и салати....
Песто с магданозПесто с магданоз
13 Април
2
Може да използвате това магданозено песто дори за мариноване на свинско и пилешко или просто да го намажете върху препечени филийки. Наистина е много вкусно....
Песто с авокадоПесто с авокадо
18 Април
Накрая овкусете пестото със сол и черен пипер. Ако е прекалено гъсто, може да разредите пестото с авокадо с малко водичка....
Песто с маслиниПесто с маслини
03 Юли
1
Сложете всички продукти в блендер и ги пасирайте добре. Сложете в стъклен съд с капак в хладилника да престои за няколко часа. Сосът може да запази вкусовите си качества до 2 седмици, ако се съхранява правилно....
Песто с руколаПесто с рукола
27 Ноем.
1
Накрая разбъркайте готовото песто с рукола с настъргания пармезан. Сипете в подходящ съд и съхранявайте в хладилник....
Песто с руколаПесто с рукола
27 Ноем.
1
Накрая разбъркайте готовото песто с рукола с настъргания пармезан. Сипете в подходящ съд и съхранявайте в хладилник....
Песто с маслиниПесто с маслини
03 Юли
1
Сложете всички продукти в блендер и ги пасирайте добре. Сложете в стъклен съд с капак в хладилника да престои за няколко часа. Сосът може да запази вкусовите си качества до 2 седмици, ако се съхранява правилно....
Домашен сос пестоДомашен сос песто
26 Август
1
Слагате олио в блендера, колкото да покрие перките, добавяте и чесъна и пускате за минутка. След това добавяте магданоза, босилека и още малко мазнина. Овкусявате със солта, черния пипер и балсамикото или оцетът....
Сос Песто - класическиСос Песто - класически
17 Април
Долива се зехтинът на тънка струйка и пестото се бърка добре до получаването на гладка смес....
Сос Песто ДженовезеСос Песто Дженовезе
17 Април
Кедровите ядки се запържват в сух тиган около 3 мин. Счукват се в хаванче заедно с чесъна и морската сол. Босилекът се прибавя постепенно, като се продължава да се чука, до получаването на гладка смес. Смесват се...
Неустоими чушки с доматен сосНеустоими чушки с доматен сос
10 Май
След като сосът е готов се взема чинията с чушките, които се редят по желание и се доливат в средата с доматения сос. Отгоре се слага магданоз за украса....
Филе от ципура с магданозено песто и горчичен сосФиле от ципура с магданозено песто и горчичен сос
14 Май
Поднасяме печената риба върху още топлия сос и декорираме с каперси. Филето от ципура с магданозено песто и горчичен сос е много вкусно....
Магданозено песто с маслиниМагданозено песто с маслини
06 Март
Пресният магданоз се измива добре, махат се по- големите дръжки, а листенцата се слагат в компотен буркан. Добавят се маслините без костилки, скилидките чесън, олиото, солта и сока от половин лимон. Добавят се и слънчогледовите...
Песто с ленено семеПесто с ленено семе
31 Август
Жълтъците се отделят, а белтъците се пълнят с лъжичка от лененото песто и поръсваме с щипка лют или сладък червен пипер. Пестото може да се ползва и като добавка към късчета месо или върху филия хляб с фибри....
Икономично песто с босилекИкономично песто с босилек
21 Август
Сервираме босилековото песто, като намазваме сухари с него и слагаме по едно срязано чери доматче на всяка филийка. Пестото се съхранява в хладилник в буркан с капачка, за да не потъмнява....
Песто с тиквени семкиПесто с тиквени семки
12 Април
1
Полученото песто прехвърлете в купички и съхранявайте в хладилник....
Магданозено песто с орехиМагданозено песто с орехи
28 Май
Използвайте магданозеното песто с орехи като салатен дресинг, сос за паста или просто намазано на препечена филийка. Съхранявайте в хладилник до 2-3 дни....
Домашно песто с лопушДомашно песто с лопуш
30 Април
Това, което трябва да направим задължително, е да не добавяме олиото наведнъж, за да можем да контролираме консистенцията на пестото....
Песто с градински чайПесто с градински чай
27 Февр.
Нарежете градинския чай, чесъна и кедровите ядки. Счукайте всичко в хаванчета или пасирайте, като бавно сипвате зехтин до получаване на гъста паста. Изсипете в купичка, разбъркайте и добавете сол, черен пипер и пармезана...
Класическо песто с босилекКласическо песто с босилек
18 Юли
Сварете паста по избор, добавете пестото, разбъркайте и поднесете веднага....
Спагети със сос пестоСпагети със сос песто
08 Окт.
Сварете спагетите в подсолена вода, според указанията на опаковката, отцедете ги и ги объркайте с пестото. Поднесете порция спагети, поръсени с настърган пармезан....