Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Торта Бързо, лесно, вкусноЗа направата на крема смесваме заквасената сметана с шоколада и есенцията ванилия.
С вече приготвения крем намазваме всеки от блатовете, като оставяме за намазване на цялата торта.
Вече сглобената торта поръсваме с...
11 Юли
Бързо, лесно и много вкусно пилешкоОбезкостяваме бутчетата и подправяме с подправка за пиле, сол и черен пипер. В тава изсипваме доматите консерва или паприкаш и доматения сос.
Нарязваме маслините и изсипваме при доматения сос. Отгоре редим пилешкото месо...
24 Март
2
Бързо, лесно и вкусно сготвено с пилешкоБързото, лесно и вкусно сготвено с пилешко е готово....
30 Май
Бързо, лесно и вкусно сготвено с грахИзчакайте яйцата да се сготвят, изключете и сервирайте миш маша.
Бързото, лесно и вкусно сготвено с грах е готово....
29 Май
Бързо, лесно и вкусно сготвено с картофиБързото, лесно и вкусно сготвено с картофи е готово....
29 Май
Неустоими рецепти за миш-машПриготвен със солидно количество масло, той е блажен, ароматен и невероятно вкусен.
В различните региони у нас съществуват различни вариации за приготвянето на миш-маша....
18 Окт.
Миш машВ олиото задушаваме нарязаният наситно лук, прибавяме нарязания печен пипер, сол и накрая настърганите домати.
Задушаваме, докато сосът се сгъсти. Слагаме натрошеното сирене, разбитите яйца, черния пипер и нарязания магданоз...
10 Окт.
2
Миш-машЗапържете скълцания лук в маслото/олиото и добавете предварително опечените, обелени и нарязани пиперки. След като се позапържат, се добавят ситно нарязаните домати.
Всичко се пържи и задушава, докато остане на мазнина...
19 Ноем.
Миш машВ олиото задушаваме нарязаният наситно лук, прибавяме нарязания печен пипер, сол и накрая настърганите домати.
Задушаваме, докато сосът се сгъсти. Слагаме натрошеното сирене, разбитите яйца, черния пипер и нарязания магданоз...
10 Окт.
2
Пролетен миш-машСлед това лесният миш маш се посолява и се прибавят яйцата с черен пипер. Бърка се до сгъстяване на яйцата.
Поднася се пролетен миш маш със сирене, червена чушка за цвят....
18 Април
1
Миш-маш консерваС това подготовката на миш-маша е готова.
В подходяща тенджерка се сипва олиото и се добавя пиперът.
Бързо се изсипва и доматеният сос, за да не загори миш-машът.
Следват захарта и пресният чесън....
14 Юли
Сух миш-машЧушките се почистват и нарязват на малки парченца, за предпочитане еднакви. Слагат се в загрятата предварително мазнина в дълбок тиган, за да пръска по-малко, и се пържат до златисто.
Съвет - бъркайте съвсем рядко отначало...
09 Септ.
Миш-маш супаТънко нарязаната сланина запържете в сгорещения зехтин, прибавете ситно нарязаните лук и чесън, измитата, обелена и нарязана на кубчета краставица и замразените зеленчуци.
Залейте с бульона, добавете направените на пюре...
14 Май
Постен Миш-МашПостният миш-маш се сервира се топъл като гарнитура за месо или кюфтета , поръсен с нарязан ситно магданоз!
Лятно, вкусно и постно!...
03 Август
Селски миш-машСлед като са готови яйцата, добавям натрошеното сирене и спирам котлона, разбърквам апетитния миш-маш и сервирам поръсено с магданоз.
По желание към селския миш-маш може да се добави още сирене....
18 Юли
Миш-маш запеканкаДобавят се и яйцата със сиренето и се разбърква добре различният миш-маш.
Пече се 35-40 минути на 200 °C без да се разбърква.
Запеканката миш-маш е готова, когато се изпари водата от доматите и леко се запече....
01 Окт.
Високопротеинов миш-машПодмажете тигана със зехтин, може да се пропусне, ако използвате незалепващ тиган. След като загрее, изсипете доматите и изчакайте да изври водата , около 5 минути.
През това време нарежете чушките на малки парченца....
01 Февр.
Чобански миш-машТази рецепта за миш-маш знам от дядо ми, който я приготвяше редовно. Това е миш-маш без чушки....
28 Август
2