Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да си направим домашни еклериКак да си направим домашни еклери
02 Февр.
Пълнежът на еклерите може да бъде плодов, само сметана, шоколадов, дори можете да си ги направите солени с плънка от майонеза и подправки....
Еклери с млякоЕклери с мляко
13 Февр.
3
(Използвайте лъжица, за да гребете от сместа.) Еклерите се пекат на 200 градуса за 15-20 минути, след което се оставят в изключена фурна за още малко време. Готовите еклери се пълнят с крем по желание....
Еклери с целувкиЕклери с целувки
24 Август
Еклерите се вадят, охлаждат се и пълнят с крем. Всеки еклер се сервира, като се украсява с целувки....
Еклери с карамелЕклери с карамел
05 Май
3
Полейте еклерите с карамеления сироп и сложете на хладно за известно време, преди да поднесете....
Еклери с шоколадЕклери с шоколад
18 Ноем.
2
След като изстинат изпечените еклери се пълнят със шприц с крема. Поливат се с разтопен шоколад....
Еклери с шоколадинЕклери с шоколадин
16 Ноем.
Изпечете еклерите в гореща фурна, докато бухнат и станат златисти. Оставете ги да изстинат....
Еклери с шоколадЕклери с шоколад
18 Ноем.
2
След като изстинат изпечените еклери се пълнят със шприц с крема. Поливат се с разтопен шоколад....
Еклери с крем и крем с еклериЕклери с крем и крем с еклери
26 Януари
Съвършените еклери с крем и крем с еклери. Източник: Добриана Димова - Българските ястия и рецепти...
Еклери с какаова глазураЕклери с какаова глазура
18 Юли
Върху тава, покрита с хартия за печене, се разпределя тестото с лъжица (една лъжица се равнява на един еклер). Еклерите се пекат на 180 градуса за около 30-40 мин. (до златисто)....
Еклери с различен кремЕклери с различен крем
09 Януари
Готовата смес изсипете в пош с накрайник и шприцовайте еклерите в тава, застлана с хартия за печене. Изпечете еклерите на 170 градуса до готовност. Извадете и оставете да изстинат напълно....
Еклери с бананов кремЕклери с бананов крем
29 Април
3
Докато кремът се охлажда, приготвяме еклерите....
Еклери с маслен кремЕклери с маслен крем
06 Май
Приготвяне на еклерите: В подходящ съд слагаме водата и маслото да заврат....
Еклери с орехов кремЕклери с орехов крем
13 Февр.
Пълнене на еклерите: Всеки един еклер го рязваме с нож от единия край....
Еклери с лимонов кремЕклери с лимонов крем
02 Януари
Извадете еклерите и оставете да изстинат напълно. Направете крема за еклери. Сложете в касерола половината мляко и захарта на котлона. Изчакайте да загрее и разтопи захарта....
Солени Еклери с КашкавалСолени Еклери с Кашкавал
29 Август
Оставете тавата извън фурната да изстинат напълно еклерите, а през това време си пригответе плънката. Намачкайте с вилица топеното и фета сирене....
Солени еклери с ЕменталСолени еклери с Ементал
06 Март
Поръсете с останалият настърган Ементал всеки еклер и пъхнете в загрята на 200 градуса фурна за около 20-25 минути или до златист загар. Оставете готовите солени еклери с ементал да поизстинат леко....
Еклери с карамелена заливкаЕклери с карамелена заливка
09 Юли
1
След това го отдръпваме да се охлади и го използваме за еклерите. Готовите еклери оставяме да се поохладят и поливаме с карамелена заливка....
Еклери с шоколадова заливкаЕклери с шоколадова заливка
07 Юли
Овкусяваме с подправките и започваме да бъркаме, докато се получи хомогенна смес. Когато млякото заври, го отдръпваме от котлона и на тънка струя прибавяме брашното, като продължаваме да бъркаме....
Еклери с пухкав кремЕклери с пухкав крем
17 Март
Кремът трябва да е напълно охладен и към него се прибавя разбитата сметана, бърка се внимателно, за да остане пухкав. Еклерите се срязват по средата и се пълнят с крема....
Еклери с ванилов кремЕклери с ванилов крем
14 Януари
1
Изстиналите еклери пълним с изстиналия крем. По желание може да ги потопите в разтопен шоколад или да ги поръсите с пудра захар....